Akce školy

HIPOTERAPIE 5.B V PLESNÉ 2015

V úterý 27.ledna jsme byli na výletě v Plesné, měli jsme jezdit na koních, ale v noci mrzlo a sněžilo, a tak by bylo ježdění nebezpečné.  I přesto jsme si to užili.   Nejdřív jsme si koně  prohlédli  a   pozdravili se s nimi. Pozorovali  jsme, jak koně vyhánějí  do výběhu. My otužilci jsme  přelezli ohradu a brodili jsme se sněhem kopec nekopec  za nimi. Pan Petr nám dal sebou tašku sušeného chleba a paní Katka vzala pytlík mrkve. Co myslíte, že jsme s tím udělali? Pro koho to asi byla svačinka? Pro koníčky. Vendulka a Martínek měli ze začátku trošku obavy, ale zvládli to, a to je super! Všichni jsme společně koníčky krmili z ruky. Koníkům svačinka chutnala. Vrátili jsme se do stáje. Saša a Kristýnka dávali krmení do žlabu, pak jím se senem pomohla Anetka. Martínek se staral o všechny kočičky a koťata. Při práci nám vyhládlo, a tak jsme šli mlsat do kavárny. Někdo si dal palačinky, někdo štrúdl, dospěláci kafe. A pak už byl čas vrátit se do školy. Tenhle výlet jsme si moc užili, pojedeme příště zas a snad si už i zajezdíme.

Napsala 5.B 

hipo1 hipo2
hipo3   hipo4
hipo5 hipo6

 


 

 

Divadlo Smíšek

Přijelo k nám do školy divadlo Smíšek , které pobavilo nejen děti, ale i nás dospělé . Už teď se těšíme na další návštěvu v červnu.

 

smek2   smek1


 

 

Pololetní vysvědčení

Ve čtvrtek 29. ledna proběhlo na naší škole slavnostní předávání pololetního vysvědčení. Každá třída si tento výjimečný okamžik zpestřila jinak. Například kolektiv 9.B šel navštívit nemocného spolužáka. Žáci 6.B a 7. třídy se rozhodli pro malé posezení v cukrárně. Pro některé žáky to bylo vůbec první vysvědčení, které na naší škole dostali. Takže bylo opravdu co slavit. Všichni žáci měli velkou radost, hlavně z pololetních prázdnin, které je čekali.

 

 

vysvdceni1   vysvedceni2



 

 

BURZA FOTOGRAFIÍ

fotokrouek

 

Od 2. do 6. února bude probíhat na chodbě budovy 17. listopadu prodej fotografií ze školních akcí. Malá fotografie zde bude k dostání za pouhé 3,-Kč! U paní Ivetky J. a paní Markétky je možnost domluvit i množstevní slevuJ

Zakoupením fotografie podpoříte FOTOGRAFICKÝ KROUŽEK!!!



NEMOCNIČNÍ KLAUNI

Ve středu 21.1.2015 jsme nebyli sami, přišli mezi nás zdravotní klauni.

Radost i pláč mají na tváři, každému s nimi očička zazáří.

Tolik radostí, pohody a dojetí, přineslo jejich klaunovo objetí.

Břéťa, Zita a Andělka, to je partička boží,

my mysleli jsme, že děti samou radostí stacionář zboří.

Bylo to nádherné, zastavil se čas,

my těšíme se jenom, až přijedou zas.

nemocnin klauni1   nemocnin klauni2  

nemocnin klauni3
 


 

 

Prohlídka betlému 15.1.2015

Na tři krále o krok dále, zvědaví jsme neustále,

na betlém v třebovickém kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Vánoční písně jsme u betléma zapěli, otec na bongo hrál,

biblický příběh vyprávěl a také dětem dárečky rozdával.

Každé dítě  si vybralo dáreček, malý papírový zvoneček,

na němž betlémské poselství stálo.

