PROJEKTY ROK 2013/2014

1. Hřiště pro děti s DMO

logo eng_evraz_echf

Poskytovatel dotace: Nadační fond EVRAZ

Název projektu: Hřiště pro děti s DMO

Stručný obsah projektu:

V rámci realizace projektu bylo vybudováno hřiště s altánkem a lavičkami pro děti s dětskou mozkovou obrnou. Pro děti, které se vzdělávají v Základní škole a Mateřské škole Ostrava Poruba, vybudovalo Sdružení BES speciální hřiště, kterou budou moci tyto děti využívat. Hřiště (150m2) je vybaveno speciálním povrchem smartsoft, což je pružný povrch, který  umožnuje sportování dětí s tělesným postižením a zároveň splňuje náročné podmínky pro bezpečné sportování dětí s handicapem. U hřiště byl postaven malý dřevěný altánek, který umožní dětem odpočinek, nebo ochranu před deštěm. Kolem hřiště jsou rozmístěny lavičky.  Takto připravený prostor využívají děti v rámci tělesné výchovy či volnočasových aktivit.

hri1   hri2
hri3 hri4

 

2. Relaxační místnost pro žáky s DMO

logo eng_evraz_echf

Poskytovatel dotace: Nadační fond EVRAZ

Název projektu: Relaxační místnost pro žáky s DMO

Stručný obsah projektu:

V rámci realizace projektu byla vybudována speciální relaxační místnost pro děti s dětskou mozkovou obrnou. Pro děti, které se vzdělávají v Základní škole a Mateřské škole Ostrava Poruba, vybudovalo Sdružení BES speciální relaxační místnost, kterou tyto děti využívají. Místnost je vybavena speciálním kobercem, bazénem s plastovými kuličkami, rehabilitačními míči. Je zde instalována hifi soustava s CD přehrávačem, speciální závěsná sít a polohovací vak.  Důvodem pro vybudování místnosti je vytvořit pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami takový relaxační prostor, kde by se mohli uchýlit v případě, kdy se běžném prostředí školy budou cítit nepříjemně, unaveně apod. Pod dohledem odborných pracovníků v této místnosti probíhá řízená relaxace.

rel1   rel2
rel3 rel4

 


 

 

 

3. Rehabilitační pobyt Červenohorské sedlo

image large

Poskytovatel dotace: Statutární město Ostrava

Rehabilitačně sportovní pobyt handicapovaných propojený s vlastivědnými tématy byl organizován za podpory

Statutárního města Ostravy

 O našem projektu

Obsahem projektu je organizace šestidenního rehabilitačního pobytu pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Program pobytu je sestaven ze tří částí.

První část je věnována projektovému vyučování. Žáci absolvují vyučování v projektech, do kterých je zakomponováno prostředí, ve kterém pobyt probíhá.

Druhou částí je část rehabilitační, obsahující canisterapii a fyzioterapii.

Třetí část je určena pro aplikované pohybové aktivity žáků (lanové aktivity, boccia, cyklistika, táboření a pobyt v přírodě, turistika, freesbee).

Na programu rehabilitačního pobytu pracují odborně vzdělaní speciální pedagogové a pedagogičtí pracovníci.  Důraz je kladen na interaktivní metody při různých činnostech, pomocí kterých si děti vše lépe prožijí. Při denních aktivitách klademe obzvlášť důraz na činnosti, vedoucí k zautomatizování návyků v rámci sebeobsluhy a organizování času, samostatnosti při pravidelném provádění hygieny, při stravování, při úklidu pokoje a dalších činnostech. Během rehabilitačního pobytu vznikají zajímavé výtvarné práce. Ty jsou pak vystaveny na chodbách školy, publikovány ve školním časopise, www stránkách školy a použity při tvorbě propagačních materiálů. Rodiče i hosté pak mohou vidět, co děti prožily a dokázaly.

 

Rehabilitačně sportovní pobyt handicapovaných propojený s vlastivědnými tématy

Místo konání:   Hotel Červenohorské Sedlo

Adresa: Hotel Červenohorské Sedlo Domašov 80 790 85; Bělá pod Pradědem

Sraz:   Neděle; 01/06/14; 14:00 hod; parkoviště u bazénu střední školy Příjezd: Pátek;  06/06/14; 17:00 (případně dle domluvy)

(Doprava na akci i z akce je zajištěna autobusem)

Informace na čísle: 732654382

Vedoucí pobytu:  Jan Lorencovič

Zástupce:    Eva Čaplová  

Zdravotník:  Petra Ištuková


FOTKY Z POBYTU ZDE...KLIKNI        

logsvp1       www.rajce.idnes.cz     (uživatel: ukrajinska  ,  heslo: ukrajinska) 

img 3067 img 2908
img 2567 img 2129
img 2885

img 2915


 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.