Čtenářská gramotnost - projektový den

 

Čtenářská gramotnost - snažíme se o porozumění psanému textu, používání psaného textu a přemýšlení o něm za účelem dosažení cílů , rozvoje žákovských vědomostí  za účelem aktivní účasti ve společnosti

ctenarskagranotnost 

 

ctenarskagranotnost3

 

ctenarskagranotnost2

 


 FOTOGRAFIE Z PROJEKTOVÉHO DNE NALEZNETE ZDE: (uživatel: ukrajinska, heslo: ukrajinska)  KLIKNI

   

logprojd

                 

Projektový den 28.4.2014


 Nácvik sociálních a komunikačních dovedností

27. 5. 2014 proběhl na druhém stupni naší školy projektový den na téma Mezilidské vztahy. Byl v pořadí druhý na toto téma. Předchozí projektový den byl o emocích. Žáci se během něj snažili porozumět svým vlastním emocím, pojmenovat je. Nevhodné emoce se učili ovládat a snažili se i o pochopení emocí jiných lidí. Cílem druhého projektového dne bylo seznámení žáků s různými druhy mezilidských vztahů – přátelství, kamarádství, láska, vztahy v rodině, vztahy mezi spolužáky ve třídě. Pro starší ročníky byla připravena i sexuální výchova. Více se o tomto projektovém dni dočtete v příspěvku Martina Havla žáka 8. ročníku. Článek je umístěn na těchto webových stránkách. Nácvik sociálních a komunikačních dovedností bude probíhat v tomto školním roce i nadále. Čekají nás například téma: Zásady lidského soužití (společenské chování, tykání a vykání, pravidla fair play, …). Dále se žáci budou zdokonalovat v základech komunikace. Důležitou součástí bude i to, jak vést rozhovor a umění naslouchat. Tato netradiční forma výuky žáky baví. Obsahuje nejen vyplňování pracovních listů, ale i  secvičování  scének z běžného života, kreslení, malování, práce na PC, vyhledávání  informací  na internetu a práce s interaktivní tabulí. Vše probíhá hravou formou.

mezilidsk vztahy mezilidsk vztahy2

 FOTOGRAFIE Z PROJEKTOVÉHO DNE NALEZNETE ZDE: (uživatel: ukrajinska, heslo: ukrajinska)  KLIKNI

lognacvik                     Projektový den 20.5.2014 

 


 

Mezilidské vztahy, sexuální výchova

 

Dne 20.5. 2014 na naší škole proběhl projektový den s tématem mezilidské vztahy – sexuální výchova. V první části jsme vypracovávali pracovní listy týkající se mezilidských vztahů, např. poznávání vztahů mezi lidmi na obrázku, určování vztahů osobních a neosobních apod. V další části proběhla beseda o sexuální výchova. Vysvětlovali nám, co znamená sexuální život, jaká jsou rizika spojená s tímto životem, jak se chránit před pohlavními chorobami atd. Bylo to velmi zajímavé. Poté jsme přešli k praktické části, ve které jsme si zkoušeli, jak navléct prezervativ. V poslední části jsme se rozdělili na chlapce a dívky a probírali jsme otázky týkající se sexu, který jsme před tím anonymně napsali na papír a vložili do krabičky. To bylo velice zajímavé. Celý projektový den byl velmi poučný a líbil se mi.

 

Martin Havel, 8.A

 

mezilidskvztahy2

Masopust

Masopust u nás ve škole
Masopust se v naší škole slaví každý rok. Letos jsme hodovali 3. března. Jíme maso a nosíme masky. Masky jsou moc legrační. A když se paní Markéta namaluje, vypadá jako pravá masopustní žena. Pan učitel David vaří v ten den jako o život. Pochutnáme si vždy na ovarové polévce, jitrničkách, jelitech a tlačence, nechybí ani škvarky a koblihy. Bez masopustu by nebyla ve škole legrace. Letošní oslava byla nejlepším zážitkem mého života. 
René Richter, 6. třída

 FOTOGRAFIE Z PROJEKTOVÉHO DNE NALEZNETE ZDE: (uživatel: ukrajinska, heslo: ukrajinska) KLIKNI

logmaso                                Masopust 3.3.2014

 Masopust

Masopust, masopust 
nebude žádný půst.
Karnevalový průvod se mi líbí,
když ho pan David řídí.
Masku si všichni vybereme
a na sebe se usmějeme.

Pavel Janyška, 6. třída



Masopust

Masopust máme rádi,
užijeme si legraci.
Najíme se, napijeme,
to si spolu užijeme.
Párty bývá veselá,
vítěz o nejlepší masku po třídě běhá.
Já jsem se těšil hrozně moc,
medvěd mi přišel na pomoc.

Roman Flieger, 6. třída

masopust 1 masopust 2

 


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.