PROJEKTOVÉ DNY - 2018

Voda – základ života

Ve čtvrtek 17. 5. 2018 proběhl na naší škole projektový den ,,Voda – základ života“. Byl zaměřen na vodu, charakteristiku vody, koloběh vody v přírodě, rozdělení vody podle využití i obsahu minerálních látek. Nedílnou součástí bylo připomenutí důležitosti vody pro živý organismus, hlavně pro člověka. Žáci si uvědomili, jak je důležité dodržovat pitný režim, jaké nápoje jsou vhodné pro pitný režim a jaké naopak škodlivé. Vypočítali si kalorické hodnoty coca coly, džusu, minerálky. Pro tyto nápoje si ovšem museli zajít do obchodu a koupit si je. Tím si také zopakovali pravidla slušného chování. Zjištěné informace napsali a nalepili na papíry velkého formátu, které jsou vyvěšeny na chodbě naší školy.

 

voda1

 

„Voda – základ života“

 

Projektový den 17. 5. 2018

 

Na tento projektový den jsme se oba moc těšili. Ráno nám paní učitelka přinesla vodu, džus, Pepsi a sušenky. A pak se nám líbilo, jak jsme pili nápoje a jak jsme tančili na hudbu o vodě. Strašně se nám líbil projektový den, byl velice zajímavý. Dívali jsme se také na video O PRAZE a VLTAVĚ. Kreslili jsme obrázky a lepili je spolu s pracovními listy na malou nástěnku. Opravdu jsme se dobře bavili.

 

Natálie Stočesová, Denis Alexa, 9. C

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

VODA - ZÁKLAD ŽIVOTA

 

PROJEKTOVÝ DEN 17. 5. 2018

 

Dnes se mi líbila ochutnávka Pepsi, džusu a sušenek. Hezké bylo i jak jsme vyráběli společně nástěnku. Namaloval jsem obrázek rybníku s lodičkou a rákosím. Byl to prima den.

 

Lukáš Tlolka, 9. C

 

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Projektový den 17. 5. 2018 „Voda – základ života“

 

 První vyučovací hodinu nás paní učitelka Alenka seznámila s náplní projektového dne. Začali jsme besedou o nutností pití pro lidský život. My jsme povídali o tom, co pijeme k snídani, svačině, obědu a večeři. Dnes se mi líbilo kreslení, vybarvování, ochutnávky džusu a Pepsi. Poslech písní o vodě. Byl jsem moc spokojený. Moc se mi všechno líbilo.

 

Dominik Kollár, 9. C

 


 

MASOPUST - 2018

Masopust - 14. 2. 2018
Včera jsme vyráběli masky.
A byl průvod a byla sranda.
A smažili jsme koblížky.
A já jsem byl medvěd.
A strašil jsem lidi.
Denis Alexa, 9. C

Masopust u nás ve škole
Tato akce se konala 14. 2. 2018. V projektovém dni jsme vyráběli masky, „uvařili“ jsme koblížky, chutnali jsme koblížky, pak jsme se šli projít. Měl jsem masku prasátko. Moc se mi to líbilo. A těším se na příští akci s paní Markétkou a paní Alenkou.
Dominik Kollár, 9. C

maso   maso2


Projektový den „MASOPUST“ očima 8. B

Dne 14. února 2018 jsme měli v naší škole projektový den na téma Masopust. První dvě hodiny jsme plnili různé úkoly. Pak jsme si vyráběli masky na průvod. Nejlepší byla ochutnávka zabíjačky. Moc se nám to všem líbilo.
Kristýna Frydrychová

Ve středu jsme měli projektový den na téma Masopust. Nejprve jsme dostali několik papírů, na nichž byly různé informace o masopustu. Poté jsme vyráběli kostýmy. Ke konci jsme dostali ochutnávku zabíjačky. Nakonec následoval průvod v kostýmech. Když jsme se vrátili do školy, zbylo ještě trochu času, tak jsme si pustili film.
Marian Sinkovicz

Tento projektový den se mi velice líbil a dařilo se mi plnit připravené úkoly. Přečetli jsme si text o masopustu a odpověděli jsme na otázky o masopustu. Vyráběli jsme si masky a šli jsme do masopustního průvodu. Před průvodem jsme ochutnávali domácí paštiku, prejt, polévku „Prdelačku“ a minikoblížky. Tento projektový den se mi líbil a možná bude tohle téma i příští rok.
Daniel Fabián

Projektový den Masopust jsem si moc užil. Dozvěděl jsem se nové věci, třebaže se během masopustu konaly taneční zábavy a na konci masopustu se pochovávala basa. Měli jsme možnost ochutnat zabíjačkovou polévku a domácí paštiku. Moc pěkný byl průvod masek. Příští rok bych si chtěl masopust zopakovat.
Alexandr Burdík

Masopust se konal 14. února 2018. Vyráběli jsme masky a já jsem šel za klauna. Po ochutnávce masopustních specialit jsme šli ven udělat si hromadnou fotografii. Projektový den byl povedený.
Jan Číž

Dne 14. února 2018 byl projektový den na téma Masopust. Tento projektový den se mi moc líbil. Hodně dobrý byl průvod masek. Já jsem šel za smrtku. Chci, aby byl projektový den i příští rok, a přeji si, aby byl ještě lepší než ten letošní.
Vít Niedomanski

maso3   maso4

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.