EXPEDICE HANDICAPOVANÝCH DĚTÍ PO PAMÁTKÁCH: KUTNÁ HORA A OKOLÍ

logo umobporuba

Úřad městského obvodu Poruba se rozhodl usnesením Rady městského obvodu podpořit projekt EXPEDICE HANDICAPOVANÝCH DĚTÍ za krásami Kutné Hory a okolí, který se koná ve dnech 4.6.-6.6.2019. Dotace je poskytnuta na ubytování, stravu a vstupy pro handicapované děti, které jsou členy Sdružení-BES,z.s..

Výše dotace od ÚMOb Poruba: 17 000,- Kč

PROGRAM AKCE:

 Expedice proběhla v termínu 4.-6.6.2019 pro deset handicapovaných dětí a jejich doprovod, tedy čtyři dospělé osoby. Nocleh byl zajištěn v hotelu Sedlec, Kutná Hora. K dopravě na místo pobytu byl použit vlak s bezbariérovým přístupem na trase Ostrava – Kolín – Kutná Hora.

 

  • První den jsme odjeli z Ostravy v dopoledních hodinách, následoval příjezd do Kutné Hory, návštěva Muzea stříbra s výkladem, absolvovali jsme oba okruhy, poté následovala prohlídka centrem města Kutná Hora s odborným výkladem Mgr.Čaplové. Následovalo ubytování v hotelu Sedlec, Kutná Hora. 


  • Druhý den jsme absolvovali návštěvu tří dominant Kutné Hory a to Chrámu svaté Barbory, Chrámu Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele a Kostnice. Nejprve v dopoledních hodinách prohlídku Chrámu svaté Barbory – zapsáného na Seznam světového dědictví UNESCO, poté následovala prohlídka Chrámu Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele – rovněž unikátní památky UNESCO a následně přesun a prohlídka Římskokatolického hřbitovního kostela Všech svatých s kostnicí, vše opět s odborným výkladem Mgr. Čaplové.


  • Třetí den jsme navštívili unikátní Bobovou dráhu – nejdelší v ČR a druhou nejdelší v Evropě, kde se mohly naše děti vyřádit. Následovala interaktivní hra pro chytré mobilní telefony , kde jsme se vydali do roku 1702 na misi „Santini a kostlivci“. Architekt Santini má noční můry a potřebuje pomoc, jinak nedokončí stavbu kostela Nanebevzetí panny Marie a sv. Jana Křtitele! Poté následovala cesta zpět do Ostravy.

 

kh1    kh2 
kh3 kh5 
kh4  kh6

 

Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE

 

 


SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.