Akce školy

Pasování na čtenáře

 V pondělí 19.12. proběhlo  v 1.A třídě slavnostní pasování žáků na čtenáře.

 Dětem byly předány medajle, šerpy čtenáře a hlavně slabikáře. Všem těmto oceněným čtenářům držíme palce a přejeme hodně krásných chvil strávených s knihou.

 

p3 p4
p5

p6

 

p2   p1


 

 

 

PROJEKTOVÉ DNY 2017

PROJEKTOVÝ DEN „DOPRAVNÍ VÝCHOVA“

Dne 8. 9. jsme měli projektový den dopravy. Byli jsme rozděleni na dva týmy. Po cestě jsme dělali tři úkoly. Šli jsme k restauraci v Martinově. Dva členové z týmů šli pro společnou obálku. V té obálce byly různé pracovní listy. Poté jsme to vyplnili. V té obálce byly kupóny, za které jsme si mohli koupit něco do 20 korun. Poté jsme se vrátili do školy a tam jsme čekali, než půjdeme domů.

7.třída

 

dopravka

 


 

Projektové vyučování - Základy čtenářské gramotnosti

Součástí projektového dne byla návštěva Knihovny ve Svinově. A opravdu jsme si to užili.

Kluci a holky z 1. - 2.třídy(11.4.) a 3.- 4.třídy (18.4) si vychutnávali humor a slovní hříčky v knihách básníka Pavla Šruta.

Nechyběly bláznivé básničky a písničky, bavilo nás hledání písmen, skládání slov, oblíbené tvoření a hledání rýmů v básničce a písničce Petra Skoumala "Jak se loví gorila". Velkou radost nám udělal známý příběh o Lichožroutech, kteří jedí vždy jednu ponožku z páru a bojí se vody.

Za odměnu jsme si i my našli každý jednu papírovou ponožku a vymodelovali si ji.

Po těchto zajímavých aktivitách, nám paní knihovnice dovolila najít si své oblíbené knihy a chvíli si číst, nebo jen prohlížet oblíbené ilustrace. 

ten.gr.3  

ten.gr.1

ten.gr.4

ten.gr.2
ten.gr.5 ten.gr.6

Zahrada "BES" bariér

Dne 29.3.2017 proběhl Projektový den Zahrada "BES" bariér. Děti pod vedením pana Marcela obrousily a natřely palety na zahradní nábytek. Vyrobily truhlíky z palet na jahodníky a bylinky. Dále bylo četou tzv. hrabošů shrabáno listí a odvezeno na kompost. Tento den se dětem velmi líbil a projevily přání si ho co nejdříve zopakovat.

img 8011 

img 8029

img 8041

img 8052
img 8070 img 8075

 


 

Projektový den "Základy finanční gramotnosti"

Žáci v rámci projektového dne navštívili různé obchody v okolí školy. Zjišťovali, jaké druhy zboží se v těchto obchodech prodávají. Každý žák dostal peněžní částku, za kterou si musel vybrat zboží, samostatně zaplatit a vše překontrolovat.

Po návratu do školy plnili žáci další úkoly např.:

-zjišťovali a doplňovali cenu jednotlivého zboží

-zjišťovali a vypočítávali sumu peněz v peňežence

-vypočítávali sumu různých nákupů atd.....

fin gr1

fin gr

fin gr5  

fin gr6
fin gr2 fin gr3

 


Projektové vyučování - Vánoční tradice a zvyky

 Dne 15.12. proběhl na naší škole druhý ročník projektového dne s názvem Vánoční zvyky. Navázali jsme na loňský osvědčený model. Kromě dopoledních besídek, workshopů a videoprojekce pro žáky, jsme za účasti rodičů v odpoledních hodinách  v tvůrčích dílnách nasávali vánoční atmosféru při vyrábění vánočních ozdob a dekorací převážně  z papíru. Děkujeme rodičům za účast a podporu.

vd3

vd1

 

vd2

vd4

 

vd5   vd6

 


 

 

Návštěva třebovického kostela

Sešel se rok s rokem a Dětský rehabilitační Stacionář v Ostravě - Porubě se opět dne 4.1. 2017 vydal do třebovického kostela, aby si děti mohly nejen prohlédnout Betlém, ale také společně se všema zazpívat koledy a zahrát na hudební nástroje. Děti do kostela doprovodil nejen personál, ale také někteří rodiče.

