Akce školy

KARNEVAL VE 2 TŘÍDĚ

Veselo bylo dětem v zelené třídě , kdy se dne 28.února bavily na svém karnevale. Děti se změnily na princezny, zvířátka, piráty, hasiče  či Spidermana. Celé dopoledne  tančily  a soutěžily. Každá maska byla odměněna, ale nejkrásnější odměnou byly rozzářené dětské oči, radost, dobrá nálada a pěkný zážitek, na který budeme  dlouho vzpomínat.

kar1   kar2
kar3 kar4

 


 

 

Knižní festival 2020

V pátek 28.2.2020 se žáci 2.stupně podívali na Knižní festival 2020 pořádaný na Černé louce. Měli zde možnost navštívit besedy významných českých spisovatelů, tvůrčí dílny a seznámit se s nejnovějšími knihami na českém trhu. Každý čtenář si zde mohl najít svůj oblíbený žánr a seznámit se s novinkami na trhu, ale také tyto knihy zakoupit.
Celou akci jsme si užili a těšíme se na další ročník festivalu!

9achem1   9achem2   9achem3

 

Čtenářský klub v knihovně

Dne 25.2. 2020 navštívili členové čtenářského klubu pobočku Knihovny města Ostravy na ul. Vietnamská. Hlavním cílem bylo zúčastnit se knihovnické lekce na téma Ezopovy bajky a nebajky, kde jsme si ujasnili, co jsou to bajky, jaké poučení nám mohou přinášet a naučili jsme se toto poučení v bajkách také sami vyhledat. Po skončení lekce jsme nespěchali do školy, ale prohlédli si dětské oddělení knihovny, vytáhli z regálu pár knížek se zajímavým názvem, prolistovali, sedli ke stolu, začali obracet stránky, začetli se... ale pak už jsme opravdu museli jít. V této pobočce KMO jsme byli poprvé, ale jistě se sem vrátíme.

                           knihovna-kolaz

 

Nastupovat! Děják z rychlíku!

 V pátek 21.2.2020 žáci 8. třídy a 9.A navštívili Divadlo loutek na představení Nastupovat! Děják z rychlíku!. Herci nás seznámili vtipnou a zábavnou formou s historií od 19.století až po současnost. Všem se nám představení moc líbilo a Divadlou loutek opět brzy navštívíme. 

dejak2   dejak3

 
 

VALENTÝN - 2020

V pátek 7. února 2020 jsme ve škole oslavili svátek sv. Valentýna. Oslava probíhala trochu předčasně, protože Valentýn - 14. února připadl letos na jarní prázdniny. Loňští výherci soutěže o Valentýna roku Vendulka Hillová a Péťa Pokorný se převlékli za roztomilé růžové amorky. Obešli všechny třídy a rozdávali Valentýnky, které si děti vzájemně vyrobily ve výtvarné výchově. Amorci svými převleky vykouzlili úsměvy na tvářích všech. Doprovázela je paní Markéta s paní Haničkou, které dávaly dětem na tváře červená razítka ve tvaru srdce jako symbol Amorova polibku! Nejvíce přáníček dostala letos Alžbětka Kočicová a stala se tak Valentýnkou roku 2020. Těsně v patách ji však byla naše oblíbená paní ředitelka Jana, která dostala také množství přáníček od tajných ctitelů z naší školy. Svátek lásky se i letos vydařil a rozehřál srdce spoustě dětem i dospělým.
                                                                         Žáci z novinářského kroužku

 

valentn1   valentn2
valentn3 valentn4

 