Otec ještě křížek na čelo dětem dal, a potom všem klid a pohodu v duši přál.

betlm1   betlm2  

betlm3


 

 

Pohádka o koblížkovi

Dne 26.11.2014 nás do DRS přijelo navštívit divadlo Duo Šamšula s pohádkou "O koblížkovi". Děti i dospělí se s radostí zapojili do děje pohádky.

7   5  

3


 

 

BURZA FOTOGRAFIÍ

     
 

Od 2. do 6. února bude probíhat na chodbě budovy 17. listopadu prodej fotografií ze školních akcí. Malá fotografie zde bude k dostání za pouhé 3,-Kč! U paní Ivetky J. a paní Markétky je možnost domluvit i množstevní slevuJ

Zakoupením fotografie podpoříte FOTOGRAFICKÝ KROUŽEK!!!

 


 

 

Zimní radovánky na školní zahradě.

 

zima1   zima2

 

 


 

 

Vánoční besídky ve třídách.

 

vanoce  

 

vanoce2


 

 

LYŽAŘSKÝ VÝCVIK ČERVENOHORSKÉ SEDLO

18.-21.2015

Fotografie z lyžování naleznete na tomto odkaze:

lyze15    Lyžařský výcvik na Červenohorském sedle březen 2015



LYŽAŘSKÝ KURZ 7.-10.1.2015

již tradičně na Červenohorském sedle v Jeseníkách, vyrazili jsme ve složení : lyžaři Filip Juhos, Patrik Kopecký, Ondra Vnenčák, Martin Krzystek a Honza Ondrášek, monoskiaři Martin Havel, Terezka Muroňová, Katka Sasáková a Jituš Vilímová.  Katka s Jituškou si vyzkoušely monoski zcela poprvé, a k potěšení s velkým úspěchem. Skvělé lyžařské výkony podali rovněž monoskiaři Martin s Terezkou a zdatní lyžaři Patrik, Ondra, Martin, Honza a FilipJ Těšíme se všichni na březnový termín!J

 FOTKY Z LYŽOVÁNÍ ZDE...: KLIKNI        

www.rajce.idnes.cz     (uživatel: ukrajinska  ,  heslo: ukrajinska) 

lye 15    Lyžařský výcvik na Červenohorském sedle leden 2015 


Vážená paní ředitelko,

chtěl bych touto cestou ocenit práci Vašich kolegů na lyžařském výcviku v Jeseníkách.
Jejich obětavost, přístup k dětem, zájem o potřeby jednotlivců, entusiasmus a smysl pro humor, to všechno vytvářelo velice příjemnou atmosféru.
I přes nepříznivé počasí panovala díky Vašim kolegům vždy dobrá nálada.
Bylo zřejmé, že svou práci dělají srdcem a že jsou to lidé na svém místě. Myslím, že v mnoha ohledech dělali daleko víc, než pouze svou
povinnost. Patří jim mé velké uznání.
Chtěl jsem se s Vámi podělit o své čerstvé dojmy jako "očitý svědek" .
Přeji Vám, Vašim kolegům i celé škole hodně dalších úspěšných akcí.

S pozdravem

Juraj Havel

 

Vážený pane Havle,

mnohokrát Vám děkuji za krásnou zprávu. Jsem ráda, že oceňujete mé kolegy za jejich profesionální a lidský přístup k dětem. Práce, kterou vykonávají je někdy opravdu náročná a dobré slovo a pochvala moc potěší. Váš email jim s radostí přepošlu, protože pochvala z vaší strany je nabije další energií, kterou k výkonu své práce potřebují. Pro mnoho mých kolegů je jejich práce opravdovým posláním.

                        Mnohokrát Vám děkuji a přeji krásné dny!