 V kostele se nám opět dostalo vlídného přijetí. Děti si se zájmem poslechly tajemný vánoční příběh: „Zem kde vyšlo slunce“.

Sošky Tří králů pan farář dětem ukázal, aby si je mohly zblízka prohlédnout. Také nám bylo vysvětleno, proč obdarovali Ježíška kadidlem, myrhou a zlatem. Pokud i naše domovy mají na dveřích nápis K+M+B, znamená to, že jsou požehnané.

Z jesliček vytáhl pan farář Ježíška, kterého mohl každý vzít do ruky a poté, pokud chtěl mohl nahlas za cokoliv poděkovat.

 Zpívali jsme společně koledy i  vánoční písně, děti hrály na Orffovy nástroje a pan farář na Bongo. Namalované obrázky od dětí jsme podarovali farnosti, aby jsme vnášeli do kostela světlo a radost.

 Na závěr všichni dostali od pana faráře požehnání a DRS dárek s podpisem v podobě textu. Myslím ,že nejen děti, ale i dospělí odcházeli s pocitem klidu a Světla v duši , které je symbolem nejen o Vánocích.

 

 

 

cimg4132   

 

Text:

Ten, který se narodil v Betlémě,

se pod způsobou chleba rodí

denně při mši právě pro Tebe!

Ze srdce Vám i Vašim blízkým přeji,

abyste se s narozeným Kristem

           hluboce setkali.

p. Lukáš Gl….

 

S pozdravem Dětský rehabilitační stacionář , Ostrava- Poruba

 

Chmelová Vlasta

 


 

 

                              pozvanka-radosti 

 

     pranickopf 

 


 

 

Vánoční tvoření - TESCO

Dne 9.12. 2017 jsme byli již tradičně pozvání s dětmi z DRS do TESCA na Vánoční tvoření.

Děkujeme za dobrotky a  Vánoční dárečky.

20161209 093039   20161209 093630
20161209 093047

20161209 093828

 

20161209 093947

 

Plná škola čertů

 Ve všech třídách 6.12.2016 probíhalo čertí vyučování a nadílky. Někteří čerti získali čertí výuční list.

 Všem čertům nejlépe šlo - čertí blekotání a čertí škleb .

 

certi modra

 

certi cevena

ceri zelena  

 

certi zluta
certi5 certi6

 


 

 

Kubík v naší škole

I v tomto školním roce se naše škola zapojila do projektu "Ovoce do škol", který je podporován Evropskou unií a Státním zemědělským fondem. Zdravý životní styl žáků patří mezi naše priority. Od října do května nám dodavatel přivážel ovoce přibližně dvakrát do měsíce. Děti prvního stupně si mohly pochutnat nejen na ovoci od našich zemědělců. Dostaly také ananas nebo líčí, radost měly z ovocných šťáv nebo jahod.

29.11.2016 nám odpoledne zpestřila návštěva zástupců firmy, jež nám dodává potraviny v rámci projektu Ovoce a zelenina do škol. Žáci si nejen zasoutěžili,vyhráli drobné ceny,užili si legraci s maskotem Kubíkem, ale hlavně se dozvěděli spoustu nových informací o ovoci či zelenině.



ovoce 2   ovoce 1
ovoce 3 ovoce 4

 


 

 

Advent plný andělů

Dne 29. 11. 2016 se konala velmi hezká akce „Advent plný andělů“ v Impact Hubu v Ostravě. Byl to již 11. benefiční ročník. Vše „vypuklo“ v 16 : 00 hodin. Celou akci krásně moderoval Roman Pastorek, kterého můžeme znát i ze soutěžního televizního pořadu Bludiště. Ačkoli byl prostor v klubu malý, sešlo se tam mnoho lidí. Jako první vystupovala skupina Chorodia s řeckými písněmi. Novinkou letošního ročníku bylo ocenění „dobrých andělů“, kteří nějakým způsobem pomáhají určitým organizacím. Náš skvělý anděl paní Markétka Hermanová, která hodně na této škole pomáhá, byla oceněna andělským certifikátem. Proslov měla také naše paní ředitelka Jana Heřmanová, dále vystoupila skupina Rytmy-Čtyřlístek, její členové nám zahráli na hudební nástroje a většina z nich hrála na bubny (djembe), ale také u toho zpívali a bylo to hezké. Dále v programu následovalo autorské čtení a přednášeli jsme já, Lukáš Tomka a Honza Václavík. Potom měla bubenické vystoupení i naše škola. Během večera si mohli hosté zakoupit výrobky všech zúčastněných organizací. Celou akci jsme si užili a těšíme se na další!
Denisa Vinárková, 8. A

apandl   apandl2

 

