Akce školy

Národní památník II.světové války v Hrabyni

Žáci 8. třídy spolu s 9.A ve středu 4.9.2019 navštívili Národní památník II. světové války v Hrabyni. Žáci si za odborného výkladu pracovníků připomněli nejen válečné dějiny II. světové války, ale byli také seznámeni s životem civilního obyvatelstva, válečnou výrobou a kulturou tehdejší doby. 

a1   a2   a3
a4 a5 a6

 


 

 

Vítáme Vás v novém školním roce 2019/2020

obrazek-skola


 

Závěr roku v DRS

Závěr školního roku jsme v DRS prožili oslavou dvou narozenin.

Ve čtvrtek 20.6. 2019 jsme s dětmi navštívili DIVADLO LOUTEK V OSTRAVĚ.

Po divadelním představení jsme se vydali na hřiště, kde jsme prožili velmi aktivní dopoledne.

img 4383   img 4409   img 4416
img 4442 img 4467 img 4507

 


 

 

Školní výlet 8.A

V úterý 25.6. 2019 jsme se vypravili do HEIPARKU v Tošovicích. Žáci se projeli na bobové dráze, vyzkoušeli si tubing a zastříleli z luku. Celý výlet jsme završili koupáním ve vodní nádrži přímo v areálu. 

hei1   hei2   hei3



 

Pozvánka na Den řemesel 2019

den-remesel-2019


 

Pozvánka na akci školy

pozvani

 


 

 

Přípravné dny pro budoucí páťáky
Čtvrťáci, společně se svými rodiči a budoucí paní učitelkou a asistentkou se celkem 4 středy za sebou
sešli na druhém stupni základní školy. Během hodinového setkání odpoledne se budoucí žáci i jejich
rodiče seznámili s prostory druhého stupně. Žáci během hry plnili různé úkoly a postupně sbírali
jednotlivé díly puzzle. Vzájemně jsme se poznali a zjistili, jak jsou žáci i rodiče šikovní. Všichni už se
těšíme na dobrou spolupráci v následujícím školním roce!

ppravka 1   ppravka 2
ppravka 3 ppravka 4


 

Setkání se starostkou

Ve čtvrtek 6. června 2019 proběhlo setkání starostky městského obvodu Poruba s úspěšnými žáky a studenty porubských základních a středních škol. Paní starostka Ing. Lucie Baránková Vilamová, Ph.D. předala žákům ocenění za vzornou reprezentaci městského obvodu Poruba. Jedním z oceněných žáků byl Alexandr Burdík, žák 9.D naší školy.

Alexandr Burdík může být vzorem ostatním žákům školy v chování. Je velmi empatický a pomáhá svým imobilním spolužákům. Je velmi ochotný, vstřícný, respektuje učitele, vychovatele i asistenty.
Saša reprezentuje svou třídu a školu na společenských akcích, zvláště recitačních soutěžích a vystoupeních dramatického kroužku. V představeních na divadelních přehlídkách mívá vždy hlavní roli.
Dále reprezentuje naší školu ve sportovních disciplínách, hlavně ve florbalu a na paralympiádách.
Saša navštěvuje několik kroužků a v práci se mu skutečně daří: např. Novinářský kroužek, ve kterém pravidelně píše články do školního časopisu a přispívá svými texty i na webové stránky naší školy.
Účastní se také literárních a výtvarných soutěží základních škol v Moravskoslezském kraji a dosáhl velmi dobrých výsledků, vždy se umístil na předních místech.

 



 

Návštěva KFC

Dne 29. 5. 2019 se konala rozlučková akce novinářského kroužku. Šli jsme do KFCčka naproti Tesca. Byl jsem tam já, paní Alenka, paní Markétka, Alžbětka a Rosťa. Vyzkoušeli jsme si finanční gramotnost v praxi, protože jsme si museli sami objednat a sami si to zaplatit. Dali jsme si kuřecí stripsy a k tomu hranolky. Rosťa si chtěl taky koupit stripsy, ale měl smůlu, protože si zapomněl peněženku. Paní Alenka ho nakonec jmenovala finančním poradcem celé skupiny a peníze mu půjčila. Chtěli jsme si dát ještě zmrzlinu, ale pokazil se jim stroj na její výrobu. Byli jsme smutní, ale paní Alenka nás místo toho pozvala na koktejl. Bylo to krásné rozloučení s novinářským kroužkem pro tento školní rok.
                                                                                                   Denis Alexa, 9.C

