Český jazyk

Dílna čtení pokračuje!
V rámci distančního vzdělávání jsme se žáky pořádali pravidelné dílny čtení na nejrůznější literární témata. Žáci 8.třídy s dílnou čtení pokračují i nadále. Někteří přímo ve škole, ostatní stále přes meet. 

karin1  

karin2
karin3  

karin4

karin5 karin6

 

Online dílna čtení v pyžamu

V úterý 16.3. se žáci 7. a 8. ročníku sešli u počítačových obrazovek v 18:00, aby si společně užili dílnu čtení v pyžamu. Tématem byly strašidelné příběhy. Žáci si zde sdělovali své strašidelné zážitky, společně jsme si přečetli děsivý příběh z knihy Michaela Dahla a po dílně čtení jsme zkoušeli naši knihu zasadit do strašidelného prostředí.

dlna ten   obr

 

 

Online divadlo Malý princ

Na pátek 5.3.2021 měli žáci 8. a 9.třídy naplánovaný celodenní program na téma Antoine de Saint Exupéry a jeho Malý princ. Součástí programu bylo také online představení Malý princ.
Jelikož nám uzavření škol neumožnilo setkat se ve třídě společně, žáci měli možnost shlédnout divadlo v pohodlí svého domova. 
mp1   mp2

 

 

Přáníčko pro paní asistentku Dášu

Já v ruce lucernu mám

a vám jí ze srdce dám.

Naše zážitky

jsou jako z pohádky.

Společné dny

jsou pohodou naplněny.

Já sedím na pařezu,

ale sama nahoru nevylezu.

DĚKUJI vám za každodenní pomoc.

Mám vás ráda.

Vaše Julinka

Julie Telnarová, 9. A

alena

 

 

VALENTÝN 2018

Valentýn


Valentýn je tady zase
Už to zase začíná
Když valentýnky se dělají
Každý jinak je vyrábí
Valentýn sice začíná
Ale hodně lidí zapomíná
Že láska se má dokazovat celý život!
A nejen na Valentýna
V nákupních centrech šílenství je
Každý druhý čokolády a kytky nakupuje
Pěkné je když si jen tak vzpomeneme
I mimo tento valentýnský den
A to je to nejkrásnější
Přece jen


Denisa Vinárková, 9. A

Valentýn


Valentýn je zase tady,
ukážeme svoje vnady.
A ti co je nemají,
centimetry přidají.
Valentýnky rozdáváme,
protože se rádi máme.


Aneta Vnenčáková, 9. A

 

Valentýn


Valentýn nás zajímá,
pro co nás má někdo rád,
namalovat srdíčko a něco napsat.

Valentýn je svátek 14. února,
někdo chce napsat básničku
a někdo zazpívat zamilovanou písničku,
pro toho, koho má rád.


Jan Číž, 8. B


valentn   valentn2
valentn3 valentn4

 

Projekt CELÉ ČESKO ČTE DĚTEM

V pondělí, 20.11. proběhlo na 1. stupni, v rámci projektu Celé Česko čte dětem, Pohádkové čtení.  Dětem přišly přečíst pohádky žákyně 7.- 9. třídy ZŠ Valčíka v Ostravě - Porubě. Prvňáčkům četly pohádku O neposlušných kůzlatech a větším dětem příběhy o Pinochiovi. Pohádky si děti nejen poslechly, ale také si o nich povídaly a zazpívaly si písničku. Čtení bylo tak poutavé, že děti opravdu pozorně, se zaujetím, poslouchaly. Všichni pozorní posluchači dostali od děvčat sladkou odměnu a těší se na příští setkání. Společné čtení je tou nejlepší investicí do úspěšné budoucnosti dětí. Věříme, že se spolu s námi zapojí do této aktivity také rodiče..

 
img-20171121-wa0005  

img-20171121-wa0006

img-20171121-wa0007

img-20171121-wa0008

img-20171121-wa0009 img-20171121-wa0010

 

 

Projektové vyučování - Základy čtenářské gramotnosti

Součástí projektového dne byla návštěva Knihovny ve Svinově. A opravdu jsme si to užili.

Kluci a holky z 1. - 2.třídy(11.4.) a 3.- 4.třídy (18.4) si vychutnávali humor a slovní hříčky v knihách básníka Pavla Šruta.