Mikuláš u nás ve škole                                                      

Projektový den 5. 12. 2016

Líbil se mi projektový den Mikuláš, byla to super práce, líbil se mi nejvíc kvíz a bludiště, jak jsem přemýšlel, párkrát jsem se spletl. Mikuláš, andělé a čerti byli úžasní, nadílka skvělá. Také jsme se zúčastnili výtvarné soutěže a pekli pekelné cukroví. Škoda, že tento rok končím, budou mi chybět všechny školní akce i skvělí učitelé. „No jo“, konec se mi blíží, ale jsem rád za ty nádherné akce, já  bych to asi jinak nepřežil, a to učení bylo též zajímavou formou. Všechny akce se fakt povedly. Moc děkuji za každou akci, která bude ještě tento školní rok.  

René Richter, 9. B 


 

 

MIKULÁŠ 2016 V DRS

Dne 2.12. 2017 navštívil oddělení Sluníček Mikuláš se svou výpravou.

156 


151


 

Názor na exkurzi v mateřské školce

Ve středu 23. 11. 2016 jsme s děvčaty z mé třídy 8. A a třídou 8. C šli na exkurzi do Logopedické školky U školky, a hlavně na návštěvu za paní Dášou Nyklovou, která kdysi pracovala v naší škole. Po příchodu do mateřské školky jsme si odložili věci do šatny a šli jsme do herny za dětmi. Jakmile jsme vstoupili, tak se skoro všichni z nás vrátili do dětství. Někdo si hrál s hračkami, někdo si hrál s dětmi. Chlapci a děvčata nám také předvedli své nacvičené taneční představení. Ve školce nás pohostili dobrým jídlem a sladkostmi, podívali jsme se také na prostředí školy, povykládali jsme si s paní Dášou a pak jsme se rozloučili. Nakonec jsme se šli projít, navštívili jsme cukrárnu, kde jsme si pochutnali na indiáncích a zákuscích. Tato akce se mi líbila a těším se na další!!!

Denisa Vinárková, 8. A

skolka   skolka2
skolka3 skolka4

 


 

 

Zimní příběhy včelích medvídků.

 Víte,jak se Čmeláčci chystají na zimu?

Proč je podzim tak sladký?

Kde spí v zimě pavouk?

Co dělají Čmeláčci o Vánocích?

Nevíte?

My už to víme. Nám to Brumda a Čmelda z pražského Divadla Krapet prozradili.

 

 

vceli m.4

 

vceli m3
vceli m2   vceli m1

 


 

 

 

Pozvánka pro rodiče žáků 1. - 4. třídy .

 

pozvnka van


 

Divadelní společnost Koloběžka u nás ve škole.

 Divadelni soubor s názvem Koloběžka k nám přivezl veselou Houbařskou pohádku. Díky pohádce jsme se vydali do lesa, našli tam několik obrovských hub a dozvěděli se, že není dobré každou houbu sbírat. Také jsme se dozvěděli co se má v lese dělat, tak abychom ho nepoškodili. 

Pohádka byla plná veselých písniček a děti si při ní zazpívaly i trošku zaskotačily. 

div kol1   div kol2


 

3. výlet 1.B

 Náš další společný výlet směřoval za zvířátky do ZOO Ostrava. Měli jsme krásné počasí a v ZOO se nám moc líbilo. Nejdéle jsme se zdrželi u slonů, velmi jsme si užili i pobyt u zvířat na statku, kde jsme viděli ovce, kozy, taky morčata a králíky. Dále jsme se mohli podívat na to, jak dlouho dokáží hroši vydržet pod vodou, a projít se expozicí Noční Tanganika, kde byla téměř úplná tma. Naštěstí jsme se nebáli!

zoo1  zoo2
zoo3 zoo4


 

HALLOWEEN

TAKÉ NA UKRAJINSKÉ JSME SI UŽILI DÝNĚ- STRAŠIDLA - CUKROVÍ.......

