Projektové dny rok 2020

Pátek na dopravním hřišti.

 

V pátek 4. 9. 2020 jsme měli projektový den na téma „Dopravní výchova a ochrana člověka za mimořádných událostí“. Společně jsme navštívili dopravní hřiště za ZŠ Bílovecká ve Svinově.
Měli jsme možnost na chvíli být účastníky cvičného dopravního provozu. Mohli jsme si zapůjčit kola a koloběžky (a samozřejmě přilby 
J). Projeli jsme si křižovatky a semafory. Vyhledávali a plnili jsme úkoly s různými tématy (bezpečnost, živelné pohromy, požární poplach, dopravní prostředky a značení, orientace v prostoru…….). Za splnění úkolů jsme dostlali malou odměnu. Měli jsme také možnost vyzkoušet si na cvičném přístroji masáž srdce.

 

dopravka


Projektový den Kudy z nudy

V měsících říjen až listopad se žáci 5. až 9. třídy společně mezi sebou domluvili a naplánovali si výlet do krásných a zajímavých míst Moravskoslezského kraje. A kam je srdce táhlo??? Třídy 6.B, 7. 8. a 9.A se vydaly na Pustevny. Zašly se podívat k soše Radegast a ke kapličce. Třídy 5.A, 5.B, 6.A, 9.B a 9.D jely na Staré Hamry. A žáci mediálně-novinářského kroužku si zajeli do Opavy a navštívili historická místa tohoto města. Ve škole v hodinách informatiky, českého jazyka nebo pracovního vyučování pak žáci vytvořili papírový výstup s informacemi a fotografiemi a prezentaci v powerpointu. Ve čtvrtek před rozdáním vysvědčení se všichni sešli v 8. třídě a postupně své spolužáky seznámili s místy a průběhem jejich výletu. Žáci 9.A připravili malý zábavný kvíz, žáci 8. třídy vtipnou scénku. Dvouhodinové setkání bylo velmi zajímavé, poučné a velmi rychle uteklo. Cílem tohoto projektového dne bylo poskytnout tipy a nápady na další výlety. Všechny papírové výstupy jsou vyvěšeny na chodbě v prvním patře na budově Pokorného. Celý projekt vznikl v rámci EVVO a Erasmus+.

kudy-z-nudy


SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.