 

kfc1   kfc2

 



 

Třídní výlet - prvňáčci v ZOO 

001   002   003   004
005 006 007 008

 

Třídní výlet 7.A - Olomouc

Finanční dar od společnosti LEO EXPRESS

logo-leo-ex

Přepravní společnost Leo Express se stala partnerem Naší školy, umožnila nám registraci a členství ve SMILE CLUBU, které opravňuje k čerpání celé řady výhod z věrnostního programu. Za nabídnutou spolupráci velmi děkujeme. Díky společnosti Leo Express cestují naše handicapované děti s výraznou slevou či zcela zdarma. Za vše velmi děkujeme.

TŘÍDNÍ VÝLET 7.A - OLOMOUC

Jako první vyzkoušela výhody cestování sedmá třída. V pondělí  3.6.2019 v 8:12 hod cestovaly handicapované děti vlakem Leo Express do Olomouce. Shlédly Chrám sv. Mořice, Chrám sv. Michala, sloup Nejsvětější Trojice, katedrálu sv. Václava, Olomouckou radnici. Děti si prošly Bezručovy sady a Výstaviště Flora Olomouc. Vše zakončily pozdním obědem v Obchodním centru Šantovka. Návrat opět Leo Expressem téhož dne v 16:20 hod. z Olomouce zpět do Ostravy. 

vylet14  

vylet12

vylet10

vylet1

 


 

 

Návštěva tréninku fotbalového klubu FC Baník

Ve středu 29.5.2019 jsme se žáky navštívili Městský stadion ve Vítkovicích, kde právě trénoval fotbalový klub FC Baník. Žáci měli možnost pohovořit s hráči týmu, prohléhnout si kabinu a vyfotit se se svým oblíbeným hráčem.

kari1   kari2 1   kari2 2


 

 

TŘÍDNÍ VÝLET 5.B – HRADEC NAD MORAVICÍ

V měsíci květnu naše třída podnikla malý výlet do krásného městečka Hradce nad Moravicí. Nejprve jsme navštívili zdejší zámek, kde se v zámeckých komnatách hrála pohádka ,,O Čarodějnici Xsíxsáře“. Po skončení na nás již čekala Markova maminka, která se k nám přidala. Trošku jsme se posilnili v občerstvení U Záviše, abychom nabrali sílu na menší procházku po okolí Hradce. Ale protože bylo chladno, přijali jsme pozvání paní Heydukové k nim na chatu. Tam na nás čekalo velké překvapení v podobě bojové hry. Po splnění všech úkolů jsme získali sladkou odměnu. A nejen to. Paní Heyduková měla připravené palačinky. Mohli jsme se rozhodnout, zda je chceme s nutelou nebo marmeládou. A teplý čaj přišel také vhod. Adama s Davidem neodradilo špatné počasí a šli si na chvíli zahrát badminton. My ostatní jsme raději byli v teplé chalupě. A protože se blížila doba našeho návratu do školy, museli jsme se s paní Heydukovou rozloučit, naskočit do auta a uhánět směr ŠKOLA. Celý den bylo dost chladné počasí a také nám i pršelo, ale to vůbec nevadilo. Náš výlet jsme si náramně užili.

 

foto 1   foto 2

foto 3


foto 4


 

Přátelák

14.5.2019 – Žáci třídy 9.D si společně s dospěláky naši školy zahráli fotbal a florbal proti ZŠ Spartakovců. Ve fotbale jsme prohráli 4:0, ale florbal dopadl pro nás lépe a vyhráli jsme 6:3.

