Rehabilitačně sportovní pobyt handicapovaných propojený s vlastivědnými tématy byl organizován za podpory

Statutárního města Ostravy

image large

Rehabilitační pobyt Orlické hory 2015

Termín konání:  31.5.- 5.6.2015

Místo konání: (klikni na odkaz pro bližší informace)

astra                 Rekreační zařízení Astra v Orlických horách    

Adresa:

Rekreační zařízení Astra, Nový Hrádek 35 

549 01 Nový Hrádek

Poskytovatel dotace: Statutární město Ostrava

Dotace ze strany SMO: 85.000,-Kč

 


Cílem projektu je organizace pětidenního rehabilitačního pobytu pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Snahou je ukázat handicapovaným dětem a jejich blízkým, že i s handicapem se dá zvládnout mnoho. Dokázat, že handicap nebrání dětem prožít a vyzkoušet si různé činnosti v jiném, zajímavém prostředí, vést děti k novým způsobům a možnostem, jak efektivně prožít každý den, jak a kde získávat nové informace, jak s nimi pracovat.

Přínosem pro žáky se SVP je také to, že jsou zapojeni do přípravy pětidenního rehabilitačního pobytu. K přípravě děti přistupují rády a se zájmem, na základě získaných schopností a dovedností snáze překonávají bariéry, vidí svou budoucnost optimističtěji.

Aktivity projektu pozitivně ovlivňují myšlení handicapovaných a tak zabraňují vlivu hrozících nežádoucích jevů.

Celotýdenním programem se prolínají oblíbené terapie a aktivity: arteterapie, muzikoterapie, canisterapie, hipoterapie, léčebná rehabilitace - skupinová i individuální a alternativní sportovní aktivity - freesbee, boccia, turistika a lezecké aktivity


 

cesta

Jako každoročně máme i letos připravený zábavný program pro žáky, kteří se účastní rehabilitačního pobytu. Téma pobytu je Cesta kolem světa. Jak už samotný název napovídá, žáci se budou během celého týdne hravou formou dozvídat základní informace i různé zajímavosti o světadílech, cestování a cestovních prostředcích. Kromě projektového vyučování děti čekají výlety do okolí, zábavné hry, soutěže, výtvarné, hudební a sportovní aktivity. Ve čtvrtek večer je v plánu táborák. Takže teď už si jen přát, aby bylo krásné počasí:-)


 A JAK JSME SE MĚLI, POSUĎTE SAMI................

                                 rp2015

Pro shlédnutí fotogalerie klikni ZDE

 


 NÁZORY DĚTÍ NA AKCI:

 Strávili jsme hezké slunečné dny od 31. 5. do 5. 6. 2015 v Orlických horách na rekreačním středisku „Astra“. Zajímavý každodenní odpolední a večerní program pro žáky připravily 2 krásné lesní víly, a to paní Markéta Hermanová a Dagmar Nyklová, za to jim patří opravdu velké poděkování. Děti z 5. - 9. tříd s nadšením plnily všechny úkoly. Každé dopoledne se uskutečnilo projektové vyučování. Všichni budeme ještě dlouho vzpomínat na rehabilitační pobyt, který se uskutečnil pod názvem „Cesta kolem světa za 6 dnů“. Chceme také poděkovat paní ředitelce, zástupci ředitele, všem pedagogům, vychovatelkám a asistentům pedagoga za starostlivý a obětavý přístup, a hezké chvíle strávené s nimi v překrásném horském prostředí.

Žáci z novinářského kroužku

 

Názory nejmladších zúčastněných žáků:

 

Já jsem si to tam užil a byla „sranda“, plnili jsme různé úkoly celý pobyt. Hráli jsme fotbal, stříleli jsme z luku, sbírali jsme korále, stavěli jsme lodě, měli jsme stezku odvahy, připravili jsme táborák a opékali buřty, zpívali jsme hezké písně. Všichni hledali princeznu Ugandu Tuty Fruty, moc jsem si tam užíval. Ale někdy jsme se poprali se Sašou. Vyspal jsem se tam skvěle.

 Vít Horváth, 5. A

Škola v přírodě byla úžasná, jeli jsme na cestu kolem světa, učili jsme se o světadílech. Měla jsem s tatínkem dvoulůžkový pokoj. Bylo tam spousta zábavy. Šla jsem na stezku odvahy, vyrobila jsem si otisk ruky.
Ve čtvrtek večer byl táborák, opékali jsme párky a zpívali. Příští rok určitě pojedu znovu a možná i bez mého tatínka.

 Nikol Cmorjaková, 5. A

a8  a5
a7 a6

 


 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.