ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ

Advent plný křídlení 2019

Rok utekl jako voda a my jsme se těšili na úžasnou akci s názvem Advent plný křídlení. Několik týdnů před tím jsme vyráběli vánoční ozdoby, přáníčka, adventní věnce, svícny a další drobné dárky, které jsme pak prodávali, a tak potěšili nejen naše blízké, ale i všechny návštěvníky této akce, kteří se přišli 28. 11. 2019 do multifunkční auly Gong – Dolní Vítkovice podívat. Prodej výrobků byl již od 15:00 hod, ale hlavní program začal rozsvěcením vánočního stromečku v 17:00 hodin. Dále jsme mohli vidět vystoupení zpěváka Patrika Kee, talent virtuózního klavíristy Denise Szalbota, módní přehlídku a vystoupení členů neziskových organizací. Neméně důležité bylo vyhlášení tyrkysové sbírky. Celou akcí prováděla Kateřina Hubertová a Radek Erben. Jako každý rok jsme měli šanci prožít nádherné odpoledne.

ak1   ak2


 

 

 

Advent plný křídlení 2018

Ve čtvrtek 29. 11. 2018 jsme se zúčastnili s naším Sdružením BES benefiční akce Advent plný křídlení, který představuje 50 neziskových organizací. Tato úžasná akce probíhala od 15:00 do 20:00 hod v Gongu v Dolní oblasti Vítkovic. Hlavní program byl zahájen v 17:00 hod rozsvěcením vánočního stromečku. Dále jsme se mohli podívat na bubnování, hru na saxofon, vystoupení členů neziskovek se zpěvem, hudbou a tancem. Velkým překvapením byl host večera známý zpěvák Patrik Kee. Celý program uváděli a skvěle moderovali Nikol Birklenová a Radek Erben. Neziskové organizace se zde mohly zviditelnit prodejem vlastních výrobků, měly příležitost navázat spolupráci, nebo jen tak si popovídat a užít si pěkné odpoledne a podvečer. Již teď se těšíme na příští rok.

advent1   advent2

 


 


 

Advent plný křídlení

Dne 7. 12. 2017 se uskutečnila akce s názvem Advent plný křídlení v Ostravě v Gongu.

Celou akci moderoval sympatický moderátor Radek Erben. Jako první proběhlo rozsvícení
vánočního stromku, pak vystupoval projekt “Zkoleduj se”, a to vše pod režií herce Petra
Vaňka. Zpívali koledy ve svém vlastním stylu, bylo to zajímavé, potom zpívala výborná
zpěvačka Elis Mrázová, která je z Ostravy. Poté žáci z různých škol pod vedením jejich
paních učitelek předvedli svá taneční čísla, pak následovala pauza a probíhala dražba,
potom jsme vystupovali my: já a Honzík Václavík, a to za sdružení BES. V prostorách Gongu
byly také stánky z různých neziskových organizací, kde jsme si mohli něco zakoupit.
Zhlédli jsme tam moc krásné výrobky. Celá akce navodila příjemnou společenskou a zároveň
vánoční atmosféru. Tato akce se mi moc líbila.

Denisa Vinárková, 9. A

advent1   advent2

 

Advent plný andělů

Dne 29. 11. 2016 se konala velmi hezká akce „Advent plný andělů“ v Impact Hubu v Ostravě. Byl to již 11. benefiční ročník. Vše „vypuklo“ v 16 : 00 hodin. Celou akci krásně moderoval Roman Pastorek, kterého můžeme znát i ze soutěžního televizního pořadu Bludiště. Ačkoli byl prostor v klubu malý, sešlo se tam mnoho lidí. Jako první vystupovala skupina Chorodia s řeckými písněmi. Novinkou letošního ročníku bylo ocenění „dobrých andělů“, kteří nějakým způsobem pomáhají určitým organizacím. Náš skvělý anděl paní Markétka Hermanová, která hodně na této škole pomáhá, byla oceněna andělským certifikátem. Proslov měla také naše paní ředitelka Jana Heřmanová, dále vystoupila skupina Rytmy-Čtyřlístek, její členové nám zahráli na hudební nástroje a většina z nich hrála na bubny (djembe), ale také u toho zpívali a bylo to hezké. Dále v programu následovalo autorské čtení a přednášeli jsme já, Lukáš Tomka a Honza Václavík. Potom měla bubenické vystoupení i naše škola. Během večera si mohli hosté zakoupit výrobky všech zúčastněných organizací. Celou akci jsme si užili a těšíme se na další!
Denisa Vinárková, 8. A

apandl   apandl2

 