1   2
3 4


 

Myslivost očima dětí

V pátek 26. dubna jsme se s mediálně-fotografickým kroužkem zúčastnili vernisáže výtvarných prací, která se konala na střelnici ve Staré Bělé. Naše spolužačka Asíl Danková se umístila na 2. místě ve výtvarné soutěži s mysliveckou tematikou, obrázek se jí moc povedl. Kromě hezkých výtvarných dílek jsme viděli ukázku práce s dravci a vystoupení trubačů. Paní učitelka Markéta pro nás připravila malé občerstvení. Měli jsme skvělý doprovod: pana Marcela a paní Alenku. Opravdu jsme si to moc užili, dokonce nám přálo i počasí. Na památku máme spoustu fotografií.
Žáci z mediálně-fotografického kroužku

mod1

mod2

mod4  

myslivost2
mod5 mod6

 

Akce mediálně – fotografického kroužku

Ve středu 24. 4. 2019 jsme jeli s mediálně - fotografickým kroužkem na vernisáž výstavy výtvarných prací dětí, která se konala ve Frýdku-Místku. Tam i zpět jsme jeli školním autem, řídila paní Petra. Nejprve bylo hudební vystoupení. Prohlédli jsme si hezkou výstavu. A co bylo velmi zajímavé, že mezinárodní výtvarnou soutěž vyhrál můj spolužák Matyáš Goj. A měli jsme tam raut, nejvíce mi chutnaly tvarohové koláče. Bylo to velmi pěkné.
Denis Alexa, 9. C

fm1   fm2
fm3 fm4

 

Myslivost očima dětí 2019

V letošním roce jsme se opět zúčastnili výtvarné soutěže „Myslivost očima dětí“ - http://www.myslivost.cz/OMS/ostrava/Myslivost-ocima-deti-2019.aspx. V každé škole vytvářely děti obrázky a učitelé pak vybrali 5 nejlepších, ty zaslali do soutěže. Celkem se do soutěže přihlásilo 15 škol a školek z Ostravy a okolí a o ocenění za nejlepší obrázek bojovalo asi 1 200 dětí. V pátek 15. března odborná komise vyhodnotila nejlepší tři obrázky z každé kategorie. Komise měla ale velmi těžkou práci, takže udělovala i čestná uznání. Z naší školy se na krásném druhém místě umístila Asíl Danková se svou grafikou. V pátek 26. dubna pak proběhlo na střelnici ve Staré Bělé slavnostní předávání cen a diplomů za vítězné práce. Součástí akce byla také výstava všech 132 zaslaných obrázků. Pro děti a mládež měli pořadatelé připraveného sokolníka, který zde předvedl ukázku dravců a děti měly možnost se s dravci i vyfotit. Stejně jako v minulém roce měli pořadatelé připraveny i trubačské ukázky. Děti si mohly dokonce hru na lesnici sami vyzkoušet. Letošní ročník byl obzvláště povedený a všem pořadatelům moc děkujeme, nejen za to, že podporují děti ve výtvarné činnosti, ale i za krásně strávené odpoledne při předávání cen.

myslivost1   myslivost2

 

Pohled do jiného a přece stejného světa – 2019

Naše škola se i v tomto roce zúčastnila mezinárodní výtvarné soutěže pro děti s poruchami autistického spektra „Pohled do jiného a přece stejného světa“. Ocenění obdržel Matyáš Goj za kresbu portrétu tužkou. Slavnostní předávání cen proběhlo 24. 4. 2019 v Nové scéně Vlast ve Frýdku – Místku. Akce se zúčastnila celá Matyášova rodina, včetně jeho bratra Vavřince, kterého věrně na své kresbě Matyáš ztvárnil. Svého spolužáka přijeli na akci podpořit také žáci mediálně-fotografického kroužku. Kromě výherní kresby je níže k vidění ukázka tvorby žáků, jejichž obrázky byly do soutěže také zařazeny. Matyášovi k výhře moc gratulujeme!

pohled1

Matyáš Goj - "Brácha Vavřinec", výtězná kresba

pohled2

Mikuláš Prorok - "Miky jako kuchař"

pohled3

Lukáš Tlolka - "Televize"

pohled4

Matyáš Ferkál - "Ryba"

pohled5  

Denis Alexa - "Zmatek"

fm3

foto z předávání cen v Nové scéně Vlast


 

