Projekt IN-Generation

Naše škola se aktivně zapojila do projektu IN-Generation, jež si dává za cíl zábavnou a netradiční formou naplňovat výstupy vzdělávacího oboru ICT pro první i druhý stupeň základní školy. Projekt zcela zdarma nabízí využívání již připravených materiálů pro výuku, určených jak pro učitele, žáky, tak i jejich rodiče.

  • Nejprve proběhlo školení našich zaměstnanců panem Mgr. Janatou, senior project managerem ELAI Praha, který nás názornou formou seznámil, jak materiály při výuce využít.
  • Následovala praktická ukázka práce s žáky, která sklidila velký úspěch.

Materiály ke stažení:

  1. DIGITÁLNÍ SVĚT
  2. PŘÍBĚHEM DO DIGISVĚTA
  3. UŽITEČNÉ WEBY
  4. VYHLEDÁVÁNÍ A KLÍČOVÁ SLOVA
  5. WEBOVÝ PROHLÍŽEČ
  6. V DIGITÁLNÍM SVĚTĚ SLUŠNĚ A ZODPOVĚDNĚ
  7. UMÍM ŘÍCI NE
  8. KOMUNIKUJEME V DIGITÁLNÍM SVĚTĚ I MIMO NĚJ
  9. IDENTITA ONLINE
  10. ODHALIT ZÁMĚR
  11. DIGITÁLNÍ STOPA


                                 Projektový den na téma „Informatika hravě“

Paní učitelka třídní nás nejprve seznámila s tím, co bude náplní projektového dne, všichni jsme se těšili, protože máme rádi informatiku, práci na počítačích. Na začátku projektového dne 3. 12. 2015 se naše třída přestěhovala do 6. A. Tam jsme si promítali celkem důležité věci o počítačích od monitoru až po myši. Rozdělili jsme se do skupin, já jsem byl s Radimem, a každá skupina dostala pracovní list a měli jsme ho vyplnit podle toho, co jsme si na interaktivní tabuli promítali. Vypracovali jsme pracovní list jedna a dva, potom byla přestávka, po které jsme šli do tělocvičny, a tam byl připraven projekt s názvem „Generace internetu“. Pak jsme strávili asi hodinu v tělocvičně s expertem na počítače, s panem Janatou z Litomyšle.

Pracovali jsme ve skupinách a tentokrát jsem nebyl jenom s Radimem, ale i s Reném Ivanským a s Pavlem. Dostali jsme papíry a kartičky s palcem nahoru a dolů, museli jsme určit podle toho papíru, ke kterým tvrzením dáme, co je like a co dislike. Poté, co jsme splnili zadané úkoly, pan Janata nám ještě vše potřebné vysvětlil.

Pak jsme pracovali opět ve svých třídách, fotili jsme se, dělali jsme nástěnku s výstupy z projektu. Děkujeme paní učitelce Petře Babincové za uskutečnění tohoto projektu.

 Lukáš Tomka, 8. A


A ještě fotky z akce:

p1010003   p1010008
p1010013 p1010018

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.