Nechyběly bláznivé básničky a písničky, bavilo nás hledání písmen, skládání slov, oblíbené tvoření a hledání rýmů v básničce a písničce Petra Skoumala "Jak se loví gorila". Velkou radost nám udělal známý příběh o Lichožroutech, kteří jedí vždy jednu ponožku z páru a bojí se vody.

Za odměnu jsme si i my našli každý jednu papírovou ponožku a vymodelovali si ji.

Po těchto zajímavých aktivitách, nám paní knihovnice dovolila najít si své oblíbené knihy a chvíli si číst, nebo jen prohlížet oblíbené ilustrace. 

ten.gr.3  

ten.gr.1

ten.gr.4

ten.gr.2
ten.gr.5 ten.gr.6

 

PODĚKOVÁNÍ DEVÁŤÁKŮ

Poděkování

Nemohu uvěřit, že to končí a že se musíme loučit s těmi, co známe už tak dlouho. Jsem tu od čtvrté třídy a už při nástupu se mi zde hodně líbilo.

Tímto bych chtěl poděkovat všem učitelům, vychovatelům, a hlavně panu školníkovi, který nám vždy držel palce.

Začal bych paní Soňou Fronckeovou, která byla mou třídní učitelkou v páté třídě. Paní Soňa byla vždy na všechny ve třídě a celkově na všechny hodná, a tak jsme si ji všichni oblíbili. Pokračoval bych paní Katkou Krupovou, která byla mou třídní učitelkou v šesté třídě. Zdála se být vždy upřímnou a hodnou.

Největší poděkovaní patří paní Alence Kanclířové, která nás úspěšně dovedla až do konce deváté třídy. S paní Alenkou jsme podnikli hodně výletů, jako například: výlet do Prahy, Flora Olomouc, další výlety, kina nebo návštěvy restaurací a KFC. Všechny tyhle výlety nás obohatily o nové zkušenosti ze života. Nemohu zapomenout na pana školníka Marcela, kterého jsem si hodně oblíbil, a to kvůli tomu, že pokud má čas, vyslechne každého žáka s jeho problémy. Poděkovaní patří i všem dalším učitelům, kteří se nějak zapojili při vývoji našeho kolektivu, a to už od 5. třídy. Moje díky patří paní Ivetce Bučkové, která s námi vydržela skoro pět let a nikdy na nás nebyla zlá.

 Lukáš Tomka, 9. A

 


Poděkování všem učitelům z 9. třídy

Děkuji třídní učitelce a paní vychovatelce za to, jak s námi měly trpělivost, hlavně s Pavlem. Paní učitelka Alenka je na nás hodná a spoustu, hodně nás toho naučila, jako například učí nás vařit v pracovních činnostech, pravopis v českém jazyce, v občanské výchově  - tam nás naučila, že se máme více bavit se spolužáky atd. Pak děkuji paní vychovatelce Ivetce, jakou s námi měla výdrž, například s Pavlíkem, ale je s ní každý den „sranda“, je moc vtipná. Děkuji panu učiteli Sašovi za to, jak nás učil zeměpis. Paní Hance děkuji, jak nás naučila anglický jazyk, do smrti na ni budu pamatovat.  Paní Soně děkuji, jak nás naučila zpívat různé písničky nebo nás naučila hudební skladatele. Paní Evě děkuji, jak nás naučila dějepis a fyziku. Děkuji paní Karin, jak nás naučila informatiku, a samozřejmě taky paní Kateřině. Paní Katko, moc nám chybíte, nikdy na nás určitě nezapomenete,  my budeme vzpomínat v dobrém i ve zlém čase. Děkujeme paní Petře, jak nás naučila matematiku a chemii. Děkuji paní Hermanové, jak nás naučila kreslit ve výtvarné výchově. Děkuji panu Petrovi,  jak mě přijal na tuhle školu, moc si toho vážím. Mám tady kamarády i kamarádky, vede se mi tady lépe než na staré škole. Vážně děkuji za to, nikdy na vás, pane Petře, nezapomenu, vždy na vás budu vzpomínat. Pak děkuji paní ředitelce taky za to, že mně s tím pomohla, přejít na tuhle školu. Taky na ni budu vzpomínat v dobrém i ve zlém, navždy budete v mé hlavě.