DEN MATEK V 1.A

Den matek je den , kdy se vzdává pocta matkám a mateřství. V tento den děti dávají svým maminkám dárečky, většinou vlastnoručně vyrobené, proto naše třída  ( 1.A. ) nelenila a udělali jsme si projektový den. Ve čtvrtek 9.května jsme pozvali všechny tatínky do naší školy . Na chvíli zapomněli na svou sílu :) a společně se svými dítky se pustili do vyrábění. Vyrobili jsme si přání a srdíčko, jako zápich do květináče. Také jsme si zazpívali písničku " Krásně je u mámy." Tato akce se moc povedla , z tvoření jsme měli všichni velkou radost . Výrobky si děti odnesly domů a těšily se na neděli, až svou maminku  překvapí.
1.1   1.2   1.3  

1.4

1.5 1.6 1.7

1.8

1.9 1.10 1.11

 

Florbalový turnaj 2019

16.4.2019 - Naše škola organizovala Florbalový turnaj 2019. Turnaje se zúčastnili tyto týmy: Black Panters a Sharks Ostrava (ZŠ Spartakovců), ZŠ U Haldy, ZŠ Ukrajinská a Drtiči Ostrava (ZŠ Ukrajinská).

Celý turnaj se nesl v duchu fair – play a taky to bylo díky skvělé práci rozhodčí Vlaďky Maděrové, která nám odpískala celý turnaj.

Děkujeme škole Spartakovců za půjčení tělocvičny na tuto akci a všem co pomáhaliJ

Konečné pořadí turnaje: 1. Black Panters

                                        2. ZŠ U Haldy

                                       3. Sharks Ostrava

                                       4. Drtiči Ostrava

                                      5. ZŠ Ukrajinská

img 3528   img 3682
img 3700 img 3766


 

 

Výtvarná soutěž "Nemocniční zajíček"

               Základní škola při Fakultní nemocnici v Hradci Králové uspořádala 2. ročník výtvarné soutěže „Nemocniční zajíček“. Tato soutěž je určena pro mateřské školy a základní školy při zdravotnických zařízeních a dětských léčebnách v České republice.

                 Došlé práce jsou vystaveny a hodnoceny tříčlennou porotou podle věkových kategorií. Nápadité a originální výrobky dětí z mateřských a základních škol jsou po zásluze odměněny.

vel1   vel2
vel6 vel9

                         Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 18 škol při zdravotnických zařízeních. Zaslali jsme devět prací našich dětských pacientů, kteří leželi na  oddělení velkých dětí, a všechny byly oceněny. Pět dětí získalo 2. cenu za velikonoční motivy a čtyři z nich mimořádné ocenění za motivy jara.

vel5

vel8

vel4   vel3

           Protože už všichni účastníci soutěže byli propuštěni, diplomy a malá odměna s poděkováním jim byla zaslána poštou. Všem moc gratulujeme!


zajc11 zajc12

 

PARA HOKEJ 2019

V úterý 30. 4. 2019 jsme se šli podívat na MS v para hokeji Ostrava 2019 do Ostravar arény. Ambasadorem této události je Dominik Hašek, který také utkání mezi Japonskem a Švédskem zahájil. Byl to úžasný zážitek. Někteří z nás drželi palce Japonsku, jiní Švédsku. Všichni jsme fandili ze všech sil. Větší štěstí měli hráči Švédska. O přestávce jsme se posilnili popcornem. Po utkání jsme se šli vyfotit s maskotem – tučňákem Samsonem. Byl to skvělý den!!!

para1   para2
para3 para4

 

Den Země

Ve středu 24. 4. 2019 proběhl na naší škole projektový den věnovaný oslavám Dne Země. Vždy dvě třídy pracovaly na společném tématu, které se týkalo péče o rostliny a zvířata, zdravého stravování, třídění a recyklace odpadů a haldy Emy. První dvě vyučovací hodiny žáci byli ve třídách a plnili zadané úkoly. Po velké přestávce se vydali za praktickou částí. Jedni se šli podívat na Hlavní třídu, kde probíhala řada aktivit, jiní vyrazili do lesoparku Klimkovice - Hýlov, na haldu Emu nebo se šli jen tak projít kolem rybníku. Cílem tohoto dne bylo, aby si žáci uvědomili, jak je důležité chránit přírodu.