Projektový den Kudy z nudy

V měsících říjen až listopad se žáci 5. až 9. třídy společně mezi sebou domluvili a naplánovali si výlet do krásných a zajímavých míst Moravskoslezského kraje. A kam je srdce táhlo??? Třídy 6.B, 7. 8. a 9.A se vydaly na Pustevny. Zašly se podívat k soše Radegast a ke kapličce. Třídy 5.A, 5.B, 6.A, 9.B a 9.D jely na Staré Hamry. A žáci mediálně-novinářského kroužku si zajeli do Opavy a navštívili historická místa tohoto města. Ve škole v hodinách informatiky, českého jazyka nebo pracovního vyučování pak žáci vytvořili papírový výstup s informacemi a fotografiemi a prezentaci v powerpointu. Ve čtvrtek před rozdáním vysvědčení se všichni sešli v 8. třídě a postupně své spolužáky seznámili s místy a průběhem jejich výletu. Žáci 9.A připravili malý zábavný kvíz, žáci 8. třídy vtipnou scénku. Dvouhodinové setkání bylo velmi zajímavé, poučné a velmi rychle uteklo. Cílem tohoto projektového dne bylo poskytnout tipy a nápady na další výlety. Všechny papírové výstupy jsou vyvěšeny na chodbě v prvním patře na budově Pokorného. Celý projekt vznikl v rámci EVVO a Erasmus+.

kudy

 

 


 

 

Pololetní odměna za vysvědčení

Dne 28.1.2020 proběhl slavnostní Kulinářský kroužek, poněvadž se blíží pololetní vysvědčení. Děti projevily zájem o slavnostní menu: SMAŽENÝ SÝR S HRANOLKAMI. A jelikož máme šikovné děti, které se činí nejen u plotny, ale i při vyučování, tak jsme přání splnili...

kk2   kk1
kk3 kk4

Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE

 


 

 

Poslední vystoupení SHREKA!

Ve čtvrtek 23.1.2020 se Dramatický kroužek zúčastnil Arénky v Divadle loutek. Žáci vystoupili již naposledy se svou zdramatizovanou pohádkou Shrek. Všem se vystoupení moc líbilo a žáci si užili i vystoupení ostatních škol.

arena1  arena2   arena3 


 

Lyžařská sezóna 2020 zahájena.

Akce realizována díky podpoře města Ostravy.

image large

Červenohorské sedlo nás v týdnu od 13.-17.1.2020 odměnilo příznivými podmínkami pro lyžování a pobyt na horách. Přes nedostatek sněhu jsme mohli využít přístup ke sjezdovkám už od hotelu, kde máme obrovské zázemí a podporu pro naše lyžaře. Personálu patří obrovské poděkování za služby a pochopení s náročností organizace kurzu. Odměnou bylo rovněž nadšení a zájem dětí o zlepšení lyžařských dovedností, které byla znatelné už po třech dnech na svahu. Úspěšnost lyžařského kurzu a prospěšný pobyt na horách potvrdila i přízeň počasí, které jsme si s velkým nadšením užili. Velkým překvapením bylo setkání s naším nejúspěšnějším lyžařem Ondrou Bankem. Ondrovi děkujeme za krásnou fotografii, a milou vzpomínku na lyžařské zážitky.


bank

 

Jak jsme se měli na lyžáku

 

Od 13. do 17. ledna 2020 jsme byli na lyžařském výcviku na Červenohorském sedle. Vyjížděli jsme v pondělí o půl jedné od školy a cesta trvala přes dvě hodiny. Po příjezdu jsme se ubytovali na pokojích. My jsme spali v přízemí v apartmánech s paní Petrou, Dášou a Martinou. První den jsme ještě nelyžovali. Teprve úterý, středu a čtvrtek jsme věnovali lyžování v monoski. Julča jezdila s paní Dášou, Honzík s paní Jaruškou a Dalibor jezdil v biski s panem Petrem. Na kopec nás vyvezla čtyřsedačková lanovka. Měli jsme možnost lyžovat na modré nebo žluté sjezdovce. Nejlépe se nám lyžovalo ve středu, protože bylo nejhezčí počasí. Lyžování bylo dopoledne i odpoledne, mezi tím byla krátká pauza na oběd a odpočinek. Vleky jezdily do 4 hodin. Po návratu na pokoj jsme se osprchovali a šli na večeři. Večery jsme trávili hraním her (šprtec, pink-ponk, stolní fotbal) a ve čtvrtek jsme šli na bazén. V pátek po snídani jsme sbalili všechny věci a jeli jsme zpět ke škole. Tady si nás vyzvedli rodiče.