                                                                 S pozdravem Jana Heřmanová


 

chs1    chs2

chs3

 

chs4
chs5 chs6
 

 


 

  



 

PŘÁNÍ K VÁNOCŮM

jana vnoce

 

PŘÁNÍ K VÁNOCŮM

jana vnoce

 

PŘÁNÍ K VÁNOCŮM

vnonpn

 

POZVÁNKA - MALÉ VÁNOČNÍ RADOSTI

pozvnkabesdka

 

Vánoční Praha

 

Dne 11. prosince 2014 navštívili žáci z novinářského kroužku vánoční Prahu, také jeli stálí dopisovatelé a někteří rodiče. Výlet se velmi vydařil, viděli jsme Václavské náměstí se sochou Svatého Václava na koni, Národní muzeum, Staroměstské náměstí, Staroměstský orloj a Karlův most. Zúčastnili jsme se zasedání POSLANECKÉ SNĚMOVNY. Byli jsme okouzleni výzdobou Prahy, zvláště večer na nás zapůsobily rozsvícené vánoční stromky na Staroměstském náměstí a na Václavském náměstí. Někteří účastníci hezkého výletu si koupili vánoční dárky pro své příbuzné. Těšíme se na další akci novinářského kroužku.
Žáci z novinářského kroužku

 

praha 2_2   praha 2_1


 

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ NA SŠ Prof.Matějčka

Dne 5. 12. 2014 se uskutečnil na SŠ prof. Zdeňka Matějčka Den otevřených dveří, kterého se tentokrát zúčastnili všichni žáci z druhého stupně. Střední škola byla perfektně připravená, exkurze se nám líbila.
Žáci z novinářského kroužku
Dne 5. 12. 2014 jsem šel se svou třídou na exkurzi, která byla na střední škole. Prošli jsme několik učeben s nabídkou oborů: pečovatelský, obchodní, zahradnický, pletení košíků atd. Ve školní restauraci jsme si prohlédli bar a slavnostní stoly, nakonec jsme si objednali u baru něco k pití. Já jsem si dal cocktail Rudý měsíc, byl dobrý. Exkurze se mi líbila. 
Radim Vašek, 7. třída

matej1   matej2


 

Vánoční koncert sdružení Podkova

Dne 9. 12. 2014 jsme byli na Vánočním  koncertě Sdružení Podkova v Ostravě – Zábřehu.

Vystupovali tam kouzelnice, orientální tanečnice, taneční skupina a na závěr byl Tomáš Klus. Moc nás zaujaly kouzelnice se svými kouzly s holuby, které dívky proměnily v králíka. Potom měly na stole připravenou vázu s květinou, ze které otrhaly listy, daly je do pytle a potom z něj vyhazovaly lístky. Po kouzelnicích vystupovala orientální tanečnice, která tančila se zlatými křídly. A nakonec nám zazpíval Tomáš Klus. Byla s ním velká legrace, protože v průběhu zpívání seskočil z pódia a šel mezi děti. Na konci byla autogramiáda a focení. Moc se nám to líbilo a pobavilo a těšíme se na příští ročník. Žáci 8.třídy

podkova1   podkova2
podkova3 podkova4

 


 

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Dne 29. 11. se žáci 8. a 9. tříd zúčastnili Dne otevřených dveří na Střední škole prof. Zdeňka Matějčka. Po celou dobu prohlídky nás provázela paní profesorka Renáta Staňková. Velmi poutavá byla výstavka různých květinových vazeb a cukrářských výrobků, někteří žáci si zakoupili dárky pro své rodiče. Dlouho jsme se zdrželi u barmanů, kteří pro nás připravili na ochutnávku různé míchané nealkoholické nápoje. Všem zúčastněným se prohlídka střední školy s připraveným programem líbila.
Žáci z novinářského kroužku

den1 den2
 

Jak jsme slavili Mikuláše u nás ve škole

Dne 4. prosince 2014 k nám do školy přišel Mikuláš s anděly a čerty. Jejich tváře nám byly poněkud povědomé.  Některé děti měly radost, jiné ne. Mikuláš se zastavil i v naší třídě. Čerti vtrhli do dveří a popadli ty, kteří zlobili. Bohužel jsem byl mezi nimi i já. Dominika vzali do pytle, vůbec neprotestoval. Ostatní žáky i paní učitelku pomazali čerti uhlím. Nakonec za písničku dostal každý adventní kalendář a perník. Akce se vydařila.
Tomáš Jedelský, 7. třída

mik1   mik2


 