 

pd1  

pd2

pd3

pd4

pd5  

pd6

pd7 pd8

 


 

 

Návštěva dopravního hřiště

dsc 0010   dsc 0099   dsc 0126

Dopravní hřiště

 

Dne 24.4. 2019 děti z DRS navštívily dopravní hřiště v MŠ Ukrajinská Ostrava -Poruba. Děti jezdily, nebo si vyzkoušely různé dopravní prostředky.

Připomenuli jsme si společně bezpečnost na silnicích a  význam světelné signalizace. Děkujeme všem za čas a prostory krásné zahrady. Oddělení Sluníček a Jahůdek.

 

dsc 0123   dsc 0157

 


 

 
Svět techniky 24. 4. 2019

Se třídou jsme se vydali do Velkého světa techniky v Dolní oblasti Vítkovic. Jako první jsme viděli vědeckou show zaměřenou na plyny, kde nám ukázali různé experimenty, které jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži. Poté jsme se přesunuli na výstavu Tělo a technika, kde byly různé pomůcky, hry apod., které pomáhají lidem s handicapem. Moc jsme si to užili a těšíme se na další návštěvu!
 
svet techniky 9.b


 

Maminko, tatínku, pracuj s námi chvilinku... a babičky mohou taky

Našeho tradičního předvelikonočního setkání se tentokrát zúčastnilo tolik babiček, že jsme vážně uvažovali o změně názvu. Letos jsme, po keramickém  a drátěném roce, zvolili tvoření z papíru. Nadšeně jsme sledovali, jak spolu jednotlivé dvojice krásně komunikují a spolupracují na velikonočním věnci s veselým zajíčkem. Další fotografie si můžete prohlédnout v galerii.

20190411 140931-collage1 velikonoce

Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE


 

Baník předal čokoládová srdce

    bank

                                V úterý 16. dubna v odpoledních hodinách nás na oddělení velkých dětí Městské nemocnice Ostrava navštívili hráči Baníku společně s  obchodním a marketingovým manažerem VITALO manufaktury, panem Danielem Krupčíkem, která je hrdým partnerem Baníku a podporovatelem nadace "Čokoládové srdce"

                   Nejprve jsme si poslechli základní informace o  manufaktuře a dozvěděli se, jaké čokolády v Bílovci vyrábí. Čokoláda Vitalo představuje lahodné spojení kakaových bobů, aktivních přírodních látek a vlákniny. Nedává se do ní žádný cukr, ani chemické látky. Fotbalisté vědí, které z nich by měli užívat před zápasy a v jejich průběhu, které druhy pak při regeneraci.


                            bank1   bank2   bank3

                  Daniel Holzer, Patrizio Stronati a Denis Granečný v manufaktuře VITALO v Bílovci vlastnoručně odlili čokoládové srdíčka, která přišli dětem předat. Sami poznamenali, že to vůbec nebylo jednoduché a jsou rádi, že se živí nohama a nikoli rukama.

             

bank4   bank5
bank7 bank10
                                                      bank6

                  V průběhu návštěvy jsme se dozvěděli kdy hráči začínali s fotbalem, na jakých postech hrají, co si myslí o zavedení videorozhodčího i jak se připravují na nedělní utkání s týmem Opavy.

              Kromě čokoládových srdíček přinesli malým pacientům také kartičky, které jim nechali na památku i se svými podpisy. Dětem popřáli, aby se co nejdříve uzdravily a mohly zase brzy běhat venku se svými kamarády podobně, jako oni běhají na fotbalových hřištích.

bank9   bank8

                 Návštěva nás všechny moc potěšila, poděkovali jsme a popřáli mnoho fotbalových úspěchů hráčům i celému fotbalovému týmu - "Baník do toho..." 


 

Seznam přijatých žáků pro školní rok 2019/2020

prijimacky

 

RECITAČNÍ SOUTĚŽ

Ve čtvrtek 4. 4. 2019 se pět žáků naší školy zúčastnilo recitační soutěže

na Základní škole Těšínská. Z naší třídy to byly Vendy Hillová a Jessi Richterová. Statečně bojovaly a snažení přineslo zasloužené ovoce. Vendy se umístila na 4. místě a Jessi na krásném 2. místě.

