Přírodopis/Přírodověda

Hnízdění sýkorek na školní zahradě

sykorky

Klikni na obrázek pro shlédnutí VIDEA.


 

 

Sběr žaludů pro ostravskou zoologickou zahradu

 

                                      6.a.1

Sběr žaludů pro ostravskou zoologickou zahradu

Jako každý rok i letos se náš 1. a 2. stupeň podílel na sběru podzimních plodů pro ZOO Ostrava. Žáci v hodinách Pracovních činností spolu se svými pedagogy, asistenty, vychovateli a ve svém volném čase se svými rodiči pilně sbírali žaludy. Nasbírané podzimní plody jsme předali na vrátnici ZOO.

Všem sběračům bych chtěla velice poděkovat.

Dobrých skutků není nikdy dost!

Ludmila Sýkorová

                            6.a.2   6.a.3

 

 

SKOKAN ROKU

Naše škola se přihlásila do soutěže o titul Ekologická škola Moravskoslezského kraje. A právě za velký posun v oblasti ekologické výchovy jsme získali toto ocenění. Odbornou komisi zaujal nově vytvořený výukový koutek na školní zahradě. V malých nádobách tam pěstujeme květiny a zeleninu, což nám pomáhá propojit teorií s praxí.

ekokola - foto

 

 

Ekostopa 2019

Dnes 25. 11. 2019 se třídy 6.B, 7. 9.A a 9.D zúčastnily vzdělávacího pořadu Spolku Rozchodník na téma EKOSTOPA. Pomocí nejrůznějších aktivit zjistily, jak se má či nemá člověk chovat, pokud chce, aby příroda a celá naše planeta zůstaly zachovány pro další generace. Na stránce www.hraozemi.cz/ekostopa si žáci vypočítali, jakou ekostopu po sobě zanechávají oni sami.

pavca1   pavca2
pavca3 pavca4

 


 

 

 

NÁVŠTĚVA ZOO

V září 2018 jsme se s projektem Erasmus podívali do ostravské ZOO. Pracovníci ZOO nám připravili výukový blok "Zvířata Evropy"...

7.ee   7.aa

7.b

7.bb

7.f

7.g
7.e 7.dd


 

Návštěva arboreta

7.5. jsme navštívili arboretum v Novém Dvoře u Opavy. S paní průvodkyní jsme si prošli areál, seznámili se s flórou České republiky i celé Evropy, zamysleli se nad tím, co ji ohrožuje a jak ji chránit.  Rostliny a jejich plody jsme si mohli také osahat a očichat. Prohlédli jsme si také výstavu Zvířata a jejich mláďata. Vycpané preparáty byly jako živé :-). Zblízka bychom většinu vystavených zvířat vůbec pozorovat nemohli. Výlet byl spolufinancovaný z projektu Evropské unie Erasmus+.

                                          arboretum-collage

 


 

Výlet 1.B do ZOO Ostrava.

 Náš první velký výlet za zvířátky do ZOO v Ostravě. Moc jsme si to užili. Viděli jsme i mláďátko slona a tak se sem určitě brzy opět podíváme, abychom viděli, jak roste.

zoof 1   zoo 4
zoof 2   zoof 3


 

NÁVŠTĚVA ZOO OSTRAVA

Nový školní rok jsme zahájili netradičně. V pátek 15.9. 2017 jsme se s dětmi vydali do ZOO - Ostrava a moc jsme si to užili.

zoo1  

zoo2

zoo3

zoo4

zoo5 zoo6

 

 

ZÁCHRANNÁ STANICE BARTOŠOVICE

img 2480_-_kopie   img 2502_-_kopie

Projektový den NAŠE PTACTVO

Dne 12. 4. 2016 proběhl na druhém stupni naší školy projektový den na téma Naše ptactvo. Žáci si v rámci tříd vybrali v přípravné fázi některého z našich ptáků. Cílem projektového dne bylo seznámit žáky se stavbou jeho těla, způsobem života, rozmnožováním, péčí o mláďata. Zároveň zjišťovali, do jaké vybrané skupiny opeřenec patří a zda je chráněný. Součástí projektového dne byla návštěva Záchranné stanice v Bartošovicích, která sklidila velký ohlas. Většina žáků zde byla poprvé. Vůbec netušili, že místo, které zachraňuje nemocné živočichy (převážně ptáky), v našem kraji existuje. Kladně ocenili výklad lektora i prohlídku areálu. A jako bonus můžeme považovat hezké počasí, které nás provázelo po celou dobu prohlídky. Projektový den byl velmi zajímavý.


Fotografie z návštěvy Záchranné stanice v Bartošovicích naleznete: ZDE


 

Výlet do Nového Jičína 22.5.2017 - záchranná stanice

 

img 3023  

img 3025

 

img 3026

img 3028

 

img 3027 img 3020

 

Přírodovědná stanice Ostrava Poruba

Vypravili jsme se s dětmi navštívit přírodovědnou stanici v Ostravě - Porubě, kde jsme shlédli mnoho zajímavých a krásných živočichů, jako byli  například plazi, ptáci a ryby. Také jsme dostali možnost prohlédnout si šlechtěná morčata, křečky, krysy a králíčky.Děti si mohly pohladit králičí  mláďata. Nejvíce nás ovšem zaujal  papoušek Žako jménem Žofinka,který se dožívá až 60 let.Tento mluvící papoušek s námi prohodil pár slov a šli jsme dál :). Všem se  tato zajímavá a naučná exkurze velmi líbila. 

 

prodovdn 1 prodovdn 2

 


 

 

Výlet do ZOO

Přestože počasí  nepřálo  výletům , my jsme se  nedali  chladem a deštěm odradit a vypravili jsme se do ZOO za oblíbenými zvířátky. 

zoo1 1 zoo1 2

 


 

 

Výlet do lesního parku v Klimkovicích

Dne 25. 5. 2016 se 1.-4.třídy zúčastnily krásného výletu do Klimkovic. Prošli jsme se po,, naučné stezce“, která zaujala nejen děti. Ochutnali jsme zmrzlinu v Klimkovických lázních, děti koupily maminkám dárečky. Celý den jsme měli sluníčkové počasí a cesta tam i zpět městským autobusem byla pro děti velkým zážitkem.

lesn park1  

lesn park2

 

lesn park3   lesn park4


 

Sběr kaštanů

Ve středu 12.10.2016 jsme se vydali na naši první cestu školním autem. A kam? Do centra Ostravy. V Komenského sadech  jsme poznávali stromy a hlavně sbírali kaštany. Protože jsme se všichni moc těšili a nikdo z nás ten den nechyběl, museli jsme se rozdělit na dvě skupiny a cestovat postupně. Do školního auta se totiž vejde  max. šest dětí.

Náš úlovek byl úžasný, nasbírali jsme téměř 100kg a ty jsme předali do ZŠ na ul. Bulharské, kde probíhala sběrová akce kaštanů. Na našich kaštanech si budou pochutnávat zvířátka z  obce Bílá.

Dobrou chuť jim přeji sběrači z 1.A

kas4      kas1
kas2 

kas3


 

Strana 1 z 2

«ZačátekPředchozí12DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.