LESNÍ ŠKOLA

Návštěva Lesní školy v Bělském lese

Ve středu 15.1.2020 žáci 8. a 9. třídy navštívili Lesní školu v Bělském lese. Nejprve se seznámili s aktivitami, které je potřeba v lesích v zimě provádět, aby vše bylo připraveno na příchod jara. Poté se přesunuli přímo do lesa, kde děti měly možnost posoudit, jak se příroda mění. Žáci také přiložili ruku k dílu při stavbě srdce Bělského lesa. Nakonec si ze dřeva vyrobili hudební nástroje jako památku na tuto návštěvu.

karca1   karca2
karca3 karca4

 

 

Zima v lesní škole

Poslední návštěva devátých ročníků v lesní škole vyšla na období velkých mrazů, a proto byli všichni vděčni za možnost strávit tentokrát většinu času v budově ostravských městských lesů, kde jsme se seznámili s různými způsoby zpracovávání dřeva, poznávali preparovaná zvířata i jejich stopy, které lze v přírodě vidět. Jednu takovou stopu si žáci i odlili - vzhledem k počasí jen otisk v plastelíně.Dostali možnost se i vydat do lesa, vyhledat si vlastní stopu a odlít ji přímo v přírodě, kupodivu ani ti nejotrlejší této možnosti nevyužili :-)

Procházka v mrazu nás však stejně neminula - prohlédli jsme si nové výběhy hrabavých ptáků, proběhli se po pařezech a v lese si zopakovali, jak se těží dřevo.

lskol1   lskol2

 


 

 

NÁVŠTĚVA LESNÍ ŠKOLY - 4.B A 6.TŘÍDA

V lednu jsme navštívili Lesní školu v Ostravě Bělském lese.  Bylo to velmi zajímavé, zábavné a zároveň  poučné. Nejprve jsme se podívali na krátký film o tom, jak vypadá příroda v zimě.  Pak jsme se snažili na obrázku přiřadit stopy zvířat k jednotlivým zvířatům.  Hodně jsme se nasmáli, když jsme si ověřovali, jak se nám podařilo úkol splnit. Pak nám pán Pavel Kotala pustil ještě jeden film. Tentokrát o způsobu života zvířat v zimním období. Následovala svačina a hurá ven. Nejprve jsme zamířili k bažantům, kteří jsou v areálu Lesní školy ve voliérách. A pak naše kroky vedly rovnou do lesa. Pan Pavel nám ukazoval ve sněhu stopy zajíce a psa. Měli jsme štěstí. Zahlédli jsme i veverku, jak si to šplhala na strom. Byla celá černá a velmi rychlá. Zakrátko jsme ji ztratili z dohledu. Rádi bychom zůstali v lese ještě chvíli, ale čekali na nás rodiče, tak jsme se museli rozloučit. Ale určitě se uvidíme i příští rok!               

 žáci 4.B a 6. třídy

 

   alt
alt alt

 


 


 

 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.