PROJEKTOVÉ DNY 2017

PROJEKTOVÝ DEN „DOPRAVNÍ VÝCHOVA“

Dne 8. 9. jsme měli projektový den dopravy. Byli jsme rozděleni na dva týmy. Po cestě jsme dělali tři úkoly. Šli jsme k restauraci v Martinově. Dva členové z týmů šli pro společnou obálku. V té obálce byly různé pracovní listy. Poté jsme to vyplnili. V té obálce byly kupóny, za které jsme si mohli koupit něco do 20 korun. Poté jsme se vrátili do školy a tam jsme čekali, než půjdeme domů.

7.třída

 

dopravka

 


 

Projektové vyučování - Základy čtenářské gramotnosti

Součástí projektového dne byla návštěva Knihovny ve Svinově. A opravdu jsme si to užili.

Kluci a holky z 1. - 2.třídy(11.4.) a 3.- 4.třídy (18.4) si vychutnávali humor a slovní hříčky v knihách básníka Pavla Šruta.

Nechyběly bláznivé básničky a písničky, bavilo nás hledání písmen, skládání slov, oblíbené tvoření a hledání rýmů v básničce a písničce Petra Skoumala "Jak se loví gorila". Velkou radost nám udělal známý příběh o Lichožroutech, kteří jedí vždy jednu ponožku z páru a bojí se vody.

Za odměnu jsme si i my našli každý jednu papírovou ponožku a vymodelovali si ji.

Po těchto zajímavých aktivitách, nám paní knihovnice dovolila najít si své oblíbené knihy a chvíli si číst, nebo jen prohlížet oblíbené ilustrace. 

ten.gr.3  

ten.gr.1

ten.gr.4

ten.gr.2
ten.gr.5 ten.gr.6

Zahrada "BES" bariér

Dne 29.3.2017 proběhl Projektový den Zahrada "BES" bariér. Děti pod vedením pana Marcela obrousily a natřely palety na zahradní nábytek. Vyrobily truhlíky z palet na jahodníky a bylinky. Dále bylo četou tzv. hrabošů shrabáno listí a odvezeno na kompost. Tento den se dětem velmi líbil a projevily přání si ho co nejdříve zopakovat.

img 8011 

img 8029

img 8041

img 8052
img 8070 img 8075

 


 

Projektový den "Základy finanční gramotnosti"

Žáci v rámci projektového dne navštívili různé obchody v okolí školy. Zjišťovali, jaké druhy zboží se v těchto obchodech prodávají. Každý žák dostal peněžní částku, za kterou si musel vybrat zboží, samostatně zaplatit a vše překontrolovat.

Po návratu do školy plnili žáci další úkoly např.:

-zjišťovali a doplňovali cenu jednotlivého zboží

-zjišťovali a vypočítávali sumu peněz v peňežence

-vypočítávali sumu různých nákupů atd.....

fin gr1

fin gr

fin gr5  

fin gr6
fin gr2 fin gr3

 


Projektové vyučování - Vánoční tradice a zvyky

 Dne 15.12. proběhl na naší škole druhý ročník projektového dne s názvem Vánoční zvyky. Navázali jsme na loňský osvědčený model. Kromě dopoledních besídek, workshopů a videoprojekce pro žáky, jsme za účasti rodičů v odpoledních hodinách  v tvůrčích dílnách nasávali vánoční atmosféru při vyrábění vánočních ozdob a dekorací převážně  z papíru. Děkujeme rodičům za účast a podporu.

vd3

vd1

 

vd2

vd4

 

vd5   vd6

 


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.