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA DODÁVKU VÝPOČETNÍ TECHNIKY

llllllllllll

kkkkkkkk

 


 

POZVÁNKA - MALÉ VÁNOČNÍ RADOSTI

pozvnkabesdka

 

Podzimní výstava „ Naše zahrádka“

Od 7. října do 10. října 2014 se konala v naší škole výstava výpěstků z našich zahrádek, kterou připravily paní učitelky Mgr. Markéta Hermanová a Mgr. Alena Kanclířová. Mohli jsme zhlédnout různé druhy ovoce, zeleniny a podzimních květin. Také jsme vyplňovali kvíz, otázky, které nám dělaly problémy, nám byly vysvětleny. Dozvěděli jsme se i mnoho zajímavostí. Výstava se nám velmi líbila a doufáme, že bude i příští rok. Mohli se zúčastnit všichni žáci a zasoutěžit si.
Žáci z novinářského kroužku

Výsledky soutěže tříd:
Na I. místě se umístila 6. C třída.

Výsledky soutěže jednotlivců:
I. místo: Nikol Cmorjaková, 5. A
II. místo: Štěpán Asmus, 6. A
III. místo: Aneta Nováková, 5. B
Děkujeme všem zúčastněným žákům i jejich rodičům za zaslané exponáty. Vítězům blahopřejeme.
Organizátorky výstavy

podzimn vstava podzimn vstava2


 

NÁVŠTĚVA OBCHODNÍ AKADEMIE

Dne 2.10. 2014 jsme navštívili Obchodní akademii v Ostravě - Mariánských Horách. Zúčastnili jsme se skoro všichni. Akce se jmenovala tzv. Den zdraví. A program byl vydatný. První jsme šli na ping – pong, kde naši školu reprezentovala paní Šárka, které jsme fandili, jak nejvíce to šlo. Poté nás čekalo menší občerstveníčko J. Bylo to moc dobré a nejvíce nám chutnaly perníkové kousky a palačinky. Poté byla prezentace o poruchách příjmu potravy a stravování v USA. Poté bylo vyhlášení ZŠ škol, které se dne zdraví účastnily. Ze 6 škol jsme skončili na 4. místě, což je super! J Pak jsme se šli podívat do botanické zahrady, která se nám také moc líbila, byla tak příjemně nazdobená. A nakonec jsme si prohlídli celou akademii. Celkově se nám ten den moooc líbil. Lidi byli moc milí a hodní. (Terezka, Lucinka a Denča, 8.A)

 

02102014890 02102014914

02102014917


 

Podzimní výstavka

podzim vstavkaa


 

Exkurze na vlečkovém provoze Paskov

Dne 16. června navštívili žáci naší školy vlečkový provoz Paskov. Díky panu Ondráškovi, který tuto exkurzi zařídil, mohli vidět a částečně si i osahat nelehkou práci zdejších zaměstnanců. Vlečkový provoz v Paskově funguje jako překladiště kontejnerů, z vlaků na kamióny i naopak. Vlaky zde přivážejí zboží z největších evropských přístavů jako jsou Terst nebo Hamburk. Velký obdiv u nás vzbuzoval překladač kontejnerů ,,Hyster", který byl schopen zvedat náklad až o hmotnosti 70 tun a zvednout ho do osmimetrové výše. V lokomotivním depu jsme viděli lokomotivy, které se právě opravovaly. Překvapením pro nás bylo, že hmotnost těch nejtěžších se pohybuje kolem 100 tun... ! Na železničním stavědle jsme si mohli přehazováním výhybek postavit vlakovou cestu. Ale opravdu největší zážitek byl, když jsme si zkusili práci strojvůdce a projeli jsme se v opravdových dieselových lokomotivách! Moc děkujeme panu Ondráškovi a jeho spolupracovníkům pánům Jandáskovi a Galdiovi. Ti nás celým provozem provázeli a připravili nám krásné a  nevšední zážitky.

p1260420 p1260427


 

Vyhodnocení celoroční sběrové soutěže.