 

hall3

hall4

 

hall1   hall2
hall5 hall6

 


 

 

 

POZVÁNKA NA AKCI

gong

 


 

 

POZVÁNKA NA AKCI

kridleni

 


 

 

POZVÁNKA NA AKCI

apa16 pozvanka


 

Projektový den - HALLOWEEN

Dne 31. 10. 2016 se v naší škole uskutečnil projektový den na téma „Halloween“. První hodinu jsme si říkali, odkud tento svátek pochází, kde se slaví atd. Druhou hodinu jsme vydlabali dýně a vyráběli do soutěže klobouky různých velikostí a typů. Žáci ze všech tříd si navlékli masky, aby je ostatní děti mohly obdivovat. V 11 : 00 hod. se konal průvod masek a skoro každý měl originální masku.  Než začal průvod po Ostravě – Porubě, tak jsme se všichni vyfotografovali před školou. Byla to nádhera! Průvod se uskutečnil kolem Albertu a nedalekého rybníka. Nakonec jsme se společně ještě jednou vyfotografovali a šli jsme zpátky do školy. Někteří se podívali na pohádku a odvážlivci zhlédli  horor Temnota dětských duší. Projektový den se velmi vydařil, a to díky paní učitelce Markétě Hermanové a paní učitelce Aleně Kanclířové, které tuto akci organizovaly.

Radim Vašek, 9.A

hallo1    hallo2
hallo3 hallo4



 

 

POZVÁNKA NA AKCI

advent pozvnka

 


 

 

Halloweenská strašidla

Podzimní tvoření dýňových strašidel proběhlo ve středu 2.11.2016 na oddělení Sluníček i Jahůdek.

halloween 8   halloween 11   halloween 17
halloween 18 halloween 22

halloween 31

 

halloween 41 halloween 48 halloween 51


 

 

2.výlet 1.B

 Planetárium

V měsíci říjnu nás čekaly další zajímavé události. Vyrazili jsme se podívat na hvězdy a vesmír do Planetária v Ostravě. Viděli jsme hvězdnou oblohu a poté krásný film o životě stromů. Na závěr jsme se prošli po expozici Planetária, kde jsme si mohli prohlédnout a vyzkoušet různé věci, třeba spustit tornádo. Taky jsme se natočili na krátké video, jak stojíme a poskakujeme na Měsíci.

plan2        plan1

 


 

 

Vaření 1.B

var2   var4
var1 var3


Protože jsme šikovní žáci, kteří se o sebe umí postarat, zkoušeli jsme si chystat ve škole naše vlastní svačinky. Napsali jsme si ve škole nákupní seznam, se kterým jsme pak šli do Lidlu, kde jsme nakoupili vše potřebné pro obložené chlebíčky. Další den jsme se pustili do práce. Vařili jsme vajíčka, krájeli šunku, sýr, mrkev a okurku a mazali chleba. Pak jsme si podle toho, kdo má co rád, obložili krajíc chleba a pochutnali si na něm.

 


 

1.výlet 1.B

 

 IKEA

Na začátku září jsme se sešli jako nový kolektiv ve třídě 1.B, a ještě během prvního měsíce jsme se zúčastnili dvou výletů. Jako první jsme vyrazili do obchodního domu IKEA. Chtěli jsme si vyzkoušet, jak se nám bude všem společně cestovat. Také jsme chtěli naší paní učitelce, asistentce a vychovatelce ukázat, že IKEA pro nás není nic neznámého, umíme se slušně chovat mezi lidmi a nakupovat!

ikea1   ikea2


 

Přírodovědná vycházka a sběr kaštanů .

Ve středu 12.10.2016 jsme se vydali na naši první cestu školním autem. A kam? Do centra Ostravy. V Komenského sadech  jsme poznávali stromy a hlavně sbírali kaštany. Protože jsme se všichni moc těšili a nikdo z nás ten den nechyběl, museli jsme se rozdělit na dvě skupiny a cestovat postupně. Do školního auta se totiž vejde  max. šest dětí.

Náš úlovek byl úžasný, nasbírali jsme téměř 100kg a ty jsme předali do ZŠ na ul. Bulharské, kde probíhala sběrová akce kaštanů. Na našich kaštanech si budou pochutnávat zvířátka z  obce Bílá.

