ERASMUS KA2 - popis projektu

logo erasmus

logo ka2

Druhý rok projektu Peacing Peace byl zaměřen na budování míru uvnitř sebe sama. Žáci s učiteli zapojenými v projektu rozvíjeli své sociální dovednosti prostřednictvím terapeutických aktivit a her, a to jak v prostředí školních tříd, tak, díky možnosti využívat zkušeností instruktorů lezení mezi zaměstnanci školy, na lezecké stěně i v přírodě. Ty z aktivit, které žáci spolu s pedagogy vyhodnotili jako nejúspěšnější, nejzajímavější a nejpřínosnější sdíleli se svými partnery na webu projektu - https://eplus-creatingpeace.blogspot.com

V rámci projektu byl v říjnu 2015 uskutečněn výjezd žáků 8. a 9. ročníku a pedagogů do partnerské školy v německém Osnabrucku. Zde se žáci seznámili s fungováním německé partnerské školy, účastnili se workshopů zaměřených na týmovou spolupráci a rozvoj osobnosti (ve škole i při outdoorových lanových aktivitách) a měli také příležitost zúčastnit se tradičních každoročních oslav podepsání westfálského míru.

Projektové setkání pedagogů v norské partnerské škole se uskutečnilo v dubnu 2016. Kromě řešení otázek týkajících se managementu projektu a seznámení se se systémem norského speciálního školství umožnilo toto setkání pedagogickým pracovníkům vyzkoušet si některé méně typické, zejména outdoorové terapeutické hry a aktivity z pohledu aktivního účastníka.

Závěrečné projektové setkání s žáky všech partnerských škol se uskutečnilo počátkem června 2016 v polském Rybniku. Zde jsme se zúčastnili slavnosti na počest výročí založení naší partnerské školy. Na této slavnosti, které se zúčastnili také zástupci zřizovatele školy a ředitelé ostatních škol ve městě, prezentovala každá ze škol zapojených v projektu jak svou zemi, tak celý projekt. V dalších dnech jsme spolu s účastníky ze všech zemí vyzkoušeli některé z terapeutických aktivit připravených hostitelskou zemí. Dlouhodobá spolupráce umožnila dětem tvořit mezinárodní týmy, navazovat další kontakty v rámci organizovaných aktivit i ve chvílích volného času a cítit se bezpečně i v této pro ně neobvyklé situaci.

Fotografie http://ukrajinska.rajce.idnes.cz/Erasmus_Polsko/

Výstupy z celého projektu jsou zde: https://drive.google.com/drive/folders/0B8MkXTZnaPlyR002Y3hyaDhqLUk?usp=sharing

Fotoochutnávka:

rybnik1  rybnik2
lod  lo1

img 6565   img 6578

img 6639

 

img 6544
img 6501 img 6561

Fotografie z německého Osnabrucku můžete shlédnout na tomto odkaze: KLIKNI

 

Ocenění projektu ERASMUS KA2

Projekt Erasmus KA2 získal ocenění Pečeť kvality Erasmus+ školní vzdělávání 2017.

Celou brožuru naleznete ve formátu .pdf na tomto odkaze: ZDE

create


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.