Sběrová soutěž probíhala od října do května – vyhodnoceny byly třídy i jednotlivci:

Třídy: 1.místo – červená třída 2.B   771 kg; 2.místo  - modrá třída   452 kg; 3.místo – červená třída 2.A 175 kg; 4.místo – zelená třída 111 kg; 5.místo – žlutá třída   107 kg;

Žáci jednotlivě: 1.Adrian Puškel 370 kg; 2.Jan Václavík 167 kg; 3.Kristýna Ščepancová 147 kg; 4.Vojta Fischer 134 kg; 5.Alžběta Kočicová 87 kg; 6.Petr Holiš 81 kg; 7.Vojtěch Rada 77 kg a Nikola Cmorjaková 77 kg; 8.Ondřej Vlček 76 kg; 9.Sebastian Skulina 70 kg; 10. Filip Mariánek 67 kg; 11. Lukáš Tlolka 43 kg; 12. Jan Funiok 41 kg; 13. Aneta Nováková 34 kg; 14. David Schücke 21 kg

Děkujeme  silným chlapcům  a panu učiteli Sašovi  za pomoc při nakládání sběru .

sber vitezna trida sber 1

 


 

30.5.2014 výlet do ZOO Ostrava

Přestože počasí  nepřálo  výletům , my jsme se  nedali  chladem a deštěm odradit a vypravili jsme se do ZOO za oblíbenými zvířátky. 

zoo1 1 zoo1 2


 

Den řemesel

alt


 

Divadelní představení v KD Akord.

6.5.2014 jsme vyrazili do kulturního domu Akord na výpravný pohádkový muzikál Těšínského divadla s názvem Hrátky s čertem. Pohádka se dětem líbila. Byla plná humoru, poezie a jak už to v pohádkách bývá, zvítězilo dobro nad zlem.

 

akord1 akord2


 

alt


 

NÁVŠTĚVA U KARINKY

Ve čtvrtek 3. dubna 2014 jsem se dozvěděla, že třída 9.A jde na návštěvu za Karin Havlasovou z jejich třídy, protože Karinka je po operaci nožek a musí doma odpočívat. Protože mám Karinku hrozně moc ráda a chtěla jsem ji jít navštívit, zeptala jsem se paní Markétky, jestli bych s nimi nemohla za Karčou jít taky. Přemlouvaly jsme jí ještě se Šárkou a Terkou. Nakonec paní Markétka svolila, ale jen s tím, když svolí moje paní třídní učitelka Katka. Paní Markétka u ní byla hrozně dlouho a už jsme ztrácely naději. Asi za 10 minut se paní Markétka vrátila se sklopenou hlavou, zeptala jsem se ji: „Tak co? Můžu nebo ne?“ Paní Markétka odpověděla: „Mám u tebe čokoládu, ano – můžeš.“ Vykřikla jsem radostí. Vydali jsme se tedy ke Karče domů. Mamince od Karinky jsme koupili kytku a Karince kytku a čokoládu. Karča byla hrozně ráda, že jsme za ní přišli. Povídala nám různé zážitky z nemocnice i z domu a my naopak povídali zážitky ze školy jí. Paní Havlasová nám nabídla piškoto-kokosovou buchtu, která se jí moc povedla a byla výborná. Pak jsme ještě snědli výborné jednohubky. S Karčou jsme se moc nasmáli a všichni jsme si to hrozně užili. Moc děkuji paní Markétce, že šla zařídit, abych mohla jít s 9.A za Karčou a děkuji paní Katce, že mě pustila.
Mája Lyčková, 8. ročník

20140403 113659 20140403 114232


 

Pozvánka na Velikonoční výstavku na Ukrajinské.

