Novinářský kroužek

Akce mediálně – fotografického kroužku

Ve středu 24. 4. 2019 jsme jeli s mediálně - fotografickým kroužkem na vernisáž výstavy výtvarných prací dětí, která se konala ve Frýdku-Místku. Tam i zpět jsme jeli školním autem, řídila paní Petra. Nejprve bylo hudební vystoupení. Prohlédli jsme si hezkou výstavu. A co bylo velmi zajímavé, že mezinárodní výtvarnou soutěž vyhrál můj spolužák Matyáš Goj. A měli jsme tam raut, nejvíce mi chutnaly tvarohové koláče. Bylo to velmi pěkné.
Denis Alexa, 9. C

fm1   fm2
fm3 fm4

Texty k Valentýnu

 V pátek 14/02/14 vyšly v Moravskoslezském deníku články našich žáků k Valentýnu.  Odkaz : (klikni) ZDE

 

logo msdenk

srdce

 


 

 

Den otevřených dveří

 

Dne 29. 11. se žáci 8. a 9. tříd zúčastnili Dne otevřených dveří na Střední škole prof. Zdeňka Matějčka. Po celou dobu prohlídky nás provázela paní profesorka Renáta Staňková. Velmi poutavá byla výstavka různých květinových vazeb a cukrářských výrobků, někteří žáci si zakoupili dárky pro své rodiče. Dlouho jsme se zdrželi u barmanů, kteří pro nás připravili na ochutnávku různé míchané nealkoholické nápoje. Všem zúčastněným se prohlídka střední školy s připraveným programem líbila.
Žáci z novinářského kroužku

den1   den2

 


 

 

Návštěva pizzerie

Akce s velkým „A“

Dne 6. března 2013 se uskutečnila akce novinářského kroužku v pizzerii „TO GO“ v Ostravě – Porubě. Zajímavé bylo to, že kromě malých novinářů, přišli i jejich rodiče, učitelé a vedení školy. Všichni se společně pobavili, zasmáli, ochutnali pizzu a lahodné drinky. Sešlo se nás opravdu hodně, přišla nás pozdravit i bývalá paní učitelka Marie Matějová.Takovou akci tento podnik ještě nepamatuje, jak přiznal samotný majitel – pan David. Nezbývá nám nic jiného, než se těšit na další akci v tomto příjemném prostředí s úžasnými lidmi.

Žáci z novinářského kroužku

 


 

Návštěva pizzerie

Dne 6. 3. 2013 jsme se vydali s „novinářem“ do pizzerie. Sešlo se nás hodně, přišli rodiče, my i učitelé. Když jsme tam přišli, tak jsme se usadili. Skoro jsme si neměli kam sednout. Nakonec jsem seděl s paní učitelkou Katkou Marečkovou. Já jsem si dal pizzu „ Itálii “ a zadarmo jsem měl ještě pizzu „ Funghi “. Pak jsem si dal k první pizze k pití Coca-colu. Na pizzu jsem musel čekat až do 15:45hod., ale nakonec jsem se dočkal, a za to mě paní Katka pochválila. Naštěstí jsem se nenudil, protože jsem si povídal s paní Kačenkou Marečkovou. Pak jako gentleman jsem se o pizzu rozdělil s paní Kačenkou. Byl jsem moc rád, že jsem seděl s paní Kačenkou. Byla tam i paní Alena. Moc se mi to líbilo, jen je škoda, že tam nebyla i krásná paní Petra Ištuková.

Filip Juhos, 7. A


 

Seznámení s novinářským kroužkem

 

V letošním školním roce se scházíme každý lichý čtvrtek ve známém čase /13:45 - 14:30 hod./, jinak dle potřeby. Děti si hrají na novináře, básníky a spisovatele. Tvoří pravidelně příspěvky do školního časopisu „Dětský sen“. Šéfredaktorem školního časopisu byl zvolen žák 9. třídy Adam Lojek. Děti z novinářského kroužku mají velký podíl na tvorbě almanachů s různou tematikou. Žáci zbožňují hry se slovy, při kterých si užijí spoustu legrace. Kroužek vede zkušená „novinářka“ Mgr. Alena Kanclířová.


 

 

Strana 3 z 3

«ZačátekPředchozí123DalšíKonec»

SCHRÁNKA DŮVĚRY

FACEBOOK

Copyright © 2011 Základní škola a Mateřská škola, Všechna práva vyhrazena.