Já jsem přestoupila v sedmé třídě na tuhle speciální školu, protože mám tetanii neurogenní. Jsem vděčná za to, jak jste mi pomohli. Když jsem měla záchvaty na staré škole, tak jsem propadala a oni by mi nepomohli. Ale tady je to jiné, mám tady kamarády i kamarádky.  Moc jsem za to vděčná i rodičům, že mi pomohli vybrat tuto školu. Děkuji svým rodičům, jak to se mnou zvládli s mými záchvaty, vždycky mi pomohli, když jsem měla záchvat doma nebo ve škole. Jsem všem, kteří mi pomáhali 3 roky, prostě vděčná.

Michaela Petrličová, 9. A

 


Poděkování

Do této školy jsem nastoupil v 5. třídě. Začátky byly těžké, ale postupně jsem si zvykl na nové učitele, vychovatele a asistenty. Teď se tady cítím skvěle a vůbec, vůbec, vůbec se mi nechce na střední školu.

Paní vychovatelka Iveta byla „pěkná dračice“, když se mi nedařilo, vždy mi pomohla. Psala mi zápisky a příklady, které jsem nechápal. 

Pavel Janyška

 


Poděkování pedagogům, asistentům  pedagoga, vychovatelkám

Děkuji všem učitelkám, asistentům a vychovatelům za to, že jste tu byli a pomáhali nám, když jsme byli v nouzi a nevěděli jsme si rady. Přišel jsem v 5. třídě a třídní učitelku jsem měl paní Soňu Fronckeovou. Od 6. třídy do 9. mám za třídní paní Alenku Kanclířovou, která je hodná a se  vším nám ráda pomůže.  Naší třídní asistentkou se stala Iveta Bučková, která nám také ráda pomůže. Na tuto školu jsem nastoupil z toho důvodu, že mi nešlo učení a na normální škole bych propadával. Tato škola mi dala hodně, za to ji moc děkuji a doufám, že na mě budou vzpomínat v dobrém. Také jsem si našel spoustu kamarádů, nejlepší kamarád, kterého jsem našel, je Lukáš Tomka. Doufám, že budeme nejlepší kamarádi i po škole. Moc této škole děkuji, budu na vás vzpomínat jen v dobrém a všechny moje kamarády mám rád.

Paní třídní učitelka Alenka Kanclířová  - je velmi hodná učitelka, vždy nám ráda se vším pomůže a má nás všechny moc ráda. A díky ní jsem objevil moji vlohu pro skládání básní a příběhů, za to jí moc děkuji. Mám ji rád jako učitelku.

Paní Ivetka Bučková - je naše skvělá třídní asistentka, bývá usměvavá a hodná, je s ní „sranda“. Vždy nám se vším  ráda pomůže.

Pan učitel Alexandr Gebauer - učí nás zeměpis, když  jsem  ho uviděl, tak jsem si hned pomyslel, že to bude hodný pan učitel.

Paní Petra Babincová - děkuji paní Petře za to, že měla se mnou nervy a že to se mnou nikdy neskončila a vydržela to do konce, za to jí moc děkuji. Díky ní umím aspoň něco. 

Paní učitelka Ludmila Sýkorová - vždy nás ráda učí přírodopis, díky ní umím rostliny, lidské tělo a mnoho dalšího, děkuji.

Paní Soňa Fronckeová  - tato hodná učitelka nás učí od 5. třídy, mám ji rád  jako učitelku, v letošním školním roce nás vyučuje hudební výchovu. Umí krásně zpívat a má nás všechny ráda.

Paní učitelka Markéta Hermanová - děkuji moc paní učitelce Markétce za to, že mi pomohla s kreslením a moc si toho vážím.

Paní učitelka Eva Čaplová  - tuto učitelku máme na dějepis a fyziku, je hodná a milá, vždy nám  se vším ráda pomůže. Mám rád hodiny dějepisu, protože vím, že se vždy dozvím něco nového.

Paní učitelka Hana Veselá - má nás na angličtinu, je hodná, usměvavá a  učí nás perfektně. Pomůže, když něco nevíme, mám paní Hanku moc rád.

Paní učitelka Nikol Kirschnerová - moc hodná učitelka, mám ji velice rád, bude mi hodně chybět. A doufám, že na mne nezapomene. V hodině němčiny je s ní velká „sranda“.

