Vánoční Praha 2016

7. 12. – 8. 12. 2016

Žáci z novinářského, výtvarného a hudebního kroužku se zúčastnili pěkného výletu do Prahy. Po úžasné cestě vlakem jsme dorazili na místo ubytování. Měli jsme toho v plánu moc, a tak paní učitelky řekly, ať si dáme svačinu, vybalíme se, že posléze vyrazíme do centra. Jeli jsme metrem /někteří poprvé/ na Václavské náměstí a odtamtud na Staroměstské náměstí k orloji. Prošli jsme se také po Karlově mostě, který je překrásný. Pak jsme spěchali k Museu Karlova mostu. V museu bylo hodně věcí, byla tam průvodkyně, která nás zasvětila do stavby Karlova mostu a řekla nám hodně poznatků, např. že před Karlovým mostem byl most dřevěný, který se jmenoval Juditin most. Potom začínala noc a paní Alenku napadlo, že se můžeme projet lodí, a tak neuvěřitelně zajistila plavbu lodí za nejnižší cenu, a ta projížďka byla fascinující, dal bych této plavbě 5 hvězdiček, fakt povedený výlet. V 19:00 hod. měl začít Louskáček v Národním divadle, a tak jsme si řekli, že máme dost času, zašli jsme do McDonaldu na jídlo.  Balet Louskáček se jim moc povedl, seděli jsme nahoře, kde byl krásný výhled na herce, fakt povedené.

Ve čtvrtek bylo naplánováno „se kouknout“ na Václavské náměstí na vánoční trhy a na Staroměstské náměstí, bylo tam jako vždy plno lidí, ale ne zase tolik, aby se tam nešlo ani pohnout, taky krásný zážitek. Protože každý už o orloji slyšel, tak popojdeme dále, takže do velkolepého nového hračkářství, ale nejen tak do ledajakého, do největšího v republice, takže taky „suprovní“, bylo tam vše, co by si dítě přálo, i kolotoče a klouzačky.

Po tomto zážitku bylo v plánu se občerstvit, a tak jak jinak než zajít do Palladia, kde je vše od KFC až po normální česká jídla. Pak jsme jeli zpátky do ubytovny pro věci a prohlédnout si kostel, který je vedle ubytovny na Karlově náměstí, taky je to překrásná věc, vidět tak krásný kostel sv. Cyrila a Metoděje. Pak jsme jeli domů, a to zase  RegioJetem, cesta zase pohodová.

 

Tímto chci poděkovat paní učitelce Alence za super organizaci.

Lukáš Tomka, 9. A  

prag


           

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.