"Celé Česko čte dětem".

Vážení rodiče, naše škola se zapojila do projektu Celé Česko čte dětem. Kliknutím na aktivní logo získáte informace o hlavní myšlence projektu, aktivitách a soutěžích. Kontaktní osobou ve škole je Mgr. Táňa Dohnalová. Součástí projektu je  aktivní účast rodičů ve formě každodenního krátkého čtení dětem. Věříme, že se do této akce zapojíte. 

rodina na kole big

 

 

Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Předčítání rozvíjí paměť a představivost, učí myšlení. Předčítání utváří pevné pouto mezi rodičem a dítětem. My neříkáme "Jdi a čti si!", ale "Pojď, budu ti  číst".

Stačí 20 minut denně. Každý den. 


 
PRŮBĚH PROJEKTU
V úterý, 5.6. se  žáci 4.A. třídy zúčastnili moc pěkné akce v rámci projektu Visegrád čte dětem. Čtení se konalo v Knihcentru v Ostravě.  Hlavní aktér , zpěvák Petr Bende, dětem nejen četl , ale také jim zopakoval, jak důležité je číst, jaké knihy si čte se svými dětmi a co zajímalo jeho, když byl malý kluk. Odpovídal dětem na všetečné otázky, zahrál a zazpíval několik svých písniček. Děti byly nadšené,některé si zkusily předčítat z knihy, soutěžily, zpívaly a tančily  Měly také možnost , díky online spojení, slyšet své vrstevníky v Polsku, na Slovensku, v Maďarsku. A navíc si každý odnesl domů pěknou knihu. 
dsc 0064   dsc 0127
dsc 0144 dsc 0178


V pondělí, 20.11. proběhlo na 1. stupni, v rámci projektu Celé Česko čte dětem, Pohádkové čtení.  Dětem přišly přečíst pohádky žákyně 7.- 9. třídy ZŠ Valčíka v Ostravě - Porubě. Prvňáčkům četly pohádku O neposlušných kůzlatech a větším dětem příběhy o Pinochiovi. Pohádky si děti nejen poslechly, ale také si o nich povídaly a zazpívaly si písničku. Čtení bylo tak poutavé, že děti opravdu pozorně, se zaujetím, poslouchaly. Všichni pozorní posluchači dostali od děvčat sladkou odměnu a těší se na příští setkání. Společné čtení je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dětí. Věříme, že se spolu s námi zapojí do této aktivity také rodiče..
 
img-20171121-wa0005  

img-20171121-wa0006

 

img-20171121-wa0007

img-20171121-wa0008

 

img-20171121-wa0009 img-20171121-wa0010

 Dne 21.3.20019 v rámci projektu Celé Česko čte dětěm navštívil naší školu místostarosta MÚ Poruba pan Mgr. Martin Tomášek, PhD.Vybral si pohádku, kterou předčítal sám svým vlastním dětěm- Medvídka Pů. Téměř okamžitě si naše děti získal nejen proto, že pohádku znaly,ale také hlavně svým vtipem, dramatičností a milým přístupem. Ke konci pan místostarosta odpovídal na všetečné otázkynašich žáčků. Jako poděkování ho děti odměnily vlastními výrobky. Rozloučili jsme se se slibem, že brzy naplánujeme další setkání.

ten s panem mistostarostou   ten s panem mistostarostou.jpg1   ten s panem mstostarostou2


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.