 

Lyžák byl super!!!

Julča, Honzík a Dalibor z 9. D

foto sedlo banner

 Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE


 

Ohlédnutí za lyžařským výcvikem 2020

lyzak2020

Klikni na obrázek pro shlédnutí VIDEA.

 


 


 

Dům umění

Ve čtvrtek 16.1.2020 jsme navštívili Galerii výtvarného umění v Ostravě (GVUO). Měli jsme možnost shlédnout výstavu české umělkyně Kateřiny Šedé „Bedřichovický poledník, kde v jedenácti typických anglických telefonních budkách, které zprostředkovaly nejen telefonické spojení, byly také vystaveny kresby, malby, tištěné dokumenty, videozáznamy a fotografie, které nás detailněji seznámily s autorčiným pětiletým projektem Od nevidím do nevidím.

Poté jsme absolvovali edukační program „Autobusem do Londýna, kdy si děti cvakly jízdenku a vydaly se červeným autobusem na vyhlídkovou jízdu se spoustou zajímavých zastávek – hry, zábava a tvoření.

gvuo 1   gvuo 2
gvuo 3 gvuo 4

 

Návštěva Lesní školy v Bělském lese

Ve středu 15.1.2020 žáci 8. a 9. třídy navštívili Lesní školu v Bělském lese. Nejprve se seznámili s aktivitami, které je potřeba v lesích v zimě provádět, aby vše bylo připraveno na příchod jara. Poté se přesunuli přímo do lesa, kde děti měly možnost posoudit, jak se příroda mění. Žáci také přiložili ruku k dílu při stavbě srdce Bělského lesa. Nakonec si ze dřeva vyrobili hudební nástroje jako památku na tuto návštěvu.

karca1   karca2
karca3 karca4

 

Zpívání u jesliček

Dne 8. 1. 2020 navštívily již tradičně třebovický kostel děti z Dětského rehabilitačního stacionáře v Ostravě – Porubě. Kostelem se rozezněly vánoční koledy. Děti hrály na Orffovy nástroje, zpívaly s dopomocí personálů a pan farář nás doprovázel na bongo.

Poslechli jsme si příběh „Stéblo slámy.“Vypráví o tom, jak se pastýři vraceli z Betléma, kde se poklonili Ježíškovi narozenému ve chlévě. Nesli mu náruče darů a teď se vraceli s prázdnýma rukama. Kromě jednoho z nich, mladičký pastýř si přece jen něco z betlémského chléva donesl. Bylo to stéblo slámy, které bylo pro chlapce znamením a mělo pro něj velkou cenu. Na slámě ležel Boží Syn- Zachránce, kterého nám seslal Bůh.

Všichni společně jsme si připomněli, proč se slaví Vánoce, kdo je Kašpar, Melichar a Baltazar. Děkujeme za vlídné přijetí, požehnání a svěcené křídy, kterými jsme si mohli na dveře DRS, ZŠ a MŠ napsat K+ M+ B 2020.

Celý rok bude tato trojice nejen dětem pomáhat a ochraňovat je, ale bude nám zároveň připomínat kouzlo Vánoc.

Děti a personál z DRS.

 

vla1   vla2
vla3 vla4

 


 

 

VÁNOCE V DRS

vnoce 1   vnoce 2
vnoce 3 vnoce 4

 

 

Vánoce ve světě

V úterý 17.12.2019 navštívily třídy 9.A, 8. a 6.B Slezské muzeum v Opavě. Účelem návštěvy byla výstava Vánoce ve světě,  která dětem přiblížila interaktivní formou tradice období adventu a Vánoc nejen u našich sousedů, ale také v dalekých a exotických zemích. Žáci měli možnost ozdobit si vlastní skleněnou baňku a vyrobit andílka na dveře. Celý den jsme zakončili návštěvou vánočních trhů.

