Výtvarná výchova

Vernisáž výstavy ,,Pohled do jiného a přece stejného světa" 2017

Dne 1. listopadu 2017 se konala vernisáž 8. ročníku mezinárodní výstavy výtvarných prací osob s poruchami autistického spektra ,,Pohled do jiného a přece stejného světa". Vernisáž s předáváním cen proběhla ve foaye Nové scény Vlast ve Frýdku-Místku. Soutěže se zúčastnilo 17 škol, své práce zaslaly také zahraniční školy z USA (Floridy), Estonska, Polska a Rumunska.  Celkem bylo zasláno 107 prací. Mezi TOP sedmnácti oceněnými pracemi se umístila kresba Lukáše Tlolky s názvem Myška a magnet, která byla inspirovaná pohádkou Oggy a švábi. Lukáše přijela na vernisáž podpořit nejen jeho rodina, ale i šest jeho spolužáků. Mezi vystavenými dílky se objevil i obrázek žákyně 8.B Anety Novákové, která zde měla vystavenou svou kresbu již na 6. ročníku této soutěže. Foaye Nové scény Vlast zdobili nejen obrázky žáků z druhého, ale i z prvního stupně naší školy. Vernisáž byla velice povedená a kromě překrásných obrázků na nás čekalo i výborné občerstvení. Děkujeme SŠ, ZŠ a MŠ Frýdek-Místek, p.o., která tuto soutěž pořádá a přejeme spoustu úspěchů i v dalších ročnících.

pohled1  

pohled2

 

pohled3

 

pohled4
pohled5 pohled6

 


 

 

AMOS - 2016

V jarním čísle časopisu Amos, který je zaměřen na tvoření a kreativitu, byly zveřejněny příspěvky našich žáků. Jednalo se o nápad potisku na dárkové tašky. Papírové tašky byly velmi originálně vyzdobeny obrázky vytvořenými technikou linorytu. Taštičky zdobili andělé od Kristýny Frydrychové (6.B) a Lukáše Vávry (7.A). Velmi povedená byla i hlava koně od Martina Sobotky (7.B). 

frydrychovvvra

sobotka

 

linoryt1   linoryt2 


 

Myslivost očima dětí - 2016

V letošním roce jsme se poprvé zúčastnili výtvarné soutěže „Myslivost očima dětí“. Do soutěže se tento rok přihlásil rekordní počet účastníků. Celkem dorazilo neuvěřitelných 400 obrázků, a odborná komise ve složení: akad. mal. Marcela Václavíková, Ing. arch. Igor Krčmář a Ing. Ivan Hoch, měla velmi těžký úkol obrázky vyhodnotit. Čestné uznání obdrželi z naší školy žáci sedmého ročníku Lukáš Vávra (Rys, linoryt) a Radek Škrabola (Spící lišče, suchá jehla). K tomuto velkému úspěchu jim gratulujeme! Více informací a galerii obrázků můžete vidět na http://www.myslivost.cz/OMS/ostrava/Myslivost-ocima-deti-2016.aspx.

myslivost1   myslivost2


 

Kam zvířátka chodí spát

Středisko volného času, Ostrava - Moravská Ostrava, příspěvková organizace pořádalo v letošním školním roce soutěž pro děti a mladistvé s tématem „Kam zvířata chodí spát“. Někteří naši žáci se tohoto tématu zhostili tentokrát netradičně a zpracovali ho grafickou technikou. Kromě linorytů žáků 7.A se soutěže také zúčastnil Radek Škrabola s obrázkem spícího liščete. Obrázek spícího liščete, který je provedený v technice zvané suchá jehla, měl největší úspěch. Ocenění poroty si Radek vyzvedne v pátek 22. 4. 2016 v Komenského sadech na oslavě Dne Země. Gratulujeme!!!
Na obrázcích níže můžeme vidět srnku od Sáry Vránové (6.A), spící lišče od Radka Škraboly (7.B), rysa od Natálie Gajové (7.A) a lišku od Ondřeje Gergišáka (6.B).

zviratka1   zviratka2
zviratka3 zviratka4

 


 

 

KNIHA A JÁ - 2016

Již podruhé jsme se zúčastnili výtvarné soutěže s tématem „Kniha a JÁ“, kterou pořádá středisko volného času Lužánky. Jednalo se o XXV. ročník výtvarné soutěže, která je součástí projektu „Děti malují pro konto bariéry“. Na fotografiích můžeme vidět malbu fixy od Jana Číže (6. ročník) inspirovanou knihami Josefa Lady a kresbu tužkou od Terezy Muroňové (9. ročník) podle Deníku Anny Frankové.

kniha2   kniha1

 


 

 

Velikonoční radosti - 2016

Od čtvrtku 17. do středy 23. března proběhla na druhém stupni velikonoční výstavka našich žáků a pedagogů. Na výstavce byla k zakoupení velká spousta jarní dekorace. Celá škola se opět rozzářila velikonoční atmosférou. Děkujeme všem, kteří se na výstavce podíleli a také všem, kteří zakoupením výrobků přispěli na další provoz výtvarné dílny.

jaro1   jaro2 

 

Výtvarná soutěž - Modrý motýlek 2015

Na 7. setkání handicapovaných dětí a mládeže z Ostravy a přehlídce jejich volnočasových aktivit byli oceněni za výtvarnou činnost dva žáci naší školy. Výtvarnou soutěž tak jako celý program setkání, které pořádá Modrý motýlek, provázelo téma "Čím budu". Po loňském úspěchu Anety Vnenčákové, se z krásných cen tentokrát radovala Deniska Vinárková z 6.A, která by chtěla pracovat ve zverimexu a Ráďa Škrabola z 6.B, který chce být uměleckým kovářem. Jejich obrázky můžeme vidět níže.