 

 
Advent plný andělů 2015
Dne 3. prosince 2015 se konal již 10. ročník benefiční akce Advent plný andělů, který se konal v multifunkční aule Gong. Celou akci provázela již úžasná vánoční atmosféra. Byly tam různé stánky, kde se prodávalo občerstvení a vlastnoruční práce. Také tam vystupovali v kulturním programu zástupci různých neziskových organizací, takže se zpívalo, tančilo, recitovalo, prostě báječný program. Vystupovali jsme i my za reprezentaci naší školy, tedy konkrétně já, Lukáš Tomka a Roman Flieger.  Bylo taky rozsvícení vánočního stromu a zpívaly se koledy, vypadalo to moc hezky! Tento ročník moderovali Aleš Juchelka a Míša Doubravová. Celá akce se mi líbila a těším se na další!
Denisa Vinárková, 7. A
img 8845   img 8853
img 8861

 

CHARAKTERISTIKA AKCE "ADVENT PLNÝ ANDĚLŮ"

Sdružení BES se pravidelně každý rok zapojuje do akce Advent plný andělů, na které se v předvánoční čas prezentují neziskové organizace.  Naše sdružení se zapojuje do výroby návrhu PF přání, prodeje drobných upomínkových předmětů i kulturního vystoupení. Celou akci podporuje Nadační fond Křídlení.

 


 

 

Advent plný andělů 2014


Dne 27. 11. 2014 se konala velmi významná společenská akce „Advent plný andělů“, která se uskutečnila v Gongu Dolní oblasti Vítkovic. Naše škola se zúčastnila již po deváté. Prodávali jsme ve stánku výrobky s vánoční tematikou, největší zájem byl o keramické andílky. 3 žáci – Aneta Vnenčáková, Mariola Lyčková a Ondra Vnenčák reprezentovali naši školu autorským čtením básní. Kulturní program byl v režii známého komentátora Aleše Juchelky. Tato charitativní akce měla velký ohlas u rodičů i hostů.

andel2andel1



Žáci z novinářského kroužku

Vánoce

Vánoce jsou za dveřmi,
Klidně, bratře, nevěř mi. 
O Vánocích se sejdeme,
až ze schodů slezeme.

Jídlo dobré, pití taky 
to zas budou doma křiky. 
Kočko, padej ze stolu!
Budeme řvát na Barboru.                 

Potom dárky ajajaj,
tak to bude doma ráj. 
Atmosféra nádherná,
nic jiného se jí nevyrovná.        

Tak slavíme Vánoce
a co ty?
Tak pochlub se! 


Aneta Vnenčáková, 6.A

Úvaha o Vánocích

Vánoce zase a opět jsou tady,
neotáčej se ke svým blízkým zády.
Radši jim běž něco koupit,
takhle nemůžeš prohloupit.

Sejdete se s rodinou,
pár chvilek si spočinou,
tohle přece není hřích,
venku začal padat sníh.

Jen ať sněží a sněží,
sníh přece není zátěží,
je to přece radost,
tak spravedlnosti bylo učiněno zadost.               

Veselé jsou tyhle svátky,
nic, co jsem řekl, nevezmu zpátky,
myslete si, co chcete,
mé srdce nezavřete.


Ondra Vnenčák, 9. A

Vánoce jsou velký svátek

Vánoce jsou velký svátek,
někdy trochu větší zmatek.
Stromek, svíčky doma máme,
na cukroví si pochutnáme.

Mamka pouští koledy,
taťka krčí rameny.
U sporáku kapra dělá,
na „pangase“ chuť jsem měla.

Pod stromeček dárky dáme,
velkou radost z toho máme.
Vločky sněhu padají,
dobrou náladu k tomu dávají.

Sněhuláka si postavíme,
pak to všichni oslavíme.
Vánoce už se blíží nám,
krásně prožité přeji vám.