20191217 094700   20191217 101659   20191217 105611

 

23. Malé vánoční radosti

Ve středu 18. prosince 2019 se konala vánoční besídka. Nejprve jsme se všichni sešli před školou, kde měla proslov paní ředitelka a pan zástupce v nádherných kostýmech „santíků“. Poté jsme se přesunuli do komunitního centra „Všichni spolu“, které je kousek od školy. Tam jsme vystupovali s dramatickým kroužkem. Některé děti recitovaly básně. Já jsem recitovala básničku, kterou napsal můj bývalý spolužák Denis Alexa. Byla jsem trochu nervózní, ale zvládla jsem to. Potom se šlo do školy, kde bylo nachystané občerstvení, karaoke, sportovní a výtvarné aktivity. Celý večer probíhal v ruském stylu. Mohli jsme se vyfotografovat v kostýmech z Mrazíka ve „fotokoutku“. Zažili jsme i soutěž v loupání ořechů s Marfušou, kterou pořádala paní Markéta a paní Soňa. Paní Markéta byla úžasná Marfuška a mohli jsme se s ní i vyfotografovat. I na občerstvení byly kromě špekáčků různé ruské speciality. Všechno se mi moc líbilo, ale nejlepší bylo zpívání koled a vystoupení s „dramaťákem“. Příští rok přijdu určitě znovu, i když budu chodit už na střední školu.
Alžběta Kočicová, 9. B

 

23mvr   23mvr2

 


 

Divadelní přehlídka talentů aneb každý jsme originál!!!

dp1   dp2   dp3

V pátek 13.12.2019 se v komunitním centru Všichni spolu uskutečnila dlouho očekávaná divadelní přehlídka, na které vystoupili žáci několika základních škol včetně té naší. Na programu kromě divadelních představení nechyběla ani recitace básní a zpívání koled v předvánočním čase. Pro všechny účastníky bylo nachystané občerstvení a drobné odměny. 
Děkujeme tímto společnosti ČEPS a.s. a Moravskoslezkému kraji za možnost tuto akci zorganizovat. 

dp4   dp5   dp6
dp7 dp8 dp9

 


 


 

Malé vánoční radosti

23mvr2019 kopie 
23mvr program2020


 

Výstava Giganti doby ledové

V pátek 6.12.2019 se třídy 9.A, 8. a 6.B vypravily na výstavu s názvem Giganti doby ledové, které probíhá v Trojhalí Nová Karolina. Žáci měli možnost prohlédnout si zvířata z dávných časů ve skutečné velikosti. Výstava se nám moc líbila.

gig1   gig3

 


 

 

 

Mikuláš na 2.stupni

Ve čtvrtek 5.12.2019 zavítal na náš 2.stupeň Mikuláš, o kterého se letos postarali žáci 9.A a 9.B. Na  mladší žáky čekala bohatá nadílka, nechybělo ani malování uhlím a házení hříšníků do pytle.

mik1   mik2
mik3 mik4

 


 

 

Mikuláš v DRS

Ve středu, 11. prosince 2019 k nám do Dětského rehabilitačního stacionáře v Porubě opět našli cestu Mikuláš s Andělem a dvěma čertíky. A nepřišli s prázdnou. Plný koš sladkostí a dárečků byl pro děti velkým lákadlem. Společnými silami jsme proto této vzácné návštěvě zazpívali vánočně laděné písničky a slíbili jsme, že budeme stejně tak hodní, jako doposud. A vyplatilo se. Mikuláš a jeho kolegové nás všechny obdarovali. Děti prožily krásné dopoledne a zářily štěstím. Mockrát děkujeme pracovníkům Pivovaru Ostravar za to, že si našli čas a přišli k nám do stacionáře naše děti podpořit a potěšit je.