GRATULUJEME!!!

pavca1   pavca2



 

Lázně Klimkovice

Ve čtvrtek 21. března 2019 jsme navštívili našeho spolužáka Lukáše v lázních. Výlet se velmi vydařil a den jsme úspěšně zakončili v cukrárně.

                                            lzn


 

Fandíme Baníku!

V neděli 7.4. 2019 jsme společně navštívili utkání mezi Baníkem a Teplicemi. Utkání bylo velmi napínavé a my jsme fandili až do samého konce. Nakonec naši nezklamali a utkání skončilo 3:1 pro Baníček.

karin   karin2   karin3


 

Polar street hockey 2019

Dne 27.3.2019 se žáci naši školy zúčastnili florbalového turnaje. Bylo to oblastní kolo žákovského turnaje Polar street hockey proti ZŠ Ukrajinská 13. Bohužel, jsme tentokrát nevyhráli, ale aspoň jsme si dobře zahráli.

pavel1  

pavel2

 

pavel3 pavel4

 


 

 

U-6 MALÝ SVĚT TECHNIKY OČIMA 5.B A 7.TŘÍDY

Dne 4.4.2019 jsme se společně vypravili do U-6 malého světa techniky a moc se nám tam líbilo. Vyzkoušeli jsme práci na soustruhu, řídili jsme autobus a projeli jsme se ponorkou. To vše a spoustu jiných zajímavostí jsme shlédli v technickém světě při komentované prohlídce...

Celou fotogalerii z akce naleznete: ZDE

u-1  u6-2 
u6-3  u6-4 

 

 

Komunikační dovednosti 9.D

Dne 3. dubna 2019 v komunikačních dovednostech jsme šli ven a dostali jsme křídy. Měli jsme za úkol kreslit obrázky na chodník, aby se děti cítily dobře při cestě do školy a ze školy. Nejprve jsme nevěděli co kreslit, ale pak nás to chytlo.  A nakonec nás to i bavilo. Věříme, že jsme dnes pomohli někomu vyvolat aspoň krátký úsměv. S Pozdravem  9. D   J J       

9.d a  

9.d b

9.d c 9.d d

 

 

DRS v cukrárně Ollies

V pátek 29.3.2019 oddělení Sluníček z DRS navštívilo cukrárnu OLLIES v Ostravě- Porubě.

Děti si pochutnaly na dortíku, personál na kávičce a cestou zpět jsme pozorovali  venku příchod jara.

Paní prodavačka nás vlídně přivítala a děti dostaly omalovánky, pexeso plné lákavých dortíků a nafukovací balónky.

olies1   olies2
olies3 olies4

 

 

ICT VE VÝUCE ŽÁKŮ SE SVP

Dne 28.3.2019 se uskutečnilo školení ICT při výuce žáků se SVP. Jedná se o jeden z modulů studia ICT koordinace, které probíhá pod záštitou KVIC Nový Jičín. Školení se účastnila i Mgr. Blanka Kozáková, vedoucí rozvojových programů a řízení projektů. Budoucím ICT koordinátorům byla představena ukázka interaktivní výuky Magic Box, program Symwriter na usnadnění výuky žáků s vadami řeči či PAS. Největší ohlas vzbudily ukázky robotů, včelka Bee-Bot, housenka Fisher-Price a Ozoboti s možností programování cest pohybu.

                                                                 bk

 


 

 

 

Výstava Tělo a technika

 

Ve středu 20. 3. 2019 žáci 8. A a 9. D navštívili výstavu ve Velkém světě techniky s názvem Tělo a technika. Seznámili se s pomůckami pro handicapované a měli možnost zakusit úskalí života s postižením. 

