HIPOTERAPIE

Hipoterapie - Ranč Duhová víla

 Třída 5.C na ranči v Plesné: 

video

 

 

HIPOTERAPIE

V úterý 1. 10. jsme jeli školním autem do Plesné na ranč Duhová víla. Nejdříve jsme šli do klubovny a řekli jsme si pravidla a pak jsme si ukazovali obrázek koně a popisovali části těla koně. Venku jsme se učili kartáčovat koně. Pak jsme nasedli na koně a jeli jsme do lesa. Všem se nám projížďka líbila. Nakonec jsme si v Kafrárně mohli koupit nějakou sladkost a pití. Celý den jsme si moc užili.

kon na web

 

 

Hipoterapie Plesná

Hipoterapie v Ostravě - Plesné na ranči Duhová víla opět pokračuje i v září 2019. Návštěvy plánujeme po jednotlivých třídách za příznivého počasí každý týden. 
plesna1   plesna2
                     plesna4 plesna3
 

Hipoterapie Plesná

V úterý 9. 4. 2019 jsme navštívili Ranč Duhová víla v Plesné, kde jsme se naučili jak se o koně starat a za odměnu jsme se s nimi prošli lesem.

hipo 1   hipo 2
hipo 3 hipo 4

 

HIPOTERAPIE

Hipoterapie na ranči Duhová víla v Ostravě - Plesné díky slunečnému podzimu probíhá v pravidelných lekcích po jednotlivých třídách. K terapii patří kromě samotného ježdění taky práce související s péčí o koně. Děti často překonají sami sebe v poznání světa koní s jeho radostmi, ale taky povinnostmi.
                               hipo1
hipo2   hipo3

 

 

HIPOTERAPIE 5.TŘÍDA

Dne 3.5. 2018 jsme jeli na koně na ranč Duhová víla.

Dozvěděli jsme se mnoho zajímavého o koních. Prohlédli jsme si stáje. Pak jsme se seznámili s Juráškem a Cindy, které jsme si mohli vyhřebelcovat a vyčistit jim kopyta. Nasadili jsme si helmy a čekal nás další úkol. Vedli jsme koně na vyznačené trati. Všichni jsme to zvládli skvěle. Nakonec jsme si mohli na koně sednout a užít si projížďku.  

kone1   kone2  

kone3

kone4 kone5

kone6

 


 

HIPOTERAPIE PLESNÁ

Ve středu 17.5. 2017 jsme se společně, celá 7.A., vydali na ranč U duhové víly, který se nachází ve vesnici Plesná. Naším cílem bylo seznámit se s životem na ranči, výchovou a výcvikem koní.  Hned po příjezdu se nás ujala paní Katka a poučila nás, jak se máme chovat v přítomnosti koně.  Potom nám vyvedli koně a my jsme je čistili. Paní Dáša nám vysvětlila, jak má vypadat práce s koňmi ze země a my jsme se do toho s radostí pustili. Samostatně jsme vedli koně v kroku, klusu, přes kavaletu a slalom. Poté následovala jízda na koni po lesní cestě, kterou jsme si náležitě užili. Celý tento den se nám moc líbil a doufáme, že si to brzy zopakujeme!

 

Piráti 7.A 

img 9205  

img 9222

img 9242 img 9311

 

Hipoterapie v duhové Plesné

  1. Dělat hipoterapii, když vám slunce svítí do zad, je radost.
  2. Dělat hipoterapii v místě, kde jsou lidé, co mají rádi svoji práci, je radost na druhou.
  3. Dělat hipoterapii s dobře připravenými koňmi, kterým můžete takřka stoprocentně věřit, je radost na třetí.

Nám se povedlo takové místo najít. Jedná se o klub Duhová víla v Ostravě-Plesné, kde jsme začali jezdit od listopadu 2014.

Když budete hledat informace o hipoterapii, zjistíte, že je to jedna z rehabilitačních technik, která pomáhá dětem s různým postižením. Je však potřeba dodat, že pokud nechcete dítě jen vozit na koni, ale dělat to „pořádně“, pak potřebujete kvalitního koně, sehraného hipologa a dobrý terén. Toto všechno jsme našli v Duhové víle v Plesné. Paní Martina Holušová, která je majitelkou klubu, nám již od začátku vycházela vstříc a nabízela všechny možnosti svého zázemí, abychom mohli naplnit různá specifika našich žáků, které ve škole máme. Jako přidaný bonus je její ochota a energie, která se přenáší na děti i nás, když na hipoterapii přijedeme. Plesná nabízí také nádherné možnosti terénu, který zvyšuje nároky na práci dítěte, které sedí na hřbetu koně a navíc se dá spojit s dalšími tématy lesa a zvířat v něm. Využíváme také zpevněných komunikací, kde si děti zkoušejí koně vést a získávat tak zpětnou vazbu na své chování a učí se komunikovat s koněm trochu jiným způsobem.