 

velikonon vstavka

 


 

 

Exkurze v Přírodovědné stanici v Porubě

 V pátek 21.3.2014 jsme s dětmi navštívili přírodovědnou stanici v Ostravě - Porubě, kde jsme shlédli mnoho zajímavých a krásných živočichů, jako byli  například plazi, ptáci a ryby. Také jsme dostali možnost prohlédnout si šlechtěná morčata, křečky, krysy a králíčky.Děti si mohly pohladit králičí  mláďata.Nejvíce nás ovšem zaujal  papoušek Žako jménem Žofinka,který se dožívá až 60 let.Tento mluvící papoušek s námi prohodil pár slov a šli jsme dál :). Všem se  tato zajímavá a naučná exkurze velmi líbila. 

prodovdn 1 prodovdn 2


 

alt


 

Masopust

Masopust u nás ve škole
Masopust se v naší škole slaví každý rok. Letos jsme hodovali 3. března. Jíme maso a nosíme masky. Masky jsou moc legrační. A když se paní Markéta namaluje, vypadá jako pravá masopustní žena. Pan učitel David vaří v ten den jako o život. Pochutnáme si vždy na ovarové polévce, jitrničkách, jelitech a tlačence, nechybí ani škvarky a koblihy. Bez masopustu by nebyla ve škole legrace. Letošní oslava byla nejlepším zážitkem mého života.
René Richter, 6. třída

Masopust

Masopust, masopust
nebude žádný půst.
Karnevalový průvod se mi líbí,
když ho pan David řídí.
Masku si všichni vybereme
a na sebe se usmějeme.

Pavel Janyška, 6. třída


Masopust

Masopust máme rádi,
užijeme si legraci.
Najíme se, napijeme,
to si spolu užijeme.
Párty bývá veselá,
vítěz o nejlepší masku po třídě běhá.
Já jsem se těšil hrozně moc,
medvěd mi přišel na pomoc.

Roman Flieger, 6. třída

masopust 1 masopust 2



 

Kulinář s rodiči

Dne 30.1.2014 od 14:00 do 15:00 hod. se uskutečnila akce v rámci kroužku Kulináře, kdy nám - kuchtíkům, přišli pomoci s vařením rodiče dětí. Maminky nám pomohly připravit výborný těstovinový salát, který dětem moc chutnal. Posuďte sami, fotky jsou k nahlédnutí v galerii a i recept je umístěn na stránkách v sekci Kulinář-recepty.

p1010018 p1010005


 

 bubnovn


 

  

alt

 


  

 

 

Nakupování

V  rámci nácviku sociálních situací jsme se rozhodli jít s dětmi nakoupit do obchodu. Šli jsme do LIDLU nedaleko naší školy. V ten den mělo jedno z dětí narozeniny, takže jsme mu šli koupit malý dárek – vybral si magnet s Krtečkem. Mimo dárek jsme se dívali i na ostatní zboží, které jsme pojmenovávali. Na konci nákupu se si děti vyzkoušeli zaplatit u pokladny bezkontaktní kartou.Cestou do obchodu jsme přecházeli přes silnici, takže jsme si s dětmi zopakovali i bezpečné přecházení přes přechod.