mikul 1   mikul 2
mikul 3 mikul 4

 


 

 

Pozvánka na akci:

pehldka 

 

 


 

plakt erasmusday

 


 

 

Pozvánka na akci

dasa1


 

EKOSTOPA

Dnes 25. 11. 2019 se třídy 6.B, 7. 9.A a 9.D zúčastnily vzdělávacího pořadu Spolku Rozchodník na téma EKOSTOPA. Pomocí nejrůznějších aktivit zjistily, jak se má či nemá člověk chovat, pokud chce, aby příroda a celá naše planeta zůstaly zachovány pro další generace. Na stránce www.hraozemi.cz/ekostopa si žáci vypočítali, jakou ekostopu po sobě zanechávají oni sami.

 

pavca1   pavca2
pavca3 pavca4

 

Pozvánka na Vyrábění adventních věnců

vnce 2019

 

ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2019

vstiek1
vstiek2
vstiek3
vstiek4

 


 

 

Návštěva Galerie výtvarného umění

divadlo3   divadlo2

 

DNE 7. 11. 2019  JSME S DĚTMI Z DRS NAVŠTÍVILI GALERII VÝTVARNÉHO UMĚNÍ  V OSTRAVĚ.

BYLO TO NAŠE PRVNÍ KREATIVNÍ DOPOLEDNE.MOC SE NÁM LÍBILO.

TĚŠÍME SE NA DALŠÍ SPOLUPRÁCI.

 

dm umn 1   dm umn 2   du5

 


 

 

Dramatický kroužek opět v plném proudu


I letos je realizován v rámci volnočasových aktivit Dramatický kroužek. Po mírném začátku roku, kdy jsme se v kroužku zaměřovali na dramatické inscenace, hry se slovy a rozvíjení pohybově- dramatických činností, se opět vracíme k nácviku divadelní hry. V prosinci nás totiž společně čeká divadelní přehlídka, kde naposledy zahrajeme naši pohádkovou inscenaci SHREK VE ŠKOLE


 

kaca2
kaca3   kaca4

 



 

 

Pohybově relaxační kroužek

Pohybově relaxační kroužek spolupracuje s org. ZA SKLEM o.s. ze Zlína. Poslední seminář proběhl 9.11.2019 pod vedením psychologa Alexeje Šerbakova z Moskvy. 

jarus1  

jarus2

 

jarus3 jarus4

 


 

 

Veletrh středních škol

V pátek 8.11.2019 se třída 9.A vydala na Veletrh středních škol do Avion Shopping Parku. Žáci zde měli možnost seznámit se blíže s obory, které je zajímají a zjistit, co vše budoucí studium přinese. Celá akce se velmi vydařila. 

kar3

 


 

 

Halloween ve druhé třídě

vas1   vas2   vas3


 

SKOKAN ROKU

Naše škola se přihlásila do soutěže o titul Ekologická škola Moravskoslezského kraje. A právě za velký posun v oblasti ekologické výchovy jsme získali toto ocenění. Odbornou komisi zaujal nově vytvořený výukový koutek na školní zahradě. V malých nádobách tam pěstujeme květiny a zeleninu, což nám pomáhá propojit teorií s praxí.

ekokola - foto


 

Sběr žaludů pro ostravskou zoologickou zahradu

                                      6.a.1

Sběr žaludů pro ostravskou zoologickou zahradu

Jako každý rok i letos se náš 1. a 2. stupeň podílel na sběru podzimních plodů pro ZOO Ostrava. Žáci v hodinách Pracovních činností spolu se svými pedagogy, asistenty, vychovateli a ve svém volném čase se svými rodiči pilně sbírali žaludy. Nasbírané podzimní plody jsme předali na vrátnici ZOO.

Všem sběračům bych chtěla velice poděkovat.