 

kar1   kar2


 


 

Cukrárna U Babičky

Dne 22. 3. 2019 jsme byli v cukrárně U Babičky v Porubě. Dali jsme si zákusek a pití. Byl jsem tam já, Matýsek, Maty, Lukáš, Martínek, paní Verča, paní Markétka, paní Hanička, paní Alenka, paní Ivetka a pan Tomáš. Paní Ivetka přišla i se svou malou dcerou Laurinkou. Já jsem vykládal paní Ivetce historku, jak jsem šel poprvé sám do obchodu. Nám všem se návštěva cukrárny moc líbila a příště bychom chtěli jít znovu.
Denis Alexa, 9. C

cukrrna1  

 

cukrrna2
cukrrna3 cukrrna4

 



 

 

Celé Česko čte dětem

Dne 21.3.20019 v rámci projektu Celé Česko čte dětěm navštívil naší školu místostarosta MÚ Poruba pan Mgr. Martin Tomášek, PhD.Vybral si pohádku, kterou předčítal sám svým vlastním dětěm- Medvídka Pů. Téměř okamžitě si naše děti získal nejen proto, že pohádku znaly,ale také hlavně svým vtipem, dramatičností a milým přístupem. Ke konci pan místostarosta odpovídal na všetečné otázkynašich žáčků. Jako poděkování ho děti odměnily vlastními výrobky. Rozloučili jsme se se slibem, že brzy naplánujeme další setkání.

 

ten s panem mistostarostou   ten s panem mistostarostou.jpg1   ten s panem mstostarostou2

 

 

Návštěva Velkého světa techniky

Navštívili jsme výstavu Technika a tělo, která je již několik měsíců ve Velkém světe techniky. Měli jsme možnost si na vlastní kůži vyzkoušet všechny technické pomůcky, které usnadňují život lidem s určitým handicapem. Ať už to jsou lidé s postižením zraku, sluchu nebo pohybu. Výstava byla velmi zajímavá a můžeme ji všem vřele doporučit.

 

pavla1   pavla2  

pavla3

pavla4 pavla5 pavla6

 

 


 

Čtenářský klub v knihovně

Ve čtvrtek 14.3. jsme se členy Čtenářského klubu navštívili Městskou knihovnu na Opavské ulici. Nejprve jsme se dozvěděli, jak se má každý čtenář v knihovně správně chovat a jaké aktivity nám knihovna nabízí. Poté jsme si prohlédli celou knihovnu, včetně oddělení pro dospělé. Následovalo  vyhledávání knih v policích a společná dílna čtení. 

ck1   ck2

 


 

 

Pasování prvňáčků na čtenáře

img 20190308_084419   img 20190308_084743  

img 20190308_084806

img 20190308_084841 img 20190308_085229

img 20190308_085804

img 20190308_085924 img 20190308_090020 img 20190308_091259

 

Přáníčko pro paní asistentku Dášu

Já v ruce lucernu mám

a vám jí ze srdce dám.

Naše zážitky

jsou jako z pohádky.

Společné dny

jsou pohodou naplněny.

Já sedím na pařezu,

ale sama nahoru nevylezu.

DĚKUJI vám za každodenní pomoc.

Mám vás ráda.

Vaše Julinka

Julie Telnarová, 9. A

alena


 

Šmoulí "brannej" den

                                                 sm1

A tak to vypadá na masopustním veselí, které proběhlo 28.2.2019....

sm2  

sm3

 

sm4 sm5


 

Naše první lyžování

Dne 27. 2. 2019 celá naše třída jela na Vaňkův kopec lyžovat. S námi tam jel pan Tomáš, paní Hanička, paní Markétka, paní Petra I., pan Marcel, paní Dáša a paní Jarka. Před lyžováním jsme se koukali na video o lyžování a měli jsme tak velmi dobrou přípravu. Když jsme přijeli na Vaňkův kopec, Marťa se usadil do monoski a lyžoval na velkém kopci s paní Dášou. Ostatní jsme se s pomocí dospěláků snažili vyšlapat a sjet malý kopec. Všichni jsme stáli na lyžích poprvé, ale šlo nám to moc dobře. Nejvíce se nám líbilo, jak jsme jeli na vleku. Matýsek lyžoval s panem Marcelem a byl z toho unavený. Lukáš nakonec jako jediný sjel celý malý kopec úplně sám. Po lyžování jsme si šli koupit kofolu a sladkosti do místního bufetu. Celá třída by si chtěla lyžování zopakovat. Děkujeme všem dospělákům za trpělivost během naší první výuky lyžování.
Kolektiv 9. C

lye   lye2


 

