Hipoterapie v duhové Plesné

  1. Dělat hipoterapii, když vám slunce svítí do zad, je radost.
  2. Dělat hipoterapii v místě, kde jsou lidé, co mají rádi svoji práci, je radost na druhou.
  3. Dělat hipoterapii s dobře připravenými koňmi, kterým můžete takřka stoprocentně věřit, je radost na třetí.

Nám se povedlo takové místo najít. Jedná se o klub Duhová víla v Ostravě-Plesné, kde jsme začali jezdit od listopadu 2014.

Když budete hledat informace o hipoterapii, zjistíte, že je to jedna z rehabilitačních technik, která pomáhá dětem s různým postižením. Je však potřeba dodat, že pokud nechcete dítě jen vozit na koni, ale dělat to „pořádně“, pak potřebujete kvalitního koně, sehraného hipologa a dobrý terén. Toto všechno jsme našli v Duhové víle v Plesné. Paní Martina Holušová, která je majitelkou klubu, nám již od začátku vycházela vstříc a nabízela všechny možnosti svého zázemí, abychom mohli naplnit různá specifika našich žáků, které ve škole máme. Jako přidaný bonus je její ochota a energie, která se přenáší na děti i nás, když na hipoterapii přijedeme. Plesná nabízí také nádherné možnosti terénu, který zvyšuje nároky na práci dítěte, které sedí na hřbetu koně a navíc se dá spojit s dalšími tématy lesa a zvířat v něm. Využíváme také zpevněných komunikací, kde si děti zkoušejí koně vést a získávat tak zpětnou vazbu na své chování a učí se komunikovat s koněm trochu jiným způsobem.

Jak jsem uváděla výše, spojení věcí, které přinášejí výsledek na třetí, za který děkujeme Duhové víle, Martině i Plesné.)

A nesmím zapomenout na zázemí v kavárně Kafrárně hned vedle statku, kde se u kávy a dortu probírají všechny zážitky, které proběhly.

Děkujeme!!!

hip1 

 

hip2
hip3

hip4

 

hip5 hip6

 


 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.