 

Výroba vánočních věnců

Ve čtvrtek 28.11.2013 proběhla tradiční školní akce pro rodiče s dětmi "Výroba adventních věnců". Rodiče si spolu s dětmi a pedagogy Markétou H., Dášou N. a Davidem K. vyrobili v příjemné předvánoční atmosféře adventní věnce a vánoční dekorace. Všichni zůčastnění se občerstvili výbornými sušenkami čajem a kávou. Těšíme se na další společné akce naší školy.

vnce vnce2


 

Den otevřených dveří na SUŠ Ostrava

Dne 14. 11. 2013 šli vybraní žáci naší školy na den otevřených dveří na Střední uměleckou školu v centru Ostravy. Prošli jsme obě budovy školy, které byly od sebe vzdálené. Když jsme přišli na jednu z nich, tak nám byly přiděleny dvě krásné dámy, které nás prováděly celou školou. Na škole byly čtyři patra. Na každém z nich byl jiný obor: malba, animace, ilustrace a grafika. Škola byla moc krásná, a i když jsem tam už byl, tak se mi to moc líbilo. Poté jsme se přesunuli na druhou budovu, kde jsme viděli obory fotka, keramika a design.
Ondřej Šmatelka, 9.A

su   su2


 

 

Zdravá pětka 2.

 V pátek 8.11.2013 proběhla na 1.stupni ,, Škola zdravé pětky“. Zde se děti dozvěděly, jaká jsou jídla zdravá a nezdravá, co je vhodné jíst a co ne. Koštovali různé druhy pití – kofola, čaj, voda a džus, z ovoce a zeleniny si děti tvořily zdravé špízy a pak je mohli sníst. V průběhu toho všeho děti soutěžily po skupinkách, sbíraly žetony a skupinka s největším počtem žetonů vyhrála krásné prostírání. Nakonec se děti dozvěděly, že v této ,, škole zdravé pětky,, je nejlepší známka 5

 


 

Tvůrčí dílna

 Už se nám to čertování zase blíží.

Hrátky s čerty, tak jsme si nazvali naši tvořivou dílničku v Centru volného času v Porubě.

Naši první čertíci, které jsme vyrobili s kamarády 1 .- 4. třídy se nám moc povedli. Ve třídách jsme si je vystavili a už se těšíme až k nim přidáme hodné Mikuláše. 

 

Hravé dopoledne s dýněmi

Dne 24.10.2013 jsme spolu s rodiči vyráběli strašidýlka z dýní.

A jak se nám to povedlo?

5 4 123456
 jéé...ono to jde sundat        no.....už svítíme     

asi to zhaslo, rychle přikrýt,

ať to není na mně

                                           

                                                                        

 

s mámou jsme sehraný tým naše strašidýlka v plné parádě    tak vypadá týmová práce
6 7 2

         


                                                       

 

 

Pozvánka

porg


 

Halloween

    Dnes jsem se do školy hodně těšila, protože jsme slavili Halloween. Třídu jsme vyzdobili strašidly, pavouky, řetězy z dýní, které jsme vyrobili. Vydlabali jsme strašidlo z dýně a dali do něj svíčku. Spolužáci i já jsme měli bezva masky. Já jsem byla čarodějnice, která věštila budoucnost. Masky jsme byli ukázat ve všech třídách, postrašili jsme zlobivé děti. Potom jsme tančili, zpívali, soutěžili a vyprávěli si strašidelné příběhy. Byl to fajn den.                      zapsala Julie Telnarová, 4.třída 


 

Výlet vlakem do Jistebníku

Po několika debatách, jaký výlet zvládneme, kam až můžeme dojet a jak, bylo rozhodnuto. V úterý 15. 10. jsme vyrazili po osmé hodině v kompletní sestavě naší třídy 2. A na malý výlet.

Pěšky jsme došli na vlakové nádraží ve Svinově. Děti jsme usadili na lavičku a nechali je prohlížet si přijíždějící a odjíždějící vlaky. Zhodnotili jsme, že děti jsou v pohodě a zakoupili jízdenky do Jistebníku a zpět. Měli jsme štěstí a na nádraží viděli i náš nejrychlejší vlak Pendolino.

Přijela bezpodlažní vlaková souprava, což bylo pro nástup s invalidním vozíkem ideální. Děti a my jsme se usadili a užívali si jízdu. Vystoupili jsme v Jistebníku a pomalou procházkou došli k našemu kamarádovi, který zde bydlí. Děti si užily pořádnou vesnici se psem, kočkou, koťaty a slepicemi.