Dobrých skutků není nikdy dost!

Ludmila Sýkorová

                            6.a.2   6.a.3


 

Expedice Pustevny

V pátek 1.11. 2019 se  6.B, 7.třída, 8.třída a 9.A vydali společně do Beskyd. Navštívili Pustevny, které jsou velmi atraktivním turistickým místem. Žáci si prohlédli sochu Radegasta, kterou najdete cestou na Radhošť, je nejznámějším symbolem celého Moravskoslezského kraje. Počasí nám přálo a celý výlet se velmi vydařil. 

pust1   pust2
pust3 pust4


 

Ranč Duhová víla

d   img 7365   img 7367
Ve středu 23. října jsme navštívili ranč Duhová víla v Plesné. Nejdříve jsme si řekli, jak se ke koním máme chovat a poté jsme si vyzkoušeli koně kartáčovat. Po této přípravě jsme se vydali na koních do nedalekého lesa. Po výletě jsme se přesunuli do cukrárny, kde jsme si mohli dát něco dobrého na zub. 
img 7370   img 7375   img 7373  

 

HELPPES

helppes 5

V úterý nás navštívili pejsci Lea a Číro z Helppes Praha. S dětmi se brzy skamarádili a dali jim najevo, že jsou tu jen pro ně. Děti je hladily, objímaly, krmily je piškotky a některé dětičky si je "pletly" s polštářem.....Pracovníci z Helppes k nám s pejsky jezdí již několik let a je krásně vidět, jak se naše děti zdokonalují v komunikaci se zvířátky, jak lépe překonávají obavy sáhnout si na jejich srst a být pejskům tak blízko. Mockrát děkujeme za setkání, za canisterapii i za ukázku výcviku. Těšíme se na příště.

helppes 1   helppes 2
helppes 3 helppes 4

 


 

 

halloween2019


 

 

Podzimní výstavka - ,,Maminčina zahrádka“

 

V měsíci říjnu proběhla na naší škole ,,Podzimní výstavka“. Žáci, kteří se zúčastnili, donesli nejrůznější plody – jablka, hrušky, ořechy, dýně, lilek, rajčata, papriky, cukety, podzimní květiny, kaštany, žaludy, jeřabiny, atd.

V rámci výstavky proběhla soutěž ve dvou kategoriích:

1/ nejpěknější exponát

2/ nejzajímavější exponát

 

A zde jsou výsledky:

Nejpěknější exponát:                                          Nejzajímavější exponát:

1.místo – Nicol Stojáková                                   1. místo – Lukáš a Petr Holubkovi

2.místo – Jan Vař                                                2. místo – Martin Kučera

3.místo – Markéta Strmisková                             3. místo – Bára Kolářová

             Pavel Anděl                                                        Radek Trojek

 

Zvláštní cena:

1/ Petr Pokorný (Tomáš Sevič) za nejnápaditější exponát s názvem PIŽĎUCH   ZAHRADNÍ

2/ Filip Hahn za originální exponát – HOUBY

 

Výhercům gratulujeme a ostatním děkujeme, že se naší výstavky zúčastnili!!!    

foto 1   foto 2

  

                                                                                                        

 

 

Den otevřených dveří na Odborném učilišti a Praktické škole v Hlučíně

V úterý 8.10.2019 navštívili žáci 9.A OU a Praktickou školu v Hlučíně, kde měli možnost vyzkoušet si spoustu řemesel a prohlédnout si školu. Žáci viděli školní dílny, seznámili se s chodem školy a nahlédli také do učeben. Společně s námi se do Hlučína vydala také naše výchovná poradkyně Helena Šťastná. 

hlucin1   hlucin2   hlucin3


 

Volná hra na oddělení Sluníček

Dramatizace pohádky „O Koblížkovi“

Tomášek vypráví dětem pohádku, kterou ráno děti poslouchaly v Ranním kruhu. Tomáškovy pohádky vždy končí oslavou!