Paní učitelka Karin Šimečková - máme ji sice tři měsíce, ale myslím, že je to hodná paní učitelka, když něco nevím, tak mi ráda poradí.

Paní ředitelka Jana Heřmanová - je hodná a usměvavá ředitelka, v osmé třídě nás učila občanskou výchovu. Má dobré srdce a ráda pomůže.

Pan zástupce ředitele Petr Musálek - milý a moc hodný, také usměvavý člověk. Díky němu a paní Janě Heřmanové jsem teď tady.

Paní učitelka Monika Kimáková - učila nás v 7. třídě fyziku, naučila mě mnoho, děkuji.

Děkuji mým rodičům, že mě vozili do této školy, ve které  byla pěkná „sranda“, za což jim moc děkuji.

Radim Vašek, 9. A

 


Poděkování učitelům

Na zdejší speciální základní školu chodím už od první třídy.  Ne vždy se mi dařilo, ale to byl nejspíš jen můj problém, protože jsem líná a do školy se mi nikdy nechtělo.  Přes to bych chtěla všem učitelům poděkovat za to, že mě naučili číst, psát, počítat a v mém případě být hlavně samostatnou.   Děkuji všem, co to se mnou od první až do té deváté třídy vydrželi.  Na druhém stupni jsem poznala nejen nové žáky, ale i učitele, na které jsem si postupem času zvykla.  Jinak jsem ráda, že jsem tu mohla chodit a poděkovat bych chtěla hlavně naší třídní učitelce paní Alence Kanclířové a paní vychovatelce Ivetě Bučkové, které se nám vždy snažily pomáhat a měly na nás nervy.  Děkuji taky paní ředitelce Janě Heřmanové a panu zástupci Petru Musálkovi, že byli tak skvělí ve své profesi. Škola pořádala akce, kterých jsem se moc neúčastnila, protože nerada chodím ven, ale některé akce jsem absolvovala se svou maminkou. Líbily se mi besedy a ty akce, kterých jsem se přeci jen účastnila.  Na střední školu se sice těším, ale tahle škola mi bude chybět. Také bych chtěla poděkovat své mamince, která mě tak dobře a slušně vychovala.   Budou mi všichni moc chybět a budu asi dlouho a v dobrém vzpomínat. 

Karolína Janová, 9. A

 


 

Poděkování

Do této školy jsem nastoupila na konci druhého pololetí 8. třídy. V prospěchu jsem se zlepšila díky učitelům a jsem ráda, že jsem v téhle škole, kde jsem se zlepšila v učení. Je to velká škoda, když jsem si zvykla na tyhle skvělé učitele a na skvělou asistentku Ivetu Bučkovou. Ve škole se mi učilo dobře. Chtěla bych poděkovat učitelům a učitelkám za to, že měli se mnou trpělivost. Paní Petře Babincové za matematiku a chemii, která měla vždy dobrou náladu a dobré nervy, hlavně v matematice, paní Alence Kanclířové, která byla v některých hodinách vtipná v českém jazyku, občanské výchově, pracovních činnostech a komunikačních dovednostech, paní Sýkorové za přírodopis a „tělocvik“, panu Sašovi Gebauerovi za zeměpis, paní Karin Šimečkové a Katce Krupové za informatiku, paní Nikole Kirschnerové za německý jazyk, která byla vždy strašně hodná a milá, paní Evě Čaplové za fyziku a dějepis, paní Haně Veselé za angličtinu, která byla pořád usměvavá, paní Soni Fronckeové za hudební výchovu, paní Markétě Hermanové za výtvarnou výchovu, paní asistentce Ivetě Bučkové, která mi ofotila učení, když jsem nebyla ve škole, a hlavně skvělé paní ředitelce Janě Heřmanové a skvělému panu zástupci ředitelky Petru Musálkovi za přijetí na tuhle úžasnou školu, kde jsem se hodně naučila. Budu na ně ráda vzpomínat i nadále v dobrém. 

