Kulinář - charakteristika
,,Dobrou chuť“,
fráze, kterou si mladí kuchtíci popřejí po vykonané práci, aby každý týden ochutnali to, co si vlastnoručně podle receptů připravili.
Učíme se vařit, péct, připravovat teplé i studené pokrmy. Paní učitelky nám suroviny nakoupí a my sami už strouháme, krájíme, mícháme atd. Z našeho úsilí pak vznikne něco moc dobrého, co sami sníme. Společně se dohodneme, co budeme vařit příště.
V rámci kulinářského kroužku pořádáme kulinářské soutěže.
Na vyhlášené téma se doma s rodiči snažíme připravit to nejlepší. V osudný den pak zasedne odborná porota sestavená z pedagogů, někdy i z rodičů a hodnotí naše výtvory. Autoři nejlepších jídel jsou pak odměněni. A jelikož si i ostatní spolužáci chtějí doma naše dobroty připravit, vydáváme každý rok kuchařku. O tom, že vařit a jíst je ,,fajn“, svědčí velký počet přihlášených malých kuchařů.