Jak jsem uváděla výše, spojení věcí, které přinášejí výsledek na třetí, za který děkujeme Duhové víle, Martině i Plesné.)

A nesmím zapomenout na zázemí v kavárně Kafrárně hned vedle statku, kde se u kávy a dortu probírají všechny zážitky, které proběhly.

Děkujeme!!!

hip1 

 

hip2
hip3

hip4

 

hip5 hip6

 

Hipoterapie 5.B v Plesné 2015

V úterý 27.ledna jsme byli na výletě v Plesné, měli jsme jezdit na koních, ale v noci mrzlo a sněžilo, a tak by bylo ježdění nebezpečné.  I přesto jsme si to užili.   Nejdřív jsme si koně  prohlédli  a   pozdravili se s nimi. Pozorovali  jsme, jak koně vyhánějí  do výběhu. My otužilci jsme  přelezli ohradu a brodili jsme se sněhem kopec nekopec  za nimi. Pan Petr nám dal sebou tašku sušeného chleba a paní Katka vzala pytlík mrkve. Co myslíte, že jsme s tím udělali? Pro koho to asi byla svačinka? Pro koníčky. Vendulka a Martínek měli ze začátku trošku obavy, ale zvládli to, a to je super! Všichni jsme společně koníčky krmili z ruky. Koníkům svačinka chutnala. Vrátili jsme se do stáje. Saša a Kristýnka dávali krmení do žlabu, pak jím se senem pomohla Anetka. Martínek se staral o všechny kočičky a koťata. Při práci nám vyhládlo, a tak jsme šli mlsat do kavárny. Někdo si dal palačinky, někdo štrúdl, dospěláci kafe. A pak už byl čas vrátit se do školy. Tenhle výlet jsme si moc užili, pojedeme příště zas a snad si už i zajezdíme.

Napsala 5.B 

hipo1 hipo2
hipo3   hipo4
hipo5 hipo6


 

 

Hipo 14.5.2014

Tentokrát se nám nevydařilo počasí, přesto nejsme z cukru, a prohlídli jsme si nový areál ranče v Hlučíně. Těšíme se, že příště nás počasí potěší a užijeme si dosytosti celý park, a vyzkoušíme všechny možnosti, které nabízí. Jízdu na konich počasí naštěstí neovlivnilo a děti si hipoterapii krásně užily.  

hip1   hip2

 


 

 

Hipoterapie v Hlučíně

Hipoterapie je o tom, že se jezdí na koníčcích. Já jsem nejezdila, ale viděla jsem koníčky. Jezdil Domča, Tomáš a Deniska. My ostatní jsme si prohlídli Dětský ranč. Viděli jsme osla, koně, poníky, slepice, kohouty, kozy, ovečky, krůty, kachny a taky něco velikého huňatého, co plivalo. Že by to byla lama? Nevím,ale asi ano. A taky jsme viděli králíky a černou kočku. Byla tam i pyramida. Hráli jsme různé hry, třeba doplňovačku a kreslili jsme ranč. Pak jsme jeli zpátky do školy. Na ranči se mi moc líbilo, chtěla bych tam jet zase a jezdit na koni.                       Kamilka 5.A 

hipo 201113_1 hipo 201113_2

 


 

Hipoterapie

Dne 11. 9. 2013 jsme se v tomto roce poprvé jeli podívat na koníky do Hlučína na Dětský ranč. Jeli jsme samozřejmě místo TV. Cestou v autobuse byla sranda, protože jsem měla poblíž své kamarádky – Naty a Šárku. Když jsme dojeli na místo, rozdělili nás učitelé na skupinky. Jedna skupinka jezdila na koních a ta druhá šla na procházku. Já jsem byla v první skupině, takže jsem jezdila na konících. Kůň, na kterém jsem jezdila, se jmenoval Akim (myslím). Když jsme všichni dojezdili na koních, šli jsme do vestibulu. Tam jsme se skamarádila s naší novou žákyni ze 7. A Denčou. V autobuse jsme už seděly vedle sebe – já, Šárka a Denča. Na koních se mi moc líbilo a získala jsem i novou kamarádku. A příště až pojedeme zase na hipoterapii, bude díky nové kámošce určitě větší sranda.
Mariola Lyčková, 8.B

hip3   hip4
hip5   hip6 


 