 

Žaneta Lichnovská, 9. A

  


Poděkování učitelům

Chtěl bych poděkovat všem učitelům, kteří mě učili poslední rok. A hlavně bych  chtěl poděkovat paní ředitelce a panu zástupci, že mě vzali do této školy. Ale prostě bych chtěl poděkovat paní učitelce Kanclířové, která mě učila český jazyk, komunikativní dovednosti, paní učitelce Šimečkové, která mě učila informatiku poslední 4 měsíce, paní učitelce Sýkorové, která mě učila přírodopis, paní učitelce Čaplové, která mě učila fyziku a dějepis, paní učitelce Babincové, která mě učila matematiku a chemii, paní učitelce Fronckeové, která mě učila hudební výchovu, paní učitelce Kirschnerové, která mě učila německý jazyk, paní učitelce Veselé, která mě učila anglický jazyk, paní učitelce Hermanové, která mě učila kreslit, panu učiteli Gebauerovi, který mě učil zeměpis, panu asistentovi Švestkovi, který mě dával do formy v tělesné výchově, ale hlavně paní asistentce Bučkové (španělskému ptáčku), ta mi nejvíce pomohla, když jsem něco potřeboval. A ještě bych chtěl poděkovat paní Monice Kimákové, která mi pomohla u přijímacích zkoušek na střední školu. Chodil jsem tady do dramatického kroužku, kde jsme představovali pohádku Mrazík. Ještě jsem jel na lyžařský výcvik na 1 týden a potom na Vaňkův kopec. Všude se mi líbilo a našel jsem si nové kamarády. Budu na všechny učitele i asistenty vzpomínat v dobrém.

Dominik Kniezek, 9. A

 


 

Poděkování učitelům

Tímto bych chtěl poděkovat všem učitelům na této škole za to, co pro nás dělají, ale hlavně mé paní třídní učitelce Alence Kanclířové a naši paní vychovatelce Ivetě Bučkové, které s námi mají nervy, ale my se jim ani nedivíme. Když jsem přišel v sedmé třídě na tuto školu, moc mě mrzelo, že jsem opustil mou starou školu, ale díky dětem, a hlavně díky práci učitelů jsem rád,  že tu jsem. Co se známek týče, tak jsem se zlepšil a myslím, že na základní škole v Kopřivnici bych propadl. Také chci poděkovat všem učitelům, které jsem měl, hlavně paní Petře Babincové, díky které jsem začal více méně matematiku ovládat. Tato škola dělá mnoho akcí, ale ze všeho nejvíce se mi líbil pobyt v Německu, na který budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Jsem rád, že navštěvuji tuhle „podivnou školu“ a budu ji těžce opouštět, ale určitě se sem přijdu někdy podívat.  Děkuji i mé mamince, že mě na tuto školu, i přes můj odpor dostala. A velké díky patří paní ředitelce Janě Heřmanové za to, že mě přijala.

Děkuji moc všem  JJJ

Tomáš Jedelský, 9. A

 


 

PODĚKOVÁNÍ DEVÁŤÁKŮ

Poděkování

Děkujeme všem za trpělivost a za pevné nervy.  Děkujeme paní učitelce Pavle Kravčíkové, paní asistentce Jarušce Stanovské, že nám pomáhají a že mě, Reného Richtra a Romana Fliegra, že jste naučily ještě něco navíc a připravily na střední školu. Bude nám smutno po škole a po vás všech. Žádné silné problémy nebyly a nejsou. Já, René Richter se pokusím vás navštěvovat na této škole, kde se mi hodně líbilo. Budou nám chybět výlety s vámi a také různé školní akce. Myslete na nás v dobrém, ne ve špatném smyslu.

                                                                                     Za 9. B René Richter

 


 

Poděkování

Rok se s rokem sešel a kdo by se nadál, je konec všemu. Nemohu uvěřit, že je konec  9. třídy a tím i konec „ dětských let“.  Nějak jsme vyrostli a rozutečeme se na střední školy. 

Jak bych asi shrnul školní léta? Jsem rád, že i přes všechny zdravotní komplikace jsem mohl být s vámi, že jsem měl prima kamarády. Celá naše třída je „fajn“, a i když  jsem s vámi byl méně, tak vím, že držíme při sobě.   Největší  bavič  třídy je asi Tomáš, ten vždycky dokáže rozesmát celou třídu, i učitele. Ale s ostatními je taky „sranda“.

Celý kolektiv, když  jsme spolu, mi  přijde kamarádský a v pohodě, což je hodně důležité.

Rád jsem se zúčastnil výletů a školy v přírodě, kde jsem se lépe poznal se všemi. A kromě učení jsme si užili i společně volný čas.

