NÁSTĚNKY O NAŠÍ ČINNOSTI

V prostorách herny máme na stěnách 2 nástěnky. Z toho jedna slouží pro umístění výkresů a výrobků, které hospitalizované děti tvořily a nechtěly si je odnést domů.

Druhá nástěnka je rozdělena na 3 části. První část nástěnky z leva patří organizaci ADRA. Jsou zde vyvěšené plánované činnosti dobrovolníků s dětmi, jako bylo třeba tvoření výrobků na Halloween, Vánoce nebo Velikonoce. Dobrovolníci za dětmi docházejí většinou každé pondělí nebo po předešlé telefonické domluvě vždy na hodinu odpoledne a jejich program s dětmi se odvíjí podle potřeb a zálib dětí. Nejčastěji se s dětmi věnují výtvarným činnostem nebo společenským hrám.

Na druhé části – uprostřed naší druhé nástěnky, která je pojmenovaná „Ze života našeho oddělení“ mohou rodiče, děti a další návštěvníci herny vidět, co vše se na našem oddělení odehrává za akce. Je zde vyfocená například návštěva loutkového divadla, akce, které probíhaly na oddělení o Vánočních svátcích a další.

Na třetí části nástěnky najdeme plakát od organizace „Celé Česko čte dětem“ a informace o naší spolupráci s ní. Se společností jsme vymysleli plán, který bude spočívat právě na principu propojení čteného příběhu s pohádkou na DVD a také s následnou výtvarnou činností na dané téma pohádky. Téma, na které se chceme zaměřit, jsou především české pohádky, z nichž budeme postupně vybírat jednotlivé autory, a v rámci projektu na něm budeme spolupracovat my jako MŠ, organizace Celé Česko čte dětem a také ADRA.

1

 

Téma prvního projektu je Václav Čtvrtek. Zde s dětmi čteme pohádku o víle Amálce. 

Starší děti, které o to měly zájem, mohly příběh předčítat mladším dětem.

2   3

S dětmi jsme si následně vymalovali omalovánky na téma pohádky. 

A také jsme si vyrobili z papíru postavy z příběhu, přilepili je na špejli a mohli si s nimi zahrát loutkové divadlo na téma vyprávěné pohádky. 

4   5
6 7

Postavičky, se kterými jsme divadlo hráli, jsme potom přilepili na nástěnku. 

 


 

 


SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.