Dobrou chuť jim přeji sběrači z 1.A

kas4      kas1
kas2 

kas3


 

 

HELPPES PRAHA

 

Ve středu 26.10.2016 proběhla canisterapie a ukázka výcviku asistenčních psů z Helppes Praha.

canisterapie 1  canisterapie 2



 

Podzimní výstavka

V měsíci říjnu proběhla na naší škole ,,Podzimní výstavka“. Žáci, kteří se zúčastnili, donesli nejrůznější plody – jablka, hrušky, ořechy, dýně, lilek, rajčata, papriky, cukety, podzimní květiny, kaštany, žaludy, jeřabiny, atd.

V rámci výstavky proběhla soutěž ve dvou kategoriích:

1/ nejpěknější exponát

2/ nejzajímavější exponát

 

A zde jsou výsledky:

Nejpěknější exponát:                                               Nejzajímavější exponát:

1.místo – Marek Tichý                                                  1. místo – René Richter

2.místo – Jan Číž                                                           2. místo – Martin Čadecký

3.místo – Julie Telnarová                                              3. místo – Matyáš Ferkál

img 16841   img 14861
img 14591 img 14721


 

zpravareditele


 

Divadlo loutek Ostrava


Ve středu 19.10.2016 jsme navštívili Divadlo loutek Ostrava, kde nám herci na alternativní scéně zahráli hravou pohádku

v pokojíčku „Mráček a Mračoň“. Naše děti byly zapojeny do pohádkového děje. Pohrály si s Mráčkem, Jiříkem i Barunkou,

Sluníčko je pošimralo svými paprsky a vyzráli jsme na protivného Mračoně, který dělal naschvály.

mrek a_mrao_1 

mrek a_mrao_2   mrek a_mrao_3

mrek a_mrao_4

 

mrek a_mrao_5 mrek a_mrao_6
mrek a_mrao_7 mrek a_mrao_8 mrek a_mrao_9

 


 

 

STEP

V úterý 18.10.2016 si pro nás připravila studentka ergoterapie vystoupení ve stepu.

Děti nejen s úžasem sledovaly taneční vystoupení, ale také se aktivně připojily.

step--vystoupen   step--vystoupen 2
 step--vystoupen 3    step skupina

 


 

 

MYŠKA KLÁRKA, VEVERKA TERKA A PRINCEZNA KULIHRÁŠEK

Ve čtvrtek 6.10.2016 k nám zavítalo divadélko EN-TEN-TÝKY s představením

Myška Klárka, veverka Terka a princezna Kulihrášek.

Pohádka byla tématicky zaměřena na zásady slušného chování. Děti, nejenže shlédly pěkné představení,

ale někteří byli i hlavními aktéry, ztvárnily hlavní pohádkové role.

myskaklarka   myskaklarka2

 


 

 

Hasičská záchranná stanice

V pondělí 3. 10. 2016 se konala v Hasičské záchranné stanici v Porubě exkurze, kterou nás provázel pan Milan Vonderka, zkušený hasič, zaměstnanec této hasičské stanice. Po uložení věcí do jedné z místností nás pan Milan seznámil s pravidly chování a bezpečnosti, postupně pak s celým komplexem této budovy. Vyšli jsme do prvního patra, a to do jídelny a kuchyně. Zde byly 3 ledničky, které slouží k uložení potravin na 3 směny, a také 1 mrazák.  Nejen kuchyň byla krásně vybavená, ale i všechny pokoje a místnosti této budovy. Došli jsme k tělocvičně, kde nám pan Milan vysvětil, jak se zde cvičí hasiči. Posléze jsme sešli dolů, kde nám ukázal, jak se sklouzává po tyči, což známe jen z filmů.

Popošli jsme o kousek dále, kde byla garáž, ve které stála dvě auta, přesně Mercedes a Tatra, byla velmi odlišná, a to nejen proto, že každé se hodilo na něco jiného, ale i design byl jiný. Třeba výbava Mercedesu byla bohatší než u Tatry, která takové vybavení neměla. Tatra se hodí spíše na požáry, kde je zapotřebí přivést hodně vody. Dozvěděli jsme se hodně zajímavostí, všem se tato exkurze velmi líbila.