Návštěva CineStaru

V pátek 22. února 2019 jsme jeli autobusem do Futura v Mariánských Horách. Ve Futuru jsme šli do kina na film Ženy v běhu. Na film se šel se mnou podívat Denis, Filip, Saša Burdík a Jenda. Mně se nejvíc líbilo to, jak ty čtyři ženy běhaly a u toho hrála píseň od české hudební skupiny Mirai „Když nemůžeš, tak přidej“. Když film skončil, šli jsme na chvíli do „Mekáče“, dát si nějaké občerstvení a povyprávět si s kamarády.
Alžbětka Kočicová, 8. B

 

cine1   cine2


 

Recyhodiny v Avion Shopping Park

Hlasujte pro naše Recyhodiny v Avion Shopping Park

 

Výrobek našich dětí - Recyhodiny, který vznikl v rámci projektu Erasmus+ FUTURE FOR THE PLANET - FUTURE FOOR US byl vybrán do užšího kola. Výrobky jsou vystaveny v OC Avion Shopping Park Ostrava v zóně kolem kavárny Starbucks. Návštěvníci OC mají možnost pro vystavovatele hlasovat od dnešního dne, do 24.2.. Poté budou hlasy sečteny a vyhlášen vítěz. Hlasovací lístky i hlasovací box je umístěn na Informacích v OC, vedle exponátů.

Podpořte prosím naši školu a pomozte nám získat prostředky na vybavení prostor pro děti.


linky:

www.f4pf4u.blogspot.com

https://www.ostrava.avion.cz/cs-cz

20190130 110833-collage

 


 

 

 

VALENTÝN 2019

Ve čtvrtek 14. února 2019 se naše škola naplnila velmi příjemnou kamarádskou atmosférou, protože jsme společně slavili svátek svatého Valentýna. Děti i dospělí si mezi sebou posílali Valentýnská přáníčka, aby si vyjádřili vzájemné sympatie. Přáníčka si žáci vyrobili v rámci výtvarné výchovy a komunikativních dovedností. Za Amorky se převlékli Denisek Alexa a Alžbětka Kočicová, kteří se na chvíli stali pošťáky, aby přáníčka roznesli po celé škole. Nejvíce přáníček obdržela Vendulka Hillová a Tomáš Sevič a stali se tak Valentýnkou a Valentýnem roku 2019. Ti, kteří žádné přáníčko neobdrželi, nemuseli být smutní, protože všichni dostali Amorův polibek v podobě razítka, aby měli v následujícím roce spoustu lásky. Valentýnské oslavy doprovázela také prodejní výstavka výrobků žáků a učitelů. Všem, kteří si zakoupili valentýnský výrobek, děkujeme za podporu provozu výtvarné dílny ve škole.

valentn1

valentn2

 

valentn3   

valentn4

 

valentn5 valentn6

 


 

 

ZÁPIS DO PRVNÍ TŘÍDY

vstiektr


 

Zpívání u jesliček

Dne 3. 1. 2019 navštívily již tradičně třebovický kostel děti z Dětského rehabilitačního stacionáře v Ostravě – Porubě. Kostelem se rozezněly vánoční koledy. Děti hrály na Orffovy nástroje, zpívaly s dopomocí personálů a pan farář nás doprovázel na bongo. Paní katechetka dětem u Betléma vyprávěla vánoční příběh. O dobru, zlu, odvaze a slunci. Všichni společně jsme si připomněli, proč se slaví Vánoce, kdo je Kašpar, Melichar a Baltazar. Pan farář dětem ukázal živé ovečky na farní zahradě. Jedna černá, druhá bílá- jako symbol dobra a zla.

Děkujeme za vlídné přijetí, požehnání a dárky, kterými byly děti obdarovány. Svícen kostela nám bude připomínat atmosféru prožitého dopoledne v novém roce.

Děti a personál z DRS

 

001   002
003

004


 

Strana 4 z 12

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.