Dětský ranč Hlučín

 

Dne 15. 5. 2013 jsme vyrazili na hlučínský dětský ranč. Hipoterapie proběhla za bedlivé asistence Petra Musálka, Petry Ištukové a Martiny Hájkové u osmi dětí a všechny si to báječně užily. Ovšem kromě toho jsme si připravili spoustu jiných pohybových aktivit: hod do dálky, hod na cíl, slalom a skok přes švihadlo s podbíháním pod lanem. Počasí nám přálo a vše, co bylo naplánováno, jsme mohli uskutečnit. Všichni byli šikovní, snažili se a úkoly splnili víceméně úspěšně... ale některé výsledky stojí za zmínku: Skok přes švihadlo: Patrik Kopecký - 108 přeskoků, Marek Dojczar - 54 přeskoků. Hod do dálky: René Richter - 20metrů. Hod na cíl: Skřička Pavel - 5 přesných pokusů. Všem zúčastněným patří pochvala za bojovnost! Na závěr "fotbálek" pro nejvytrvalejší. Zde překvapila paní Markéta, která dravě a nebezpečně atakovala protihráče, nehledíc na nepohodlí bažinatého terénu, a svým spoluhráčům připravovala geniálními přihrávkami gólové šance. Jen tak dále! :-) Alexandr Gebauer

hip7   hip8
hip9 hip10

 


 

 

Hipoterapie - Dětský ranč Hlučín

Dne 24.4. 2013 jsem se zúčastnil pravidelné akce školy, návštěvy na Dětském ranči v Hlučíně. Po příjezdu na místo jsme se rozeběhli do altánu. Mimo altán se všichni procházeli, aby vyvětrali svou hlavu a nabrali energii ze slunce, které ten den krásně svítilo. Když nás učitelé zavolali, sběhli jsme se, postavili jsme se do řady a vytvořili rozestupy. Paní učitelka Katka Marečková nás spočítala a rozdělila do čtyř skupin na neočekávanou hru, kterou nám učitelé připravili. Byla to hra, kdy jeden ze skupiny psal odpovědi a druzí hledali po areálu otázky. Otázek bylo celkem 15. Vyhrála skupina, která měla správně jedenáct odpovědí a byla to naše skupina - skupina číslo 1. Pak přišla chvíle, na kterou jsme všichni čekali. Hráli jsme fotbal, skákali a přelézali pod lanem, házeli jsme s freesbee atd. Kdo chtěl, tak si mohl vyzkoušet lanové aktivity v jedné z části venkovního areálu. Já, Ernest a Ondra jsme trénovali gymnastiku a různé cviky s freerunningu. Skákal jsem salta, chodil po rukou, dělal jsem přemety, kotouly do dálky přes překážku, která byla vždy v jiné výšce podle toho, jakou jsem si zvolil, zkoušel jsem hvězdy bez rukou zvané arealflip, butterfly (motýlky) apod. Ernet kromě salt trénoval capoeiru.

Denis Suk, 9.B

 


 

Dne 24.4.jsme se vydali v rámci tělesné výchovy do Hlučína na Dětský ranč. Sraz byl ve škole, první dvě hodiny jsme se normálně učili. Ze školy jsme vyjížděli v 9:45 hod, jeli jsme objednaným autobusem, který byl na ranči za chvíli. Kdž jsme dojeli na dětský ranč, odložili jsme si věci v bufetu a sešli jsme se všichni před ohradou s koňmi. Paní Kačenka nás rozdělila do čtyř skupin, ale já a pár dalších vybraných dětí jsme jezdili na koních. Ti, kteří na koních nejezdili, měli různé soutěže. Jízda na koni byla supr, moc se mi to líbilo. Na ranči byla i jiná zvířátka, např. kozy, králíci, ovečky, lamy, osel a poníci. Bylo krásné počasí, proto se někteří opalovali, kluci hráli fotbal, někteří freesbee atd. Doufám, že si ještě někdy znovu zajezdím.

Šárka Zniščalová, 8.třída

hipp1   hipp2
hipp3   hipp4


 

 

Strana 1 z 2

«ZačátekPředchozí12DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.