PERNÍKY NA OZDOBU

1 kg hladké mouky

0,375 g mletého cukru

100 g sádla

150 g medu

3 celá velká vejce

2 žloutky

2 kávové lžičky mleté skořice

2 kávové lžičky perníkového koření

2 kávové lžičky jedlé sody

POSTUP :

  1. 1.Na mírném plameni rozpustíme sádlo s medem. Do vlažného tuku s medem přidáme vejce, žloutky, skořici, perníkové koření a sodu.
  2. 2.Přesijeme mouku a ¼ necháme bokem ( přidáváme dle potřeby)
  3. 3.Do mísy dáme mouku, cukr, vlažný tuk se všemi přísadami a vypracujeme tuhé těsto. Necháme ho pár hodin odpočinout.
  4. 4.Poté z něj vykrajujeme potřebné tvary, které potřeme rozšlehaným celým vejcem s mlékem.
  5. 5.Pečeme ve vyhřáté troubě. Po upečení potíráme rozšlehaným bílkem, aby se perníčky leskly.
  6. 6.Vychladlé perníčky zdobíme polevou, kterou si připravíme tak, že ušleháme sníh z 1 bílku a přidáme 150 g mletého cukru.


SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.