Lukáš Tomka, 9. A  

hzs   ostrava-poruba
20161003 0912481 20161003 0936581

 


 

 

podzim


 

 

JAROŠŮV STATEK

V měsíci září jsme my, žáci 2. stupně, navštívili Jarošův statek, který leží nedaleko Studénky. Šesté a sedmé ročníky se zúčastnily výukového programu Člověk a příroda, pro osmé a deváté ročníky byl připraven program Zvířata léčí. Na statku na nás čekala spousta zvířat – od větších jako jsou koně, poníci, oslík až po maličká koťátka, králíčky, činčily nebo morčátka. Všechna zvířata jsme si mohli pohladit. Také jsme se dověděli mnoho informací a zajímavostí o jednotlivých zvířecích obyvatelích. Jaký je jejich denní režim, čím se krmí, jak se o ně starají. Pracovnice statku nám předvedla agility s kozami. Bylo to velmi zajímavé. Na závěr, kdo chtěl, si mohl vyzkoušet léčebnou jízdu na koni – hipoterapii.

js  js2
js3 js4

 


 

 

POZVÁNKA NA AKCI

pozv 


 

SRDEČNĚ ZVEME K ÚČASTI NA AKCI:

doskolybezauta


 

SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ MINIGRANTŮ 2016

Dne 8.9.2016 se konalo slavnostní předávání Minigrantů společnosti Veolia a.s. Naše sdružení BES, z.s. obdrželo finanční dar ve výši 15 000,-Kč na realizaci projektu ZAHRADA „BES“ BARIÉR. Děkujeme!!!

minigrant

 

                      prvniden

 


 

 

Projektový den „Dopravní výchova"

V pátek 24.6. 2016 proběhl na naší škole projektový den na téma „Bezpečnost“. Den měl tři části. V první části si žáci po smíšených skupinách zopakovali základní pravidla bezpečnosti ve škole, na ulici, doma i v dopravním prostředku. Ve druhé části proběhl nácvik požárního poplachu, který všichni zvládli úspěšně (nikdo „neuhořel“). Ve třetí části dostaly skupiny mapu, na které byl zakreslen cíl cesty. Žáci měli za úkol cestu na mapě vyhledat, zakreslit a bezpečně se po ní vydat. Každá skupina došla do některé z cukráren v okolí školy. Den byl úsměvavý a sladký. 5.třída

dscf6508   dscf6511
dscf6513 dscf6537


 

Divadelní představení „Klauni v cirkuse

 

Ve čtvrtek 16.6.2016 k nám opět zavítalo naše oblíbené divadélko Duo Šamšula,

tentokrát s představením „Klauni v cirkuse“. Dětem se pohádka líbila,

dokonce si i zatancovaly, zazpívaly a zahrály na improvizované hudební nástroje.

klauni v_cirkuse   klauni v_cirkuse_2
klauni v_cirkuse_3  klauni v_cirkuse_1

 


 

 

Projektový den Příroda kolem nás 1.část.

Výlet do lesního parku v Klimkovicích

Dne 25. 5. 2016 se 1.-4.třídy zúčastnily krásného výletu do Klimkovic. Prošli jsme se po,, naučné stezce“, která zaujala nejen děti. Ochutnali jsme zmrzlinu v Klimkovických lázních, děti koupily maminkám dárečky. Celý den jsme měli sluníčkové počasí a cesta tam i zpět městským autobusem byla pro děti velkým zážitkem.


lesn park2

lesn park1

 

lesn park3   lesn park4

 


 

 

Výlet do Mlýna vodníka Slámy

V pátek 3.6.2016 jsme se vypravili na výlet do Mlýna „U vodníka Slámy“. Jeli jsme vlakem až do Lhoty u Opavy. Krátký přesun z nádraží jsme prodloužili o procházku po naučné stezce kolem řeky Opavy. Děti i se svými skvělými rodiči měli možnost vidět domácí zvířata, projet se na koních, prohlédnout si Bylinkovou zahrádku. Největší radost dětem přineslo dřevěné dětské herní centrum, kde si hrály, houpaly se, prolézaly překážky a relaxovaly. Abychom odjížděli ještě více spokojení, naplnili jsme naše bříška chutným obědem, a tím jsme tento pěkný, pohodový den společně zakončili.