Děkuji paní učitelce třídní, Alence Kanclířové, za to, že mi pomohla dojít  až sem, protože mi vozila domů učení a vysvětlovala novou látku. Ostatním učitelům taky moc děkuji, že jsme to spolu zvládli. Moc si toho vážím, že mi pomohli a brali ohledy na mé zdravotní problémy.

Ještě bych chtěl všem svým spolužákům popřát, ať se jim v nových školách líbí, ať najdou dobré spolužáky, a hlavně ať jsou zdrávi.

Jan Matlak,  9. A

 



 

Poděkování

Chtěla bych poděkovat paní ředitelce za přijetí na tuto skvělou školu, ale hlavně naší úžasné třídní učitelce Aleně Kanclířové a asistentce Ivetě Bučkové za krásný rok a půl na této škole. Moc si vážím jejich ochoty pomoct a poradit, budou mi moc chybět, ale budu je navštěvovat. Také bych chtěla poděkovat ostatním členům učitelského sboru za úžasnou práci a trpělivost s námi pracovat, i když máme své špatné dny, vždy nás rozveselí a popřípadě pomůžou vyřešit problém. I když teď vše skončí a budeme na středních školách, budeme na vás všechny vzpomínat, jak jsme jezdili na akce a výlety, a hlavně na to, kolik jste nás toho naučili. Moc děkuji!

Vendula Čechová, 9. A

 




 

 

PŘÁNÍ SPOLUŽÁKŮ DEVÁŤÁKŮM

BLAHOPŘÁNÍ 9. A

Přeji vám hodně štěstí, zdraví do života. Ať vám to na střední škole klape.  Mám vás ráda a budu na vás myslet. Jsem ráda, že jsem vás poznala.  Také vám přeji hodně kamarádů a úspěchů ve škole.

Nikol Cmorjaková, 7. A                                                                      


        

Blahopřání kamarádkám a kamarádům z 9. A

Jsem Honzík Funiok, žák 4. třídy a jsem rád, že jsem vás poznal, hlavně „holky“.

Holky, přeji vám hezké kluky a hodně úspěchů do dalšího studia na střední škole, kterou jste si vybrali.

Kluci, vám přeji hezké holky a hodně štěstí.


Rozloučení

 

           Jmenuji se Sára Vránová, jsem ráda, že jsem vás poznala. Hodně štěstí na střední škole. Přeji vám hodně štěstí do vašeho života, ať se vám vyplní vaše sny. Ať máte dobrou práci, ať máte krásné holky a kluky atd. Přeji vám v dospělosti krásné děti, hodně peněz, ať jste šťastní. Ať máte krásný byt, samé radosti v životě a žádné smutky, ať vám ta holka nebo kluk „nedá kopy“.


Rozloučení s 9. A

Přeji všechno nejlepší. Na střední škole, ať máte hodně kamarádů. A přeji vám hodně jedniček. Kluci, přeji vám nějakou holku a holky, přeji vám nějakého kluka.  Užijte si to tam. Bude nám smutno. Snad i vám bude po nás smutno. Byla s vámi „sranda“, škoda, že odcházíte, ten čas tak rychle letí. Chtěl bych jít s vámi na střední. Doufám, že se ještě někdy potkáme. Byl bych rád, kdybychom se někdy a někde potkali. Jsem rád, že jsem vás poznal. A děkuji, že jste si s námi zahráli florbal. Hodně jsem si to s vámi užil.

Vítek Niedomanski, 7. A



Rozloučení

Přeji vám vše nejlepší do života, ať vám budou na stření škole známky vycházet.  Určitě máte samé jedničky, rodiče vás někde vezmou, dostanete i nějaké kapesné. Užil jsem si  s vámi velkou „srandu“, i ve florbale i venku a v tělocvičně.

Alexandr Burdík, 7. A




 

 

Almanach 9.A - básně

O paní Alence

Paní Alenka je naše skvělá učitelka

Vždycky nás naučí ale i pobaví

Už od šesté třídy ji znám

Tak o ní teď povídám vám

A když mi někdy špatnou známku dala           

Věděla jsem za co

A tak jsem si z toho ponaučení vzala

Za to jí upřímně děkuji

Chci - aby to věděla

Tak ji tuhle básničku daruji

 Karolína Janová

 

Báseň o třídní učitelce

Paní Alenka hodná je,

jen někdy se bojím,

že nás řádně potrestá za naše lumpárny.

