Návštěva třebovického kostela

   Sešel se rok s rokem a Dětský rehabilitační Stacionář v Ostravě - Porubě se opět dne 4.1. 2017 vydal do třebovického kostela, aby si děti mohly nejen prohlédnout Betlém, ale také společně se všema zazpívat koledy a zahrát na hudební nástroje. Děti do kostela doprovodil nejen personál, ale také někteří rodiče.

 V kostele se nám opět dostalo vlídného přijetí. Děti si se zájmem poslechly tajemný vánoční příběh: „Zem kde vyšlo slunce“.

Sošky Tří králů pan farář dětem ukázal, aby si je mohly zblízka prohlédnout. Také nám bylo vysvětleno, proč obdarovali Ježíška kadidlem, myrhou a zlatem. Pokud i naše domovy mají na dveřích nápis K+M+B, znamená to, že jsou požehnané.

Z jesliček vytáhl pan farář Ježíška, kterého mohl každý vzít do ruky a poté, pokud chtěl mohl nahlas za cokoliv poděkovat.

 Zpívali jsme společně koledy i  vánoční písně, děti hrály na Orffovy nástroje a pan farář na Bongo. Namalované obrázky od dětí jsme podarovali farnosti, aby jsme vnášeli do kostela světlo a radost.

 Na závěr všichni dostali od pana faráře požehnání a DRS dárek s podpisem v podobě textu. Myslím ,že nejen děti, ale i dospělí odcházeli s pocitem klidu a Světla v duši , které je symbolem nejen o Vánocích.

 

cimg4132   

 

Text:

Ten, který se narodil v Betlémě,

se pod způsobou chleba rodí

denně při mši právě pro Tebe!

Ze srdce Vám i Vašim blízkým přeji,

abyste se s narozeným Kristem

           hluboce setkali.

p. Lukáš Gl….

 

S pozdravem Dětský rehabilitační stacionář , Ostrava- Poruba

 

Chmelová Vlasta


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.