 


vlet--mln 5   vlet--mln 6


 

Divadlo loutek Ostrava

Ve středu 8.6.2016 jsme jeli tramvají do Divadla loutek Ostrava a na alternativní scéně

jsme shlédli rockové divadelní představení „Malá Mína zmlsaná“. Pohádkový příběh byl poutavý,

nebyla nouze ani o legraci a bujarou hudbu. Pohádka byla určena nejen dětem, co nemají rády špenát,

ale také všem dětským příznivcům dobrého jídla.

dlo-1   dlo-5
dlo-2

dlo-3

 

dlo-4 dlo-6

 

Vyhodnocení akce „Zelený strom“ 2015/2016 sběr papíru

 

Ekologická akce „Zelený strom“ je projekt firmy ORC group s.r.o. Tato akce vznikla v roce 2004 a přispívá k lepšímu životnímu prostředí. 

Třídy:

1. místo: zelená třída (2.) – 2724 kg

2. místo: červená třída (4.) – 783 kg

3. místo: modrá třída (1.A) – 379 kg

4. místo: žlutá třída (3.) – 175 kg

5. místo:oranžová třída (1.B) – 173 kg

 

Jednotlivci:

1. Lukáš a Petr Holubkovi – 1174 kg    

2. Martin Kučera – 917 kg                    

3. Michal Linhart – 507 kg                      

4. Ondřej Vlček – 319 kg                        

5. Lukáš Zouhar 208 kg                  

6. Barbora Kolářová 126 kg

7. Adrian Puškel 121 kg                              

8. Adam Šnajdr – 118 kg                  

9. Sebastian Skulina 85 kg    

10. Vojtěch Fischer – 82 kg

11. Petr Holiš – 70 kg

12. Markéta Strmisková – 66 kg

13. David Salach – 45 kg

14. Vendula Hillová – 43 kg

15. Jan Funiok – 32 kg

16. Jan Václavík – 29 kg

17. Mikuláš Prorok – 25 kg

18. Kateřina Pavézková – 14 kg

19. Anna Mihácsová – 5 kg

20. Samuel Madden – 3 kg

 

CELKEM: 4232 kg

Nejúspěšnější třídy i jednotliví žáci byli oceněni.  

Poděkování patří všem, kteří se aktivně zapojili do celoroční sběrové soutěže.

Velké díky patří žákům a panu Marcelovi z 2. stupně, kteří pomáhali sběr nakládat do přistaveného kontejneru.



sbr2   sbr1
sbr3 sbr4


 

Den plný radosti pro všechny, tentokrát „TALENT“

V Trojhalí Karolína proběhl 31. 5. 2016 Den plný radosti, na kterém svůj talent předvedly handicapované děti ostravských škol a zařízení.

Naše děti z 1. stupně si pod vedením Moniky Vodové vyzkoušely vystoupit před velkým publikem.

Taneční vystoupení zvládli na výbornou a právem sklidili veliký potlesk.


motlek1   motlek4
motlek3 motlek2


 

Mobilní záhonky

Každá třída má svůj záhonek, ve kterém pěstuje bylinky, jahody, okrasné květiny.

Pravidelná péče o rostliny je součástí projektového vyučování „ Příroda kolem nás.“

 

zhonky3   zhonky2
zhonky1 zhonky4

 


 

 

 

Cirkus Humberto

Den dětí, 1.6.2016, jsme také oslavili procházkou po okolí, při níž se nám naskytla možnost

navštívit zvířátka v Cirkuse Humberto. Příjemný personál nás pozval na prohlídku zvěřince,

kde jsme mohli zblízka shlédnout cizokrajná zvířata. Při odchodu dostaly naše děti ještě

sladkou odměnu. A protože máme rádi zvířata, uspořádali jsme sběr staršího suchého pečiva,

které jsme následující den předali cirkusu Humberto s velkým poděkováním.

hum1   hum3
hum2 hum7

hum4

 

hum8
hum5 hum6

 


 

 

Dětský den

DRS ve spolupráci se Čtyřlístkem (centrum pro osoby se zdravotním postižením) – Chráněné bydlení a Domov Třebovice

připravili pro děti zábavný den. Svátek našich dětí jsme společně oslavili 26.5.2016 v krásném třebovickém prostředí

za doprovodu skvělých Klaunů na volné noze. Přestože nás počasí kapánek napínalo, dopřálo nám užít si pěkný den.

dd1  

dd3

 

dd2

dd4

 

dd5

 

dd6
dd7 dd8

 


 

 

Strana 8 z 12

«ZačátekPředchozí12345678910DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.