Venku nádherně svítilo sluníčko, barvy podzimu nás dospělé nenechávaly chladnými. Nasbírali jsme listy na výtvarku a už jsme pochodovali zpět na nádraží. Tady jsme pak opět pozorovali vlaky a užívali si slunečné počasí.

Zpáteční vlak nebyl bezpodlažní, ale invalidní vozík jsme zvládli naložit. Zamávali jsme nádraží v Jistebníku a ujížděli směr domov.                  Výlet se vydařil a děti ho krásně zvládly.

jistebnik   jistebnik2



 

 

Terapie s loutkou

 

Dne 22. října 2013 se uskutečnila terapie s loutkou v 6. třídě. Mezi žáky zavítali herci Pavla Masaříková a Petr Dvorský z organizace THEATR LUDEM s panem Barvičkou, což je u dětí velmi oblíbená loutková postavička. Všichni se aktivně zapojili do hry, prožívali dobrodružství s hlavním hrdinou.
Žáci byli akcí nadšeni a těší se na další setkání s panem Barvičkou, která se uskuteční v měsíci listopadu a prosinci.

1a   2a
3a 4.a 


 

 

Beseda v knihovně

Dne 17. 10. 2013 se konala beseda v pobočce Městské knihovny v Ostravě, a to v Porubě na Opavské ulici.Tentokrát vedla besedu paní knihovnice Bronislava Vaculová. Vždycky si pro nás knihovnice připraví prezentaci o daném tématu,dnes to bylo jiné. Když jsme vstoupili do dětského oddělení knihovny, na stolech stálo mnoho knih s různými literími žánry.Beseda byla pro mne velmi zajímavá, hlavně mě bavily čtené ukázky, a to z toho důvodu, že já nerada čtu, ale mám ráda, když mi někdo čte, třeba maminka nebo ve škole paní učitelka.Paní knihovnice nám přečetla nějaké úryvky z různých knih, nejvíce mě zaujala nová kniha "Kašpárek v rohlíku".
Karin Havlasová, 9. A.

2
mezera
4

 

3

 

1


 

 

Maminčina zahrádka

Ve dnech 9. – 11. 10. 2013 se uskutečnila výstavka podzimních výpěstků, které děti přinesly ze svých nebo z babiččiných zahrádek. Kromě toho, že mohli všichni zhlédnout spoustu zajímavých exemplářů, a tak se obohatit o znalosti z přírodopisu, žáci 2. stupně si zasoutěžili ve znalostech poznávání podzimních plodů. Proběhla i soutěž mezi třídami, a proto byly nejaktivnější třídy a jedinci odměněni. Děkujeme všem rodičům i prarodičům, kteří zaslali do soutěže exponáty.

Názor na výstavku Maminčina zahrádka
Dnešní den 11. 10. 2013 jsme se šli podívat na podzimní výstavu, která probíhala na chodbě naší školy. Byly tam vystaveny různé druhy ovoce a zeleniny. Tato výstava se mi moc líbila, ale ze všeho nejlepší bylo ovoce od Filipa. Potom ti co chtěli, si mohli kousnout do čili papričky. Já jsem si kousnul a po pěti sekundách mě začala pálit pusa. Bylo to hrozné a už bych to nechtěl zažít. A proto jsem si slíbil, že už si do pusy čili papričku nikdy nedám. Patrik Kopecký, 8.A

Soutěž tříd
1. místo - 5.A
2. místo - 5.B
3. místo - 9.A
Soutěž jednotlivců
1. místo - Vaníček Martin, 5.B
2. místo - Juhos Filip, 8.A
3. místo - Skřičkovi - Petr a Pavel, Velartová Alexandra
Znalostní soutěž
1. místo - třída 8.B 

zah1   zah2
zah3 zah4
zah5 zah6
 


 

 

 

Strana 11 z 12

«ZačátekPředchozí1112DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.