Ale stejně víme,

že to neudělá,

protože ráda nás má.

My ji taktéž rádi máme,

svá srdce jí otvíráme.

Tomáš Jedelský 

Paní Evička

Paní Evička nás ráda všechny má,

je to s ní pěkná sranda.

Cestovat v historii dějepisu

to je velká věda,

je to krásné až běda.

Radim Vašek

Pan Marcel

Pan Marcel super školník je,

nám se vším všudy rád pomůže,

všichni ho rádi máme.

Na školní zahradě pracuje velmi rád,

zahrada je jeho věrný kamarád.

Když potká učitelku,

je z toho celý venku.

Radim Vašek 


O paní Petře Babincové

Paní Petra je krásná jako jarní květ,

pod nohama jí leží celý svět.

Matematiku nás učí,

Pavlíka násobilkou mučí.

 

Všechny nás ráda má

a se svými nervy poletovává.

Když však přišly přijímačky,

držela mi palečky.

 

V ten den to psychicky nedávala,

a proto rovnice žákům dávala.

Nikdo to nechápe,

,,Běda, jestli to nevypočítáte.“

 

Prostě, kdo by ji neměl rád,

to by nebyl můj kamarád.

Dominik Kniezek


Paní Ivetka

 

Naše paní Ivetka

to je pěkná brunetka.

Oči má jak dolíčky

a čisté jako perličky.

 

Když se nám rozesměje,

celý svět se rozechvěje.

Její vůně krásně voní,

jde vidět, že nás hlídá krásná paní.

 

Když její podpatky zaduní,

pekárna rychle zavoní.

Ivetka je vždy veselá,

každého si oblíbila.

Žaneta Lichnovská

Pan učitel Gebauer 

Pan učitel má oči jako studánky

a čisté jako perličky.

Má rty jako červené jahůdky

a čisté jako borůvky.

Má úsměv jako andělíček,

který je jako strážníček.

Zeměpis nás učí

a někdy nás mučí,

ale mám ho ráda.  

Michaela Petrličová


Němčinářka Nikolka

Paní Nikol je krásná jako obrázek,

němčinu nás dobře učí,

když dojde na písemky,

začne nám v hlavě pěkný zmatek. 

Máme ji všichni velmi rádi,

vzpomínat na ni budeme vždy a rádi.

Radim Vašek

 

Báseň na pana Petra

Pan Petr to je chlap,

každá holka je z něho baf.

Každý voják by před ním pad,

jako by ho kousnul had.

Když přijde k nám do třídy,

zbystříme ho

a usmějeme se na něho.

Je to sportovní typ,

což je v dnešní době hit.

Paní Janu, Petru má nejvíce rád

a je to jejich dobrý kamarád.

Chytrý je, pilný též,

možná sleduje i seriál *MASH*.

Prostě je to super učitel

a není to žádný mučitel.

Všichni učitelé ho mají rádi,

proto jsou jeho dobří kamarádi.

Dominik Kniezek, 9. A


O paní učitelce Markétce

 

Paní Markétka je hodná učitelka,

výtvarnou výchovu nás učí

a vůbec nás nemučí.

Kreslit mě vždy bavilo,

ale díky ní se to ještě zlepšilo.

Nejen kreslit, ale i vybarvovat mě naučila,

protože ona hodně ve svém oboru šikovná byla

a pořád je,

hned se nám lépe maluje.

Vzpomínat v dobrém na ni budu,

jak mi kreslení s ní vždy zvedlo náladu.

 

Karolína Janová

Báseň o paní Lídě      

 

Cizí jazyk, psaní a počítání,

přírodopis nás vždy zachrání.

Paní Lídu ztratit nechci,

s ní se cítíme jako vědci.

 

Ledviny, plíce, průdušnice,

nevím, co ještě dodat více.

Paměť mozku velká je,

paní Lídu si navždy zapamatuje.

 

Po ukončení devítky

zbudou nám jen vzpomínky.

Na Lídu a na jiné

učit se bylo vždy zábavné.

 

Lukáš Tomka, 9. A

 

Paní Jana Heřmanová

 

Paní Janě té to pálí,

nikdy v práci nezahálí.

Je to ženská jak má být,

každý chlap by s ní chtěl žít.

