Návštěva Třebovického Betléma

Sešel se rok s rokem a Dětský rehabilitační stacionář v Ostravě- Porubě se již tradičně dne 7.1. 2016 vydal do třebovického kostela, aby si děti mohly prohlédnout Betlém.

Děti do kostela doprovodil nejen personál, ale také někteří rodiče. Nejmladšímu návštěvníkovi nebyl ještě ani měsíc. František byl v tu chvíli zázrakem zrození, i křehkosti.

 V kostele se nám opět dostalo vlídného přijetí. Děti si se zájmem poslechly příběh o narozeném děťátku v městě Betlémě. Povídání příběhu bylo zpestřeno  černým šátkem( symbol tmy v srdcích) a na něm třpytivé  kamínky (lidé, kteří zářili štěstím),i  modrým šátkem( symbol naděje-Panna Maria). Během chviličky  byla před dětmi celá Svatá rodina, jako v Betlémě,  i s hořící svíci.

Dary, které dostal Ježíšek od Tří králů nám pan farář donesl ukázat, aby si je děti mohly zblízka prohlédnout, nebo k nim přivonět  (kadidlo, mrha, zlato ). Zpívali jsme společně koledy i  vánoční písně, děti hrály na Orffovy nástroje a pan farář na Bongo. Na závěr všichni dostali od pana faráře požehnání a DRS dárek s podpisem v podobě textu. Myslím ,že nejen děti, ale i dospělí odcházeli s pocitem klidu a Světla v duši , které je symbolem nejen o Vánocích.

 

S pozdravem Dětský rehabilitační stacionář , Ostrava- Poruba

 

Kdybych se nesetkal s dítětem,

nevěděl bych co je křehkost…

Kdybych se nesetkal s mámou,

 nepoznal bych, co je něha…

Kdybych se nesetkal s tátou,

netušil bych, co znamená bezpečí…

Kdybych se nesetkal se Světlem,

nevěděl bych, jak do světa zářit…

Kdyby se Bůh nestal člověkem,

netušil bych, jak vzácné je lidství…

To nám připomíná Ten, jež se rodí právě o Vánocích.

Přeji Vám zakusit důležitost každého života.

P. Lukáš Engelmann

 

betlm   betlm 1

betlm 2

betlm 3
betlm 4 betlm 5


SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.