HANDICAMP

HandiCamp - Setkání lezců se zdravotním postižením 2017

Letošní lezení probíhalo ve dnech 26.5. až 28.5.2017 na Rabštejně. Počásí bylo více než přívětivé a děti si to maximálně užily.

p1120089 -_kopie

Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE


 

HandiCamp - setkání lezců 2015

Letošní IX. ročník horolezecké akce HandiCamp, především pod taktovou firmy Singing Rock a za spolupráce Střediska Teiresiás Masarykovy univerzity, proběhl o víkendu 2. – 4. října 2015. Sice již v pokročilé roční době, ale nakonec s přívětivým počasím. Nejen že ruce na skále nezábly, ale nebylo ani mokro. Po letech se akce vrátila na osvědčenou lokalitu na Vysočinu, na Drátník a Čtyři palice. Tedy tam, kde si zalezou nejen začátečníci, ale i ti pokročilejší, hlavně ale ti, kterým handicap nalajnoval pro život i lezení úplně jiné možnosti.

Začíná se v sobotu na Drátníku, poryvy větru nás už ráno prohání po statku, kde jsme spali a chvíli nás přesvědčuje, že termosky s čajem budou na celý den nutností. Ale slunce se nakonec vytahuje a skály ukazují svoji krásu. Vše běží jako po drátku, kluci natáhnou cesty, zbuduje se lanovka mezi Sokolem a Orlem, každý zkouší, na co si troufá za podpory svých „koučů.“ Okolní les nabízí s podzimním listím místo na odpočinek mezi výkony.) Natažená lana jsou k dispozici i ostatním příchozím lezcům, čehož řada z nich využívá. Večer uzavíráme den společným posezením spojeným s promítáním fotek a vyprávěním o výstupu na Kilimandžáro, u čehož někteří už i usínají. Bodejť, vždyť na flákání nebyl čas.

V neděli ráno je mlhavo, ale zase tepleji, rychle se balíme a po snídani vyrážíme na Čtyři palice. Program je podobný jako v sobotu, natažené cesty k dispozici, ti co nechtějí můžou hupsnout na slacline, odpočívají nebo třeba řeší s horským vůdcem Tondou Volkem, co je to technické lezení a jak se dělí, nebo si zkoušejí uzlovat, jistit atd.

Protože nás čeká cesta dlouhá, končíme kolem 13 hodiny a vyrážíme směrem oběd a Ostrava. Dojmů je spousta, limity zbourány, pohledy ze skal vryté do hlavy. No řekněte, kde se člověk může cítit více sám sebou než tam, kde vás všichni berou jaký jste bez jediného „ale?“

spolecna   dsc 8968
img 9350

img 9515

 

img 9358

dsc 8908

 

img 9530

 


 

 

HandiCamp - Setkání lezců se zdravotním postižením 2014

Druhý zářijový víkend se ti nejodvážnější z nás zúčastnili osmého ročníku HandiCampu, tedy Setkání lezců se zdravotním postižením. Pro letošní ročník HandiCampu byla vybrána nádherná lokalita Čertovy kameny v Jeseníkách. Všichni, kteří se této akce účastníme pravidelně, jsme se obávali nepříznivého počasí, jež nás v posledních ročnících stále doprovází. Pro letošní ročník si alespoň déšť vzal v sobotu „volno“, a tak jsme mohli celý den strávit lezením, tréninkem, překonáváním sebe sama kocháním se pohledem do údolí (pokud jsme vylezli na vrcholek skály J a radováním se z našich lezeckých úspěchů. Tuto adrenalinovou záležitost si nenechala ujít ani naše nová žačka z páté třídy, Kristýnka Frydrychová, která se i přes lehčí onemocnění nevzdala, zabojovala a taktéž si nějakou tu cestičku vylezla J. Protože se řídíme několika hesly (např. Co nemám-to nepotřebuji; nejsme žádné housky; co bolí-to sílí), neodradilo nás ani špatné počasí, ani nejrůznější choroby, bolavá kolena či žádné jiné nepřízně a dobrá nálada nás provázela po celou dobu akce.

alt kopie - img 2348 kopie - img 2649

 

 

 

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.