dramatizace   tanec


 

HIPOTERAPIE

V úterý 1. 10. jsme jeli školním autem do Plesné na ranč Duhová víla. Nejdříve jsme šli do klubovny a řekli jsme si pravidla a pak jsme si ukazovali obrázek koně a popisovali části těla koně. Venku jsme se učili kartáčovat koně. Pak jsme nasedli na koně a jeli jsme do lesa. Všem se nám projížďka líbila. Nakonec jsme si v Kafrárně mohli koupit nějakou sladkost a pití. Celý den jsme si moc užili.

kon na web


 

vystavka2019

 


 

 

Návštěva Divadla loutek

V pondělí 30. 9. 2019 jsme s dětmi z DRS navštívili v rámci mezinárodního loutkového festivalu Spectaculo interesse Divadlo loutek. Shlédli jsme krásné, půlhodinové představení bezeslov Una storia sottosopra od italských tvůrců. Děti byly šikovné a bezvadně si toto představení prožily.

divadlo   divadlo2
divadlo3 divadlo4

 

 

Stověžatá Praha

leo1  

leo2   leo3

V úterý 24.9. se třídy 6.B, 8. a 9.A společně vydaly na dvoudenní výlet za krásami našeho hlavního města a to vlakem Leo Express, který nám poskytl jízdenky zdarma. Za odborného výklady paní dějepisářky Evy Čaplové navštívili žáci nejen Pražský hrad a Karlův most, ale také například Staroměstské náměstí, srdce historického města s barokními budovami, gotickými kostely a středověkým orlojem, který každou hodinu odbíjí za doprovodu pohyblivých figur apoštolů.


leo4   leo5   leo6

V rámci prohlídky nechyběla ani  zastávku u Lennonovy zdi, na které se s odkazem na zpěváka John a Lennona od 70. let 20. století objevují nápisy a malby.  


leo7   leo8   leo9



 
 
 
 
 

Baník !!!

V neděli 15.9. jsme společně vyrazili fandit! Přidali se k nám i bývalí žáci naší ZŠ. Zápas mezi Baníkem Ostrava a Dynamem České Budějovice byl velmi napínavý. Nakonec domácí tým nezklamal!

bbanik1   bbanik2   bbanik3

 


 

 

Hipoterapie Plesná

Hipoterapie v Ostravě - Plesné na ranči Duhová víla opět pokračuje. Návštěvy plánujeme po jednotlivých třídách za příznivého počasí každý týden. 
plesna1   plesna2
                     plesna4 plesna3

 


 

 

 

Společný tělocvik čtvrťáků a páťáků

V pátek 13. 9. jsme se přesunuli na 1. stupeň na Ukrajinskou. Tam jsme se setkali se čtvrťáky a jejich učitelkami, paní Petrou a panem Michalem.

Nejdříve jsme utvořili dvě skupinky. Jedna skupinka třikrát běhala s výskoky a druhá skupinka jen jednou. Potom bylo rozcvičení. Hráli jsme společnou hru na molekuly. Na konci hodiny jsme měli čas sami pro sebe. Celá naše třída byla na houpací platformě a moc jsme si to užili. Lukášek kopal v písku, Páťa s Alexem ho kontrolovali, Baruška s Davidem odpalovali a chytali míček „síťkovým prakem“. Adam se houpal. Moc se nám to líbilo a chtěli bychom tam vyrazit znovu. Poté jsme se vydali do školy na oběd.

 

tv 1   tv 2

PÁŤÁCI NA LEZECKÉ STĚNĚ

Ve čtvrtek 12. 9. 2019 jsme si mohli vyzkoušet lezení na lezeckou stěnu. Nejprve jsme se trochu báli, ale nakonec jsme to všichni zvládli. Paní Petra a paní Martina nás svým zkušeným, laskavým a usměvavým vedením natolik navnadily, že jsme si to nakonec užili. Pomohli i ostatní dospěláci, kteří se nám všem, ať už na stěně, nebo na zahradě věnovali. Každý, i sebemenší výkon, byl odměněn hlasitým potleskem. Příště už se nebudeme tolik obávat a moc se těším, až budeme stěnu zdolávat znovu.   Páťáci

lezen 1  lezen 2
lezen 3 lezen 4

 


 

 

 

 

Projektový den “Dopravní výchova a požární ochrana“.

