Dívčí klub

Dívčí klub - blíží se Vánoce

Letos jsme se s děvčaty přidaly k akci " Advent plný andělů " v Ostravě- Vítkovicích výrobou perníkových svícnů. Uspořádaly jsme již vánoční posezení s občerstvením a samy jsme si připravily výborné Raffaelo kuličky.

advent2 advent

 


 

 

Tvůrčí dílna v Centru volného času v Porubě.

 V únorové tvůrčí dílně jsme si vyrobili veselé klauny. Všem se dílo povedlo .

 

tvurci dilna_1   tvurci dilna_2

 

Tvůrčí dílna v Centru volného času v Porubě

tvurci dilna_rijen

 ...v podzimní tvůrčí dílně jsme si vyrobili zápichy do květináčů. Všem se práce dařila.


 

Květnová tvůrčí dílna v Centru volného času v Porubě

Tentokrát jsme si v tvůrčí dílně vyrobili dárečky pro maminky k jejich svátku.

 

td1   td2

 

Dubnová tvůrčí dílna v Centru volného času v Porubě.

 

tvr dlna duben 2

 

Tvůrčí dílna v Centru volného času Poruba

Opět  jsme navštívili tvořivou dílničku v Centru volného času, kde jsme tentokrát vyráběli Tučňáka. Paní, která se tam o nás stará, vždy dětem vše připraví k vyrábění...barvičky, nůžky, lepidla, vystřižené papíry, atd....Naše děti tvoří výrobky za pomoci pedagogických pracovníků a  svůj výrobek si  mohou odnést domů nebo nechat ve škole na výstavě. Děti se na tvůrčí dílničku vždy moc těší! Další tvoření nás čeká v dubnu . 

 

tvurci dilna 2 2014 1 tvurci dilna 2 2014

 


 

 

Zahájení Dívčího klubu v novém školním roce

Tento školní rok jsme zahájily Dívčí klub divadlem a první informační schůzkou.

Divadelní představení „ Sen noci svatojánské „ od W. Shakespeara.
Dne 22.září  jsme se s dívčím klubem zúčastnily divadelního představení „ Sen noci svatojánské“ v divadle J. Myrona v Ostravě. Byly jsme tam v tomto složení: Já, paní Světlanka, Terezka, Deniska, Kamilka a Nikolka Vlochová s maminkou. Představení se mi hodně líbilo, bylo to o lásce a vztazích.
Napsala Zuzana Rajnochová  8.B 

dd3  
dd5   dd6

 


 

 

 

Pár slov o dívčím klubu

Dívčí klub začal na naší škole v roce 2000. S děvčaty na schůzkách plánujeme návštěvy divadla, kina. Vyrábíme i drobné dárečky k různým příležitostem, uskutečňujeme besedy o dospívání. Navštívily jsme dva muzikály na ledě "Romeo a Julie" a "Popelka". V listopadu 2012 jsme byly v Divadle loutek na představení "Dívka s pomeranči".

V letošním roce 2013 v lednu jsme shlédly film "Babovřesky" v kině Cinestar Ostrava. O tomto filmu napsala pár slov Nikolka Vlochová. Dne 28.2.2013 jsme se v rámci Dívčího klubu zúčastnily filmové premiéry Zdeňka Trošky Babovřesky. Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvnou letní komedií ze života současné jihočeské vesnice Babovřesky, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu jejím obyvatelům. Byly jsem tam v tomto složení - paní vychovatelka Světlanka, Zuzka s maminkou, Terezka, Mariolka a já. Ve filmu vystupuje pětice babiček (vesnické drbny), které chtějí vše vědět a vše řešit.... Za určitých nepředvídatelných okamžiků se objeví také Vřískot, který dokáže člověka dost vyděsit. Hodně jsme se během filmu nasmály. Zastoupení v tomto filmu je s oblíbenými herci např. Lucka Vondráčková, Lucie Bílá, Veronika Žilková, Jan Dolanský a další. Tato akce se mi líbila a film doporučuji všem. Nikol Vlochová 9.A

 

A pár fotografií z velikonočního vyrábění

dd7   dd8
dd9 dd10

 


 

 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.