Výtvarný kroužek

Výtvarný kroužek připravil dárky a plakát pro akci Divadelní přehlídka talentů aneb každý jsme originál!!!

dp1   dp2   dp3

V pátek 13.12.2019 se v komunitním centru Všichni spolu uskutečnila dlouho očekávaná divadelní přehlídka, na které vystoupili žáci několika základních škol včetně té naší. Na programu kromě divadelních představení nechyběla ani recitace básní a zpívání koled v předvánočním čase. Pro všechny účastníky bylo nachystané občerstvení a drobné odměny, které vyrobily děti z Výtvarného kroužku. Rovněž se podílely na vzniku plakátu s logem akce.
Děkujeme tímto společnosti ČEPS a.s. a Moravskoslezkému kraji za možnost tuto akci zorganizovat. 

 

dp4   dp5   dp6
dp7 dp8 dp9

 

Oříšek hledá talent, 2018

Dne 8. listopadu 2018 se děti z výtvarného kroužku zúčastnily soutěže „Oříšek hledá talent“, kterou pořádala ZŠ speciální, Těšínská 98, Slezská Ostrava. Lukáš Tlolka se umístil na čtvrtém místě a Mikuláš Prorok na prvním místě v kreslení. Oběma klukům gratulujeme k úspěchu!

oek2   oek3

 

Krásná jako kvítka 2018

Letos poprvé se naše škola zúčastnila XXVIII. ročníku mezinárodní soutěže dětské kresby a grafiky s názvem Krásná jako kvítka, která se koná každoročně v Havířově. Téma soutěže bylo „Představuji svoji zemi“. Od 3. září do 4. října 2018 bude probíhat výstava vybraných prací žáků. Mezi vystavenými pracemi je k vidění také grafika od Mikuláše Proroka. Suchou jehlu s názvem Muflon vytvořil Mikuláš v rámci výtvarného kroužku, který v loňském školním roce každé pondělí navštěvoval. Mikulášovi gratulujeme k úspěchu!

Sarah Navrátilová - "Jelen", Mikuláš Prorok - "Muflon", Alžběta Kočicová - "Srnec"

grafika1   grafika2

 


 

 

VÝTVARNÝ KROUŽEK 2017-2018

Děti malují pro konto Bariéry 2018

Každoročně rozesílá Středisko volného času Lužánky propozice k výtvarné soutěži - Děti malují pro konto Bariéry. Pokaždé si může škola vybrat z několika témat, které během roku zpracuje. Na konci školního roku 2017/2018 to bylo téma „Pod olympijskými kruhy“. Z mnoha velmi povedených prací vybrala odborná porota kresbu od Lukáše Vávry „Skeleton“, provedenou technikou progresso na papíře. Lukáš obdržel v „olympijské soutěži“ pomyslnou zlatou medaili, jelikož se umístil ve své kategorii na prvním místě. Na fotografiích níže je vlevo vítězný obrázek, vpravo obrázek od Lukáše ke stejnému tématu „Skok na lyžích“.

vvra2   vvra1

 

Myslivost očima dětí - 2018

V letošním roce jsme se již potřetí zúčastnili výtvarné soutěže „Myslivost očima dětí“. Soutěž pořádá Okresní myslivecký spolek Ostrava. Letošní vernisáž výstavy zaslaných obrázků spojená s předáváním cen se odehrála 13. 4. 2018 na myslivecké chatě ve Václavovicích. Po úspěších z minulých let byli i letos žáci naší školy oceněni a to v kategorii C - 2. stupeň základní školy. V roce 2016 získal čestné uznání Lukáš Vávra a Radek Škrabola, v roce 2017 Sarah Navrátilová vyhrála 1. místo. Tento rok obdrženi čestné uznání dokonce čtyři žáci naší školy Asíl Danková, Radomír Holek, Mikuláš Prorok a Sarah Navrátilová. Největšího úspěchu však dosáhl Lukáš Novák se svým obrázkem myslivce číhajícího na posedu vytvořeným technikou suchá jehla. Lukáš se umístil na 1. místě. K tomuto velkému úspěchu dětem gratulujeme a děkujeme organizátorům soutěže!

myslivost2   mod2
mod3 mod4

 

 

 

Výstava výrobků žáků

„Každý den pozoruji, jak mládež trpí tím, že neexistují školy, v nichž by se učila žít s lidmi a se světem.“ (Adam Mickiewicz). Tímto motem byla uvedena výstava výrobků žáků základních škol praktických, speciálních a partnerských škol, která proběhla 22. a 23. 3. na Základní škole, Ostrava – Mariánské Hory, Karasova 6. Načerpat nápady a inspirovat se jsme se šli na výstavu s žáky výtvarného kroužku. Kromě velmi kreativních prací z jiných škol, žáci mohli zhlédnout i své vlastní výrobky, které vytvořili v kroužku.

vstavka2   vstavka1 

 

 

Studijní kresba

Ve výtvarném kroužku, který proběhl 20. dubna, jsme se věnovali studijní kresbě. Žáci si vyzkoušeli stínování rudkou a umělým úhlem. Předlohou jim byli mušličky, které vyplavilo moře. Tohoto velmi nelehkého úkolu se zhostili žáci s chutí, a proto jsme výsledné práce mohli vystavit dokonce i na chodbě školy.

vk   vk6

 



 

 

Dřevěné ryby

Na jaře jsme se ve výtvarném kroužku pustili do zpracování dřeva. Žáci, kteří navštěvují výtvarný kroužek, byli velmi nadšeni. Našim cílem bylo vytvořit rybky korálového útesu. Nejprve si žáci nakreslili rybu, kterou měli za úkol vyřezat z dřevěné desky. Po obroušení a osmirkování si rybku mohli dotvořit podle vlastní kreativity. Žáci si při výrobě rybek vzájemně pomáhali a vznikla tak příjemná tvůrčí atmosféra. Někteří rybky dozdobili látkami, krajkami, korálky a lesklými flitry. Jiní ji polepili ústřižky z papíru nebo mušličkami. Fantazii se meze nekladli. Práce se žákům dařila a výsledek, který můžete vidět na fotografiích níže, se velmi povedl. Hotové rybky budou tvořit dekoraci v naši nové škole v relaxační místnosti.

vk2   vk3
vk4 vk5

 



 

 

Charakteristika - Výtvarný kroužek s prvky arteterapie

Náplň činnosti výtvarného kroužku: Výtvarný kroužek je pro děti, které mají zájem o výtvarnou činnost v širším rozsahu než je v osnovách školy. S dětmi se věnujeme nejen tvorbě s přírodními materiály, jako jsou sklo, keramika, hedvábí, dřevo aj. Ale také na prohlubování dovedností při malbě, kresbě, grafice či pastelu.

Děti se scházejí každé pondělí, kroužek vede paní Markétka Hermanová.

Výsledkem našeho snažení jsou malá umělecká díla, která slouží pro výzdobu školy a propagaci naší školy v rámci projektů Comenius.

vv1   vv2
vv3 vv4

 


 

 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.