a3  a4


 

Výtvarná soutěž Opava - 2015

Mezi výtvarné soutěže, kterých se žáci druhého stupně ve školním roce 2014/2015 zúčastnili, patří také soutěž, kterou každoročně pořádá Základní škola pro tělesně postižené, Opava, Dostojevského 12. Tentokrát byla soutěž vyhlášena s tématem Mistr Jan Hus. I přestože je toto téma pro zpracování velice obtížné, tři naši žáci byli v této soutěži oceněni.
V kategorii 4. až 6. ročníku skončila na 3. místě Natálie Gajová z 6.A.
V kategorii 7. až 9. ročníku skončila na 1. místě Tereza Juchelková z 9.B.
Cenu odborné poroty v kategorii 4. až 6. ročníku obdržela Nikol Cmorjaková z 5.A.
Všem výherkyním gratulujeme!
Na obrázku níže může vidět práci Terezy Juchelkové a Karolíny Janové ze 7. ročníku.

a1  a2



 

 

Vernisáž výstavy ,,Pohled do jiného a přece stejného světa" 2015

Dne 6. května proběhla vernisáž 6. ročníku mezinárodní výstavy výtvarných prací osob s poruchami autistického spektra ,,Pohled do jiného a přece stejného světa". Vernisáž s předáváním cen proběhla ve foaye Nové scény Vlast ve Frýdku-Místku. Mezi TOP třinácti oceněnými pracemi se umístila kresba snového městečka od Romana Fliegera, žáka 7. třídy. Mezi vystavenými dílky se objevil i obrázek žákyně 5.B Anety Novákové. Na výstavě zářily sytě barevné obrázky Denisa Alexy a Patrika Švengra z šestého ročníku, které dostaly diváky do příjemné a pohodové nálady. Pozadu nebyly ani práce deváťáků Evy Michalové, Zuzany Rajnochové, Jana Hůly, Jana Miksy, Saši Otiska. Komisi složenou z odborníků, kteří vybírali výtvory dětí na výstavu, zaujal i obrázek Lukáše Vávry z 6.A, který zobrazoval svět počítačových her. Vernisáž byla velice povedená a kromě uměleckých dílek na nás čekalo i výborné občerstvení. Děkujeme SŠ, ZŠ a MŠ Frýdek-Místek, p.o., která tuto soutěž pořádá a přejeme spoustu úspěchů i v dalších ročnících.

auti1   auti3
auti2 auti4


 

KNIHA A JÁ - 2015

V tomto roce jsme se poprvé rozhodli zúčastnit výtvarné soutěže s tématem „Kniha a JÁ“. Zpracování „knihy“ ve výtvarných dílkách bylo pro žáky trochu obtížné. I přesto ale vznikly na naší škole velmi povedené kresby a malby s danou tématikou. Na fotografiích můžeme vidět malbu pastelkami od Zuzany Rajnochové (9. ročník) a kresbu tužkou od Natálie Gajové (6. ročník).

m5   m6


 

Pohled do stejného a přece jiného světa 2015

Další výtvarnou soutěží, které se naši žáci již tradičně účastní, je soutěž s názvem "Pohled do jiného a přece stejného světa". Tato soutěž je určena pro děti s poruchami autistického spektra. Na fotografiích můžeme vidět malou ukázku obrázků od Zuzany Rajnochové, Lukáše Vávry, Denisa Alexy a Evy Michalové. Držíme všem zúčastněným palce!

m1   m2
m3 m4

 


 

 

Velikonoční radosti 2015

Od pondělí 30. března do středy 1. dubna proběhla na druhém stupni velikonoční výstavka našich žáků a pedagogů. Chodby naší školy dostaly příjemnou jarní atmosféru. Výstavka byla jako každý rok prodejní. K zakoupení zde byly nejen keramické dekorace, nádherné věnce a koše pletené z pedigu, malované kraslice, ale i spousta dalších velikonočních potěšení. Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách výstavky a navodili tak příjemnou velikonoční atmosféru. Děkujeme také všem, kteří zakoupením výrobků přispěli na další provoz výtvarné dílny.

v1   v2
v3 v4

 


 

 

Požární ochrana očima dětí - 2015

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska vyhlásilo soutěž s hasičskou tématikou Požární ochrana očima dětí pro rok 2015. Naše škola se tradičně zúčastnila výtvarné části soutěže. Mezi obrázky, které budou zastupovat naši školu, patří také práce žáků z 6.B. Reprezentovat nás bude kresba hasičského vozu progresemi od Martina Sobotky a malba fixami od Radka Škraboly, které můžeme vidět na obrázcích níže. V loňském ročníku soutěže získal velmi dobré umístění Lukáš Koukal, který vyhrál krajské kolo. Všem zúčastněným proto držíme palce a doufáme v podobné úspěchy!

hasici   hasici2


 

Děti, pozor, červená!

V roce 2015 jsme se opět zúčastnili již XXXIII. ročníku výtvarné soutěže s  názvem ,,Děti, pozor, červená!“, tematicky zaměřené na bezpečnost v silničním provozu. Hlavním námětem v tomto roce bylo: Odrazky, blikačky, reflexní oblečení – zkrátka chci být v silničním provozu vidět. Na fotografiích jsou práce od Honzy Hůly a Natálie Gajové, které byly zaslány do soutěže, aby reprezentovaly naší školu. Všem zúčastněným držíme palce a o výsledcích soutěže budeme informovat na webových stránkách.

dp2   dp1


 

Strana 2 z 3

«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.