Mariola Lyčková, 9. třída

 

 


 

 

Advent plný andělů 2013

28. 11. 2013 se uskutečnil již 8. ročník významné charitativní akce „Advent plný andělů“, tentokrát v Gongu ve Vítkovicích. Celým večerem provázel, jako vždy, moderátor Aleš Juchelka s hezkou mladou společnicí, herečkou ze seriálu „Ulice“. Zpívalo se, tančilo. Naši školu reprezentovali žáci Karin Havlasová, Mariola Lyčková a Miroslav Fišer, kteří vystoupili s autorským čtením básní. Také nás nezklamal Martin Krečmer, zazpíval se svou kamarádkou nový rap přímo s tematikou večera plného andělů. Akce se všem velmi líbila, dýchla na nás již vánoční atmosféra. Přišlo hodně diváků, kteří si mohli od neziskových organizací zakoupit na stáncích různé vánoční dárečky.                                                                   Žáci z novinářského kroužku

 

advent 28112013-1

advent 28112013-2

 


 

 

Advent plný andělů 2012

Každý rok před Vánocemi se tradičně schází neziskové organizace se sponzory, aby se získaly finanční prostředky pro žáky, studenty a členy různých sdružení, například Sdružení - BES, z.s. při naší základní škole nebo Sdružení ABAK při Střední škole prof. Zdeňka Matějčka, a samozřejmě také pro to, aby se všichni dobře pobavili a vánočně se naladili, také koupili dárky pro své blízké, a tím finančně přispěli uvedeným organizacím. Dne 28. 11. 2012 se konala každoroční charitativní akce „Advent plný andělů 2012“, tento rok již po sedmé. V areálu Gong Ostrava - Dolní Vítkovice jsem byla poprvé s maminkou a vyučujícími, velmi mě tyto prostory zaujaly. Od 16:00 hod. začaly vánoční trhy, mohli jsme si zakoupit vánoční dekorace, dárečky pro své blízké a další věci, překvapilo mě, že tam přišlo tolik lidí. Také naše škola se zúčastnila s prodejem výrobků mých altspolužáků.  V 17:30 hod. začal kulturní program, který moderovali známé osobnosti z České televize, Aleš Juchelka a Tomáš Grohregin ze Slovenské televize. Moderování pojali velmi vtipně. Na této akci vystupovali a předváděli svá umění různí členové z  neziskových organizací a škol. Viděli jsme hudební vystoupení s bubny, hru ping-pong a další. My jsme vystoupili s autorským čtením svých vlastních básní, a to Mariola, Martin, Jan a já. Můj spolužák Martin, který se věnuje rapu,  předvedl své unikátní vystoupení s názvem Vánoční rap a sklidil velký potlesk. Na podiu jsme měli velikou trému, ale zvládli jsme to. Po nás následovaly další organizace se svými představeními. Tak jako každý rok jsme byli všichni nazváni moderátorem Alešem Juchelkou anděly a dražily se výrobky žáků a studentů zúčastněných škol, např. keramická váza a anděl… Tato akce se mi moc líbila a přeji naší škole mnoho dalších takových úspěchů.                                           

Nikol Vlochová , 9. A

 

Advent plný andělů 2012

Dne 28. 11. 2012 se konal sedmý ročník charitativní akce Advent plný andělů, která se letos konala v novém kulturním objektu GONG v dolní oblasti Vítkovic. Jako vždy akci uváděl Aleš Juchelka, tentokrát s Tomášem Grohreginem. V 16:00 hod. začínal prodej vánočních výrobků a dárků. Protože akce získala nové sponzory, byla pestřejší a zajímavější než před tím a vzbuzovala tak větší vánoční náladu. Od 17:30 hod. začal program, jako první vystoupily bubny. Tento rok jsme byli na řadě hned druzí a poté, co nás moderátoři uvedli, jsme začali. Vystupovali jsme tradičně s vlastní tvorbou. Začala Nikol s básní „Pejska bych si přála“, potom přednášel Honza „Báru a vlaky“ a nakonec recitovala Mariolka „Zimu“. Já jsem letos nepřednášel, protože jsem měl pro diváky připravený rap, který se jmenoval "Vánoční rap". Když jsem začal rapovat, diváci začali tleskat do rytmu a pak jsem to "rozjel", myslím si, že jsem sklidil veliký potlesk a že se lidem můj Vánoční rap líbil. Po našem vystoupení jsme mohli jít domů, ale já jsem ještě chvíli zůstal. Letošní Advent plný andělů se zdál velmi vtipný a byla dobrá nálada. Akce se mi velmi líbila, protože byla vtipná, a dobře jsme se všichni pobavili. Těším se na další ročník této akce, i přesto, že už nebudu žákem ZŠ a MŠ, Ukrajinská 19.

Martin Krečmer, 9. A

 


 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.