V pátek 5.9.2019 jsme začali den nácvikem požárního poplachu. Všichni to zvládli na jedničku J Poté jsme vyrazili na vycházku, kde jsme sledovali a zapisovali dopravní situace, dopravní značky, plnili úkoly atd.

Cílem naší cesty byla zasloužená cukrárna, kde jsme si vyzvedli obálku s dopisem. Za ochotu personálu cukrárny jsme předali dáreček.

V obálce na nás čekala odměna v podobě dvacetikoruny, za kterou jsme si mohli koupit „sladkůstku“.

Tento den se nám líbil a těšíme se na další projektový den, a že se něco nového opět naučíme.

S pozdravem 5.A

dopravka 1   dopravka 2


 

 

Třídní výlet do Bítova

Dne 6. 9. 2019 pozvala paní Alenka Kanclířová celou naši třídu k sobě do obce Bítov. Pan Marcel nás tam odvezl školním autem. Trochu jsme bloudili, ale nakonec jsme se s paní Alenkou potkali před hasičskou stanicí. Na stanici jsme viděli velké hasičské auto, do kterého jsme se mohli posadit. Vyzkoušeli jsme si také hasičskou přilbu a bundu, byl to pro nás velký zážitek. Cestou k sobě domů nám paní Alenka ukázala průlezky a houpačky, kam chodí se svými vnučkami. Tam jsme se na chvíli zastavili a pohoupali se. Když jsme došli k domu paní Alenky, prohlédli jsme si nejprve její krásné jiřiny, okrasné dýně a rajčátka, které pěstuje na zahrádce. Poté nás paní Alenka pozvala dovnitř. Byli jsme ohromeni, jak má krásně a moderně zařízený dům. Všichni dospělí si dali kávu a děti dostaly džus. Paní Alenka měla upečenou buchtu se šlehačkou a upekla nám i speciální tousty, podle svého tajného receptu. Všechno jsme snědli, protože to bylo výborné. Po návštěvě jsme si šli prohlédnou Bítov. Paní Alenka nám ukazovala, kdo kde bydlí a vykládala nám perličky o lidech ze své obce. Zastavili jsme se v obchodě pro špekáčky, chleba, hořčici a okurky, protože náš hlavní cíl bylo opékání párků u zdejších rybníčků. Pan Tomáš se chopil rozdělání ohně a opékání mohlo začít. Dokonce nám na to i vysvitlo sluníčko. Když jsme byli dosyta najedení, rozloučili jsme se s paní Alenkou a šli jsme pěšky na autobusovou zastávku. Zpátky do školy jsme jeli autobusem a tramvají. Výlet byl super a už se těšíme, až Bítov zase navštívíme. Velké poděkování patří paní Alence!

                                                                                   kolektiv 9.C

 bitov   bitov2 

 


 

 

zdravsvaina


 

Muzeum Moravských bratří a Letecké muzeum

20190905 095945   20190905 100247

Ve čtvrtek 5. 9. 2019 se vydali žáci 8. třídy a 9.A do městysu Suchdol nad Odrou. První zastávka patřila Muzeu Moravských bratří, kde měli žáci možnost vidět život na Kravařsku před sto lety. Poté se přesunuli do nedalekého Leteckého muzea, které je specializováno na největší leteckou bitvu nad Moravou, která proběhla 17.12.1944 a později byla nazvaná jako "Krvavá neděle".

20190905 100731   20190905 110807   20190905 112448



 
 
 

Strana 3 z 12

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.