 

U počítače sedí déle jak hodinu

a neudělá si ani tu vaječinu.

Obě školy na starost má,

divím se, že to psychicky dává.

 

Na školu mě dostala, je to tak,

poté jsem si dal rád bramborák.

Bazén, ten nám zařídila

a ráda si v něm zaplavala.

 

Hold je to pro učitele velký boss,

nikdo se k ní neopovážil přijít bos.

Prázdniny nám několikrát dala,

tím si volno udělala.

Dominik Kniezek

Paní Soňa

Paní Soňa, to je kočka,

každý po ní hází vočka.

Když hudebka začíná,

celá třída zazpívá.

 

Paní Soňa má ohnivé vlasy jako liška

a fascinují nás její krásné řasy.

Její nehty jsou krásné

jako všechny básně.

 

Její hlas je krásný,

vždycky o tom někdo básní.

Její kytara krásně zní,

jako když les zavoní.

 

Písničky si vždy rádi zazpíváme

a pak se krásně pobavíme.

Paní Soňu máme všichni rádi

a rozumíme si s ní jako kamarádi.

Žaneta Lichnovská, Tomáš Jedelský

 

 


 

 

 

RECITAČNÍ SOUTĚŽ

,,Rádi recitujeme..."

Dne 7. 4. 2016 jsme se zúčastnili 9. ročníku městského kola recitační soutěže, kterou pořádala Základní škola speciální na Těšínské ulici ve Slezské Ostravě. I tento rok jsme byli úspěšní. Vojta Dedek z 8. B obsadil ve své kategorii 1. místo. Denis Alexa ze 7. B obsadil 2. místo. Natálka Stočesová, David Repoň a René Richter skončili na krásném 4. místě. Všichni soutěžící si odnesli kromě diplomu také věcné ceny a dobrý pocit ze soutěže. Už nyní se těšíme na jubilejní desátý ročník.

20160407 091416-1   20160407 091943-2
20160407 092319-3 20160407 103027-4

 
VÁNOČNÍ OLOMOUC 2015
Každý rok jezdí žáci z novinářského, hudebního, výtvarného a teraristického kroužku do různých měst naší republiky na vánoční trhy. V letošním školním roce jsme navštívili Olomouc, a to 21. 12. 2015.
Popravdě jsem myslel, že to bude stejné jako v Ostravě. Ale trhy byly mnohem rozsáhlejší než v Ostravě, a proto se mi tam tak moc líbilo. Navštívili jsme také některé historické památky, za zmínku stojí starobylý orloj a kostel sv. Trojice, kde jsem si vyšel na vyhlídku, byla to nádhera. Tento zážitek bych přirovnal k letu na Měsíc. Taky jsme se stavili do restaurace, kde měli opravdu hezkou výzdobu, líbila se všem.
Cestou zpátky jsem si koupil ve vlaku dort. Tento výlet se mi líbil, a tak nemohu říci víc než to, že to bylo boží.
Porovnání:
Tento výlet bych porovnal jedině tak se školním výletem do Prahy vloni o Vánocích, který byl taktéž moc krásný.
Lukáš Tomka, 8. A
 

Projektové vyučování - Základy čtenářské gramotnosti

Součástí projektového dne byla návštěva Knihovny ve Svinově. A opravdu jsme si to užili.

Kluci a holky z 1. - 2.třídy(11.4.) a 3.- 4.třídy (18.4) si vychutnávali humor a slovní hříčky v knihách básníka Pavla Šruta.

Nechyběly bláznivé básničky a písničky, bavilo nás hledání písmen, skládání slov, oblíbené tvoření a hledání rýmů v básničce a písničce Petra Skoumala "Jak se loví gorila". Velkou radost nám udělal známý příběh o Lichožroutech, kteří jedí vždy jednu ponožku z páru a bojí se vody.

Za odměnu jsme si i my našli každý jednu papírovou ponožku a vymodelovali si ji.

Po těchto zajímavých aktivitách, nám paní knihovnice dovolila najít si své oblíbené knihy a chvíli si číst, nebo jen prohlížet oblíbené ilustrace. 

ten.gr.3  

ten.gr.1

ten.gr.4

ten.gr.2
ten.gr.5 ten.gr.6

 

Strana 1 z